Англия твърдо: Не искаме джамия в страната! Забраниха строежа

АнглияПоредният опит на мюсюлманското движение в Англия Tablighi Jamaa да получи разрешението на властите  за строителството на джамии в различни градове, приключи с пълен неуспех.

Движението отдавна се опитва да прокара идеята, че на Острова живеят много мюсюлмани и трябва да им бъдат построени  молитвени храмове. И то не къде да е, а в самия Лондон.

Строежът бил забранен от общинските власти  на един от окръзите на английската столица. Там хората заявили, че страната им е християнска и трябва да се почита официалната религия.

Движението обаче не се обезсърчило от отказа, а се обърнало направо към правителството да реши въпроса, обаче и  там ударило на камък.

Извън малките храмове, които сега съществуват на някои места в страната, Tablighi Jamaa има грандиозен проект да изгради  „Мегаджамия”. Сградата е огромна, в нея е предвидено да има  9 300 места за молещи се в основното помещение и за още 2000 в помещение, което е проектирано като допълнително. Това ще е огромен храм,  който ще бъде далеч над  капацитета на най-известната и голяма Лондонската катедрала „Свети Павел“.

В момента християнската общност е настръхнала, защото мегаджамията ще наруши каноните и ще предизвика брожения в Англия заради вярата, принципите и религията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *