Граничарят, прегазил бебе: „Не съм пил, не зная откъде е алкохолът в кръвта ми!“

граничарНе съм употребил алкохол, нито пък наркотици! Това беше нещастен случай.

Така граничният полицай Костадин Стоянов, който е подсъдим за смъртта на 11-месечната Красимира, се оправда в съда, макар че в кръвта му са открити тези две вещества.

Стоянов направо се диви от факта как така са попаднали в кръвта му и предизвика възмущение у присъстващите на делото.

Припомняме, че той буквално размаза 11-месечната Красимира в количката й в село Крушевец, Бургаско. Майката извела бебето на разходка и оставила количката със спящото дете на тротоара пред магазина, където влязла да купи хляб. В същото време Костадин влетял в селото с огромна скорост, не могъл да овладее колата, качил я на тротоара и помел бебето заедно с количката. Мъничето беше толкова помляно, че го върнаха на родителите му в затворен ковчег.

Предишната вечер Костадин празнувал с приятели в Малко Търново рождения ден на свой колега. Пили доста в ресторанта, не си доспал и се качил на колата да се прибира в Приморско. Най-вероятно е използвал наркотик, за да се ободри, но ефектът бил обратен и според криминалисти заспал на волана. Нито съм пил, нито съм употребил забранени вещества, каза днес нагло в съда граничният полицай. Той не можа да обясни и защо колегите му са му дали да изпие две кофички кисело мляко, преди да бъде заведен в Бургас и да му бъде взета проба за алкохол. Въпреки това пробата показала един промил и били открити останки от наркотично вещество.

Първоначално той бе осъден на 11 години затвор, след това  Апелативният намали наказанието с 4 години, защото детето не било прегазено на пешеходна пътека. Това обаче също му се видя голяма присъда и я обжалва във Върховния касационен съд.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *