Врачки и лечителки масово фалират! Иде края на измамния им занаят!

врачка
Жриците на мистичния свят и всички окултни познания са на път да потънат в мизерия. Врачки и баячки мятат боб и карти за дребни левчета, за да връзват двата края. повечето са се сврели в миша дупка, защото нямат пари за наем, крият се от потърпевши „пациенти“, от полицията, от данъчните и от нахалните журналисти.

За разлика от средата на 90-те, когато тънеха в охолство и разваляха родови проклятия срещу килограм злато, днес последователите на Сатаната трудно оцеляват. Някои от тях са на гурбет в чужбина- предимно в Гърция, където друсат маслинови дървета, къпят „бабини пеперуди“, чистят къщи и гладят. Други бедстват в Испания, оцеляват благорадение на социалните помощи. Трати са в Холандия и упражняват най-древния занаят. Като тайнствената мургаверка Шейнур, за която днес малцина си спомнят. Но има и такива, които знаят как драпаше със зъби и нокти да се добере до Освалдо Риос при посещението му в България. Естествено за да му врачува. Нашенската Касандра отдавна е зад граница, където не пести ласки за богати дами и господа. Същата съдба има и сестра й Нели, която се подвизаваше по гадателските програми с псевдонима Вероника.

Известна столична врачка с инициали С.М. също дарява любов, но в столичния кв. Младост. За нея се носят легенди. Твърди се, че топ офертата й е разваляне на любовна магия с фелацио. Подобни предложения чародейката отправяла само към мъже, за които прецени, че имат достатъчно финансови възможности.

„Преди 10 години кариерата й бе в разцвет. Пред блока й спяха хора от цялата страна. Идваше дори полиция да ги пази. Това беше докъм 97-ма година. Въпросната дама се беше обявила за наследница на Ванга. Била й духовна дъщеря, кръстена от самата петричанка и пак от нея посветена в световете на живите и на мъртвите. Дори издаде книга, посветена на Ванга и приятелството им.

врачки

Най-интересното в това подобие на книга бе конспирацията, че един ден всички сгради по света щели да станат стъклени. както и да е – народът тогава имаше нужда от мистика. Беше като разпасан и се втурваше през глава при всяка шарлатанка с молбата тя да му оправи живота. Нещо, което не се случваше, защото повечето екстрасенски нямат такива способности, други бяха под крилото на полицията и докладваха за всеки, минал през кабинета им. Имаше и такива, на които ченгета диктуваха какво да кажат. Така се раждаха много митове за прехода и за героите от прехода.

Но тази жена от „Младост“ имаше богата биография още като соц. „пеперудка“. Беше „обработена“ и знаеше как да омайва клетниците. Освен това и адски красива, с магнетични зелени очи, опъната като струна. Трудно можеше нормален мъж да й устои. Но сгафи от алчност. Започна да продава илачи уж от мед с билки. Но се оказа, че вътре в буркана има наркотични вещества. Едно момиче умря и нещата при С.М. се обърнаха…

Офисът й хлопна кепенци. Днес приема само проверени хора, стари клиенти… и то за десетачка“, разкрива нейн познат.

Проверка на „Скандално.нет“ установи, че от началото на 90-те до 2000-та година в страната ни има регистрирани близо 850 врачки. Всички те членуват в различни фондации, демонстрират свръхдарби и развалят безпроблемно магии.
От тях 24 се представят за наследници на Ванга – все „духовни дъщери“, благословени от ръката й. Намира се и екстрасенска, която казва пред медиите, че пророчицата е плюла директно в устата й и така дарбата преминала и при нея.

Улична врачка - измамница
Улична врачка – измамница

Една от самопровъзгласилите се Вангини наследнички Тотка Тотевска от Плевен попадна в Сливенския затвор за имотна измама, злоупотреба с финанси и още няколко „чудеса“, които бе сътворила. Нейни клиенти твърдят, че ясновидката е имала под ръка телефон дори и в ареста, от където не преставала да дава консултации за светлото бъдеще на неудачници от различните краища на страната. В същото време лишената от свобода лечителка твърдеше, че е с 96 % инвалидност, страда от сърдечна недостатъчност, мъчат я тромбофлебит и диабет. По ирония на съдбата от затвора нрачката неуспешно лекувала мъж с хемороиди. 60-годишният бивш кранист Мето от ловешкото село Слатина получил по пощата кутийка с размери на кибрит с чудодеен мехлем срещу „скромната“ сума от 5 хиляди лева.

„Звучи невероятно, но врачките също огладняха. Номерата им почнаха да не минават. Хората обедняха и нямат излишни пари, които да пръскат за щуротии“, казва човек, който от години ги следи изкъсо.

В периода 2003 – 2010 г. броят на нашенските шамани скача главоломно – от 850 на почти 3000. Без да влизат в тях ходжите, които също минават за чародейци, уличните циганки – гадателки и самозванци, които приемат по домовете си. След 2010 г. врачуващите се стопиха наполовина докъм 1500.

„Видя се, че не могат да хранят домочадието с разваляне на магии. Мисля, че и българите си научиха урока, че е важно сами да подреждат живота си, а не да чакат мнението на „специалистите“. То е ясно, че винаги ще има някакъв процент на опарили се, но пълно заличаване на „феномените“ няма как да стане. Може би ще дойде ден, в който наистина ще практикуват само можещите, защото има и такива, но те са не повече от 20-30 души в България“, казва специалист по окултното.

Кризата направи така, че част от мошеничките вече не приемат клиенти в офиси – пред маса със запалени свещи и икони, ами се ангажират с телефонни измами. Те се извършват дори в телевизионни студиа по старата схема – запалени свещи, изображения на светци, тамян – идеята е мистика да лъха отвсякадъ.

Има и втори вариант – врачки, които започват да се занимават с телефонни измами. Събират информация за определено семейство, намират номера на някой от членовете му и започват да го тормозят. Всички са чули за парите, които трябва да се предадат на определено място. За да отърве затвора някой при уж станала някъде си катастрофа. Този номер работи почти безотказно, защото мошеничките умеят да преправят гласа си, безскрупулни са и безотговорни.

Мургави българи от Ветово, русенско, село Камен край Горна Оряховица и Павликени прибираха по 50 хил. лева на месец от „Ало измамите“. Доказано е, че жените в тези семейства преди това са се занимавали с ясновидство“, твърди нашия човек.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Всичките тези мързелани вместо да се хванат да работят, са намерили лесен начин за изкарване на пари, като в повечето случаи клиентите им са наивни хорица с достатъчно проблеми. На тях обаче не им пука, че печелят от хорското нещастие, важното е да върви далаверата. Но докато има овце, ще има и вълци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *