Убитият от граничар афганистанец – боец на „Ислямска държава“!

българи джихадисти
Убитият от рикоширал куршум на граничния полицай Вълкан Хараламбиев афганистанец е бил наемен главорез на „Ислямска държава“. Това шокиращо разкритие направи пред „Скандално.нет“ криминалист, ангажиран в разплитането на инцидента от 15-ти ноември край град Средец.

Тогава 4-членен екип на Гранична полиция се натъкна на група от 54 огресивни афганистанци, нахлули нелегално в България. неочакваната среща завърши фатално за един от ислямистите-нарушители – след отказ да се предадат и да изпълнят заповедта на родните граничари последва стрелба във въздуха, а рикоширал в камък куршум попадна в шията на 23-годишния Зияулах Вафа. 2 седмици след трагичния инцидент разследващите вече разполагат със стряскаща информация за тумбата афганистанци, събрана както от частични нехни показания, така и от партньорски служби за сигурност.

„Един от заловените – техния водач не е случаен човек. Той е служил в иракското разузнаване и е бил командир на бойна дивизия, утвърждавала чрез насилие диктаторския режим на Саддам Хюсеин в Ирак. След падането на Хюсеин и разтурянето на режима му голяма част от наемниците му бяха прехвърлени в Либия и в Сирия. С 99 % сигурност можем да твърдим, че поне 15 човека от заловената афганистанска група някога са били наемници на режима на Саддам Хюсеин, а през последните 2 години са воювали в Сирия под командването на Ислямска държава“, разказва висш столичен антимафиот. По думите му е твърде възможно афганистанските наемници да са получили „зелен коридор“ за нахлуване в България от турски военни.

54 афганистанци

„Това е почти доказано, но няма как да го обявим официално, тъй като ще избухне международен скандал и ще се влошат отношенията ни с Турция. Нито един от разпитаните афганци не можа да обясни как е влязъл в държавата ни и на кой точно каналджия са платили парите. Всичко обаче посочваха като свой водач вече загиналия Зияулах“, разкрива антимафиотът.

Според думите му заловените бежанци имали подозрително богата правна култура и вероятно са били инструктирани още при предприемане на пътуването си в Европа какво да говорят, при положение че бъдат заловени.

„Всички до един отказаха да се подложат на детектор на лъжата и поискаха да им бъде осигурен преводач и адвокат. Впоследствие при огледа на инцидента открихме хладно оръжие – 4 ножа, няколко метални бокса и 3 счупени мобилни телефона от най-стария модел на „Нокия“. Бежанците отказваха да дадат пръстови отпечатъци докато не дойдат адвокати и преводачи“, твърди източникът ни.

Според събраната до този момент информация от разследването не всички 54 заловени нарушители са афганистанци. Имало 7 човека от Ирак. Нито един от задържаните не издава самоличността си. Изключение направил братът на убития, който обаче излъгал, че е непълнолетен.

Някои от разпитаните опитали да излъжат следователите с твърдението, че граничните полицаи им поискали по 200 евро на човек.

Впоследствие съмнителноте бежанци се отрекли от показанията си и настояли да бъдат разпитани в присъствието на неправителствена организация, вероятно визирайки „Български хелзингски комитет“.

Съществуват съмнения, че заловените нарушители на нашата граница са служили под командването на Самир Абд Мухамад ал Хлифауи, смятан за един от идеолозите на Ислямска държава и член на военния съвет на джихадистката групировка. Афганистанците са безчинствали до преди няколко месеца в Северна Сирия, но напуснали района след няколко загубени битки със Свободната сирийска армия в района около град Тал Рифаад.

Заловените бежанци вече втора седмица се намират в бежанския център в Елхово, където неколкократно са посетени от представители на немското и френското посолства. Това подхранва версията, че има силен дипломатически натиск граничарят Вълкан Хараламбиев, произвел фаталния изстрел да бъде осъден.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *