СПОМЕНИ ОТ СОЦ.-а ШОКИРАХА Соросоидните Тролове! „Мръсните комунисти“ си позволявали… Вижте какво взриви Американофилите в Интернет! Виж Тук:

Роден сайт, измъчен от летните жеги и пълната липса на новини, пусна необмислени и несъгласувани с американските си спонсори „спомени от соца“ и то точно за транспорта.

Така изумените и с промити от американска пропаганда мозъци читатели на въпросния сайт във възрастовата група до 40 г. научиха, че в България е имало самолети. Не говорим за международните полети. Те са едно на ръка. Става дума за Гражданската авиация, която ежедневно извършваше курсове – София-Бургас, София-Търговище, София-Варна, София – Шумен и обратно… И така за нула време хората отиваха до столицата да си свършат някоя работа… и се връщаха същия ден, без да се таралянкат по влакове и автобуси или пък с коли. Без да ги лъжат разни превозвачи и без фалиралото вече БДЖ да ги държи с часове по гарите, както днес.

На всичкото отгоре тези самолети стрували 12 лева в едната посока, и 20 лв. с билет в двете посоко, разказва въпросната статия. Последните години цената била хвръкнала на 20 лева при минимална работна заплата 180 лева и средна 280 лв. в страната.

Внезапно обаче под статията се развихри такава дискусия, че самите автори останаха изненадани от небивалия интерес.

Оказа се, че хората до 45 годишна възраст нямат идея, че в България  е имало гражданска авиация. Спомнят си само тези, които са пътували на ученически екскурзии, както и част от студентите. Тогавашна студентка, а днес достолепна дама споделя, че така се прибирала в Шумен всеки месец, защото имала стипендия от 80 лева, техните й давали още толкова, общежитието й струвало 5 лева, а купонът за стола- 50 стотинки. И нямала проблем да се връща у дома със самолета. Варненка пък си припомни как благодарение на аеропланите на „Балкан“ водела майка си всеки месец до София на гости при внуците.

И троловете на „Америка за България“ в мрежата побесняха… и се развихриха: Написаната статия била пълна лъжа. Първо било икономически неизгодно самолетът да излети и след половин час да кацне. Хабяло се много гориво. И второ, сигурно тези полети били само за комунистите!

Омразата и отрицанието на миналото, които се вихрят в нета от 5 000 наети и платени тролове и още толкова безмозъчни противници на соца минава всякакви граници. Някой съзнателно се опитва да изтрие всеки хубав спомен и всяка придобивка от онова време.

Защото: Какви комунисти, Боже!? Пътуваха си всички българи, които имаха работа в София. За сведение, само от Бургас до столицата и обратно имаше по 6 полета на ден, а понякога и повече, особено когато наближаваха празници. Има още живи и здрави хора, които помнят тези времена. Помнят и експрес „Чайка“, който пътуваше от Бургас до София за 4 часа и 20 минути. И вечерта се връщаше за също толкова кратко време. И това беше през 80-те години, когато в света нямаше високоскоростни влакове.

Сега БДЖ не успява да докара един влак и на половината разстояние за тези часове. За сметка на това обаче горят локомотиви, аварират вагони, падат жици на поразия… Преживяването е кошмар, а от време на време прехвърлят ж.п.-пътниците на автобуси и след 50 км. ги вкарват в друг влак. Пък когато стигнат…

По социализма имаше експреси с имена: „Синият Дунав“, „Пирин“, Диана експрес“, „Тракия“, „Слънчев бряг“, „Сините камъни“  и още, и още… Пътуваше се безпроблемно, закъснения нямаше.

Сега обаче всичко това трябва да се заличи от съзнанието на младите. Те не трябва да знаят, че майките и дядовците им са можели да прекосят страната за час, че влаковете наистина бяха чисти и бързи, че вътре стюарди разнасяха кафе, чай, безалкохолно и закуски на всеки час, че имаше вагон-ресторанти, където можеш да хапнеш прилично, или да седнеш с компания на питие… и неусетно пътуването вече е свършило. Ето и сайт, който показва как е било: /ТУК/

И този лукс, който сега липсва и е заменен от пълна мизерия, днес трябва да се изтрие от историята. В главите на новото поколение трябва да се насади, че миналото ни е било страшно, бедно, окаяно. Внушава им се, че не сме летяли със самолети и експреси, а с конски каруци и раздрънкани рейсове.

Защо?

Кой има за цел да заличи историята и да я изкриви?

Тези, които искат да ни уверят нас, окаяните, че сега живеем в рай, цъфнали сме и сме на път да вържем.

Тези, които са ни яхнали и не ни дават дъх да си поемем.

Тези, които доят народа както турчин не го е доил през робството!

Тези, които искат да забравим, че сме българи!

Е, няма да стане!

Народната памет е жива, а все още има хора, които помнят и хубавото и лошото.

Нека заедно се преборим истината да остане такава, каквато е била, историята – също.

Иначе скоро няма да сме народ, а армия от безмозъчни зомбита!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

48 коментара

  1. И нашето семейство е пътувало с Балкан, най-често София – Бургас и един път София- Варна. Цената на един билет беше 11-12 лв, началото на 80-те и до Бургас се стигаше за 35 мин. за деца до 3-5 г беше безплатно. Имаше много добро обслужване, обикновено сервираха кафе, сок, чай. Да, Балкан беше печелившо предприятие, с прекрасни слотове. Наш близък работеше там. Той ни е казвал, че много граждани на сащ са пътували през София до Южна Африка и с преспиване в хотелите на София. излизало им много евтино. Но после беше продаден, слотовете, за жълти стотинки, както и Кремиковци, както и другите ни печеливши държавни предприятия. Разбира се, ние хората не видяхме нищо от тези пари, защото те отидоха за хмм “начален капитал“на днешните “богаташи“- мутри и подобни. Ние това лято пътувахме с тюркиш еърлайнс и се надяваме повече да не ги ползваме. На наша близка и в двете посоки и прилоша от храната. Няколко часа след ядене получи гадене и разстройство. Приземяването им е много непрофесионално и опасно. Треснаха ни като чувал с картофи на летището. Много сме пътували, най-добро приземяване правят кубинците, българите също бяха добри, холандци, понякога французи. Тук някой пишеше, че сега може да се пътува навсякъде:))) Да, ама не.. За съжаление билетите за транспорт в България са много скъпи и много хора не могат да си позволят цената на билет с автобус или влак, за самолети изобщо не може да става въпрос. Транспортната мафия работи добре – 9 лв в една посока за 90 км. автобуса мръсен, миризлив, без климатик и седалките изкорубени – пътуване до Ябланица преди няколко години + закъсня 1.30 мин. По принцип семействата от сащ пътуват до България на хмм части, защото са им скъпи билетите.

    • Ami Sega e pak taka be. togava vzimaxme 80 leva a sega 800 leva togava bileta be6e 10 leva a sega e 100 leva e za kvo plachete.

      • Къде си работил, че си вземал 80 лежа бре? Като вземете да пишете глупости, че чак не се чувате.

    • Забравили сте София – Горна Оряховица. Ние от Търново пътувахме с този самолет. И автобуса и самолета бяха на цена 12 лева. Разликата беше, че за децата , независимо , че бяха под 6 годишна възраст се таксуваха в самолета за 3лева. Това беше застраховката им. Още пазя детски билети на децата си. И се пристгаше за 40 минути до София

  2. И аз съм пътувал София Ст. Загора за 45 мин. Чичо редовно си идваше със самолет за по десетина лева за да види дядо на село, а и влаковете си бяха супер, в ресторант спалните вагони за пръв път пих безалкохно със сламна и то натурална от слама завита в хартийка. Имаше страшно хубави неща и в магазините и цените, сега е отврат от тези евреиски промени. Но това е целта е да се изтреби населението на планетата.

  3. Всяка години като студент в София съм бил по два пъти на море ,многократно със самолет.

  4. Самолетна връзка имаше и Кърджали-София,Хасково -София.Пътувал съм многократно.

  5. Пътуването със самолет бе нещо обикновено и ние с родителите ми само така отивахме на море. покойният ми баща предпочиташе този вид транспорт. Тези, които продаддоха, вероятно за жълти стотинки, както и всички останали постижения, би трябвало да бъдат дадени под съд!

  6. Да не говарим за връзката между Варна и Бургас,през лятото,която ставаше с водни комети.И беше атракция и за туристите.Имахме и 3 пътнически кораба,оито поддържаха връзка-Истамбул,Средиземноморието.и прочие и прочие.

  7. Това е голяма провокация. Авторката на този пост е чула нещо,но не разбрала. Първо заплата от 250 лева по онова време не е имало. Може би само на министри и активни борци. Директорите на държавни предприятия получаваха 140 лв.,а аз бях гл.счетоводител на горско стопанство със заплата 95 лв.пътувал съм два пъти по спешност с Балкан София Варна за 12 лв.със самолет 24 места но само с 8,10 пътника,защото беше скъпо и ежемесечните ми пътувания като студент задочник предпочитах да е с влак. Явно авторката на поста не е съпричастна на това време и е ни чул,ни видял. Явно е БСП провокатор.Аз в момента съм на76 години и моля не заблуждавайте народа.

    • ТИ НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ НАРОДА ЧИФУТЕ СОРОРСОИДСКИ!ЗАПЛАТА ОТ 260 ЛЕВА ПОЛУЧАВАШЕ МОНТЬОР СЕДМИ РАЗРЯД В КСП ЧИСТОТА, РАБОТНИК В КРЕМИКОВЦИ ПОЛУЧАВАШЕ 300-400 ЛЕВА , ШОФЬОР НА БЕТОНОВОЗ ПОЛУЧАВАЩЕ ЧОО ЛЕВА,ХАМАЛИН НА ГАРА ПИОНЕР ПОЛУЧАВАШЕ 600 ЛЕВА ЗА 30 РАБОТНИ ДЕНА , НАЧАЛНИК ЦЕХ ПОЛУЧАВАШЕ 220 ЛЕВА. …. ТИ СИ БИЛ СЧЕТОВОДИТЕЛ АМА ДРУГ ПЪТ. СТАТИЯРА В АБСОЛЮТНО ДОСТОВЕРНА! АЗ СЪМ И СЪВРЕМЕННИК И ГО ПОТЕЪРЖДАВАМ. ДУХАЙ СУПАТА!

      • 80 лева заплати нямаше – имаше пенсии по 60-80 лева – най-ниските. Започваше се със 120-135 лева заплата, висшистите – със 155 и всяка година се увеличаваха с по 5-10 лева, ДЗиректор на голямо предприятие получаваше минимум 600 лева. С мъжа ми тогава бяхме гаджета и се качвахме на самолета до морето без да си правим сметките. Той по това време беше „шерп“ на летището и вземаше 240 лева и още и още…Което не значи, че всичко беше по-добре от сега, но реалността трябва да се помни и да не се отрича всичко.

    • Що за простотии си изцвъкал,бе,пенсийо!?Я ми кажи кой е тоя министър който е работил за 250 лв,или директор за 140 лв!?Работил съм в акумулаторен завод със заплата 350 лв и съм бил работник.Аман от такива изкукали перекендета!!!

    • Сафо ли си , педал ли си – не знам ……Аз като студент за годините 1984-1989 година съм вземал стипендия от 90 лв за добър успех , пък майка ми като обикновен работник в комбинат ЮТА Рс получаваше години наред 330 лв заплата + наднормените си заработки.Баща ми беше служител в Противопожарната охрана на града и получаваше 380 лв……. Скрий се някъде и говори това на Бушмените в Африка….ама и те няма да ти повярват……

    • Не е лъжа. Завърших висшето си образование през 1986 и започнах работа като актьор с 250 лв. и пътувах наистина до Варна само със самолет или с експресния влак и то 1-ва класа.

    • Господине, точно ти заблуждаваш хората! Моята стипендия беше 140 лева, а общежитието ми беше символичните 80 стотинки на месец – с отделен санитарен възел и винаги топла вода! Жетоните за обяд и вечеря бяха по 1 лев. Направете си сметка как спокойно съм живяла като студентка с 2 лева дневно за храна, безплатно общежитие, дори ми оставаха джобни! Не се наложи родителите ми да ме издържат, защото и учебниците ми бяха от градската библиотека. Беше рай!

    • Сафо, ти пишеш глупости!!!През 1986 год до 1993 год работех в чугунолеярен комбинат и получавах 480 лв заплата и на тримесечие премиални. Преди 1986 работех в ТПК и получавах 220 лева!!! Пътувахме редовно до Варна и Бургас със самолетите на БГА, така че ти много си се объркала!!! Статията е точно и правдива!!! Заблудата ти е пълна!!!!

    • Не знам в кое горско стопанство сте работили и през коя година, може би през 1956 г.,защото през 1988 г. аз работих като горски инспектор със средно образование и трудов стаж 1г., със заплата нето 250,00 лв.

  8. Аз съм пътувал , много често до Бургас , и скоро намерих в една книга един билет , 13,20ст София – Бургас , имаше и хеликоптери от Кърджали до София всеки ден по няколко пъти ,… !

    • Това е голяма провокация. Авторката на този пост е чула нещо,но не разбрала. Първо заплата от 250 лева по онова време не е имало. Може би само на министри и активни борци. Директорите на държавни предприятия получаваха 140 лв.,а аз бях гл.счетоводител на горско стопанство със заплата 95 лв.пътувал съм два пъти по спешност с Балкан София Варна за 12 лв.със самолет 24 места но само с 8,10 пътника,защото беше скъпо и ежемесечните ми пътувания като студент задочник предпочитах да е с влак. Явно авторката на поста не е съпричастна на това време и е ни чул,ни видял. Явно е БСП провокатор.Аз в момента съм на76 години и моля не заблуждавайте народа.
      Отговор:

      И аз съм пътувала със самолет,85 година,София- Варна.По него време работех на норма в един плетачен цех и получавах по 320 лева,а тоя човечец седнал да пише глупости.

    • Пътувала съм много пъти със самолет от София до Варна. Това беше нещо съвсем нормално за средно-статистическият българин до 1989г.Спомням си, че последното ми пътуване с Авиокомпания „Балкан“ беше от Пловдив до Варна.

  9. до САФО,
    САФООООО , Аз не съм комунист и съм безпартиен , ти в кои години отиде бе човек заплата 95 лв, ??? ти ги заблуждавап хората 76 година всички работници вземаха 160, 170 лв, без да са главни счетоводители Сафооо,…и карта за море Сафо беше 14 лв, за 14 дена , и се пита в задачата ,….кое ,…плащаш,…. ???

  10. До СафотУ! Всичко е вярно и се пуках от яд,че от Варна до нашия град нямаше самолет!В много градове на България имаше летища-Ст.Загора,Русе и др.по-малки градове!Не е споменат водният транспорт с корабите „Ракета“. С тях се пътуваше по работа и за удоволствие!Ей така:почиваш си в Несебър и ще отидеш до Варна,разходка и обратно за вечеря в станцията!Господи,какви времена бяха!Не всичко беше по угодата ни,ама сегашното нийде го няма!Идва ми да се гръмна,че все недоволствах и за какво? За сегашния мизерен живот,несигурен и опасен!Да има всичко,ама отровно,скъпо и все едно да ближеш сладолед на огледало!

  11. А знаете ли,че имаше самолет Силистра-Варна в края на 60-те години-8 местен АН? Беше голяма зима,пътища-затворени,не ни съветваха да стоим в къщи-през м.януари беше изпитната сесия!Билетът беше 8 лева!В никакъв случай не е носталгия,а факт!

  12. 1961г бях войник в Стара загора имаше всекиден редовни полети СТАРА ЗАГОРА СОФИЯ цената на билета беше 5.20 лв. ИМАШЕ РЕДОВНИ ПОЛЕТИ И ДА ГОРНА ОРЯХОВИЦА а до кърджали летеше вертолет и Иван Костов продаде БГА балкан на един еврейн с хубавото име ГАД ЗЕЕВИ ЗА 150 000 долара колкото еди хубав апартамант а този ГАДдето купи балкан после съдъ държавата за още пари. е къде според вас му е мястото на великия асистент по политикономия от МЕИ г-н Иван КОСТАВ.

  13. Да, Сафо малко се е объркал/а със заплатите:) Тате се пенсионира през 1976 с 85 лв. и продължи да работи за 160 лв в една печатница. леля ми се пенсионира 77-78г с 90, защото работеше във военните, но продължи да работи, беше 55 г млада и здрава:) за около 170 лв с военните добавки..Най-ниската заплата около 1980г чисти беше 120 лв и се водеше малка..Аз по това време бях студентка реедовно и получавах стипендия за успех 60 лв на мес. Максималната стипендия за успех и нисък доход беше 80лв. на мес. + допълнителни намаления за студентите, столове, транспорт, театри, спортни събития и др. Може да не сме ползвали самолети всеки ден, но когато ни се налагаше можеше да си позволим:)Сега 60% от населението на България изобщо не ходи на почивка, защото му е скъпо..

  14. Сафо, аз съм на 75 години. В България живях до 68 г. От 64 г. до 66 та работех като общ работник в рудниците около Мадан, Горубсо. Заплатата ми беше 180 лв. Най-високата заплата на редовните миньори надхвърляше 400 лв. Градските автобусни билети бяха, ако не се лъжа 2 стотинки. Квартирата беше 5 лв. и получавахме два пъти на ден безплатна храна. Даваха ни и работни дрехи. Парите нямаше за какво да ги харчим. Харчехме ги по дошли от вътрешността на страната гостенки, но това беше много рядко и незаконно.

  15. Суууууупер-кръжали сме си в лукс между София,Кърджали,Ст.Загора и някакви знайни и незнайни дестинации.Извън България-ядец.Като ни е било толкова добре защо КОМУНИСТИТЕ ги е било толкова страх да не им избягаме от „ПРЕКРАСНИЯТ“ живот и „ВИСОКИТЕ“ заплати,които са ни давали? Как да не застрадаш по такива „ПРЕКРААААСНИ“ времена?

  16. Много нескопосна пропаганда,за заблуда и промивка на млади мозъци! Аз съм на 80 години и като дългогодишен строител на социализЪма,добре помня всичко! Да,имаше авиолинии от София до някои окръжни градове и какво от това? А вие пътували ли сте с АН-24? Как са ви били ушите и бъбреците след полета? По това време съм пътувал чак до Куба с ИЛ-68 и вътрешностите ми станаха на руска салата! Пътувал съм тогава и с ЕРБЪС-320,и с БОИНГ-747,та мога да правя разлика! И стига с тия лъжи за парите! Каква стипендия 80 лева? Моята заялата като технолог в голям завод след като завърших през 1964г. висшето си образование,беше 80 лв.! А през 1976 г. стигна 160 лв.Само за пример,понеже има много носталгици:През 1979 г.бензина стана 1 лев и можех да си купя 180 л. с една заплата.На тази длъжност,сега бих взимал минимум 800 лв. и мога да си купя 400 л.!!…Опитах всички „екстри“ на прехваления ви социализъм и всичко съм обяснил на моите внуци! Стига с тази тъпа пропаганда! Сигурен съм,че главното,за което жалят възрастните не е „сладкия’ живот,а младостта!

    • Бензина преди 1989г. никога не е бил 1лв. Аз взех шофьорска книжка през 1983г. и бензина беше 42стотинки, нафтата на полвина а газта 8стотинки. :)

  17. Ех ,сафо ,сафо остаряваш бързо а забравяш още по-бързо.Е като си бил счетоводител в горско стопанство по колко лева си купуваше дърва? А ще кажеш ,че си се отоплявал с нафта или електричество.Защо бе сафо?За активни борци заплатата не е била по-висока а се даваха доп. пенсии и то в зависимост от категорията им.

  18. До Сафо- Тоя д-р Алцхаймер доста се е постарал върху меморията ти. По добре си взимай редовно хапчетата и не ръси глупости.Иначе ще те приемем като извънземен. Капираш ли? А СТАТИЯТА Е МНОГО ТОЧНА !

  19. Прочетох коментарите , след като писах моя . Не съм била партиен член никога. Сафо и Кирман, май ги е хванала деменция и са объркали годините. На земеделците, които не бяха работили в ТКЗС, но бяха на години, родени около 1900 година пенсиите бяха 32-40 лева. Заплатите през 60-те години бяха около 80-100 лева – помня на родителите си, основните заплати. Когато аз завърших през 1977 г -започнах със 120 лева – вишист, а след 3 месеца ги вдигнаха на 150лева, след това си беше около 180 лева около 80-та година и то държавна работа…А тези, които бяха в производството получаваха много повече.Просто не лъжете

  20. Тогава имаше и обиколни самолети, тръгваха от София и обикаляха страната, единия през Пловдив,Бургас, Варна ,Горна Оряховица, София, а другия обратно. До 80те години билета БС-СФ беше 12лв, после стана 20лв.

  21. Към казаното от колегите,които си спомнят с добро за онова време,ще добавя,че самолетите,които обслужваха линиите бяха съветски-това само за да подразня соросоидите русофоби,за да получат сърцебиене и нервна криза.Но да са живи и здрави,може и да поумнеят.

  22. Не плача за комунизма но всичко е вярно аз постоянно ползвах самолет от Варна До София за 13.70 и от Варна до Горна Оряховица не помня колко струваше но имаше транспорт до В.Търново.

  23. Пътувал съм със самолет София – Шумен многократно . Мисля , че цената му беше 15 лв. , а на влака 11 лв. Самолетите бяха Як 40 и Ан 24 – един вид летящи рейсове . До Бургас летяха Ил 18 . Пътуването беше истинско прикючение с малките самолети , но изглежда пилотите бяха добри , щом си пишем сега . Заплата на завършил лекар – 180 лв. Храната беше относитело евтна , но много по – качествена от сега . Разнообразие нямаше нито в дрехите , мебелите , колите , храните и т.н. , но поне можеше да си позволиш да летиш на смолет , да ходиш на море и много други работи . Медалът винаги има две страни !

  24. ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО В ЖИВОТА МИ БЕШЕ ДО 1989 ИМАШЕ РАБОТА СИГУРНОСТ ВСИЧКИ БЯХМЕ С ЕДНАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ИМАШЕ СПОКОЙСТВИЕ КАК ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ГОДИНИ ЗА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ МОЛЯ ТЕ ГОСПОДИ

  25. KIRMAN, Нека не се обиждаме на лъжи, молим. Не познавате хората, които обиждате, а много от тях са честни хора, вкл и аз и моят съпруг. Разбира се, че е верно за стипендиите:) Края на 70-те, началото на 80-те аз като студентка взимах 60 лв. стипендия за успех.. Имаше хора, които взимаха 80 лв, но трябваше да бъдат с много по-висок успех от моя, над 5.50 и родителите им да имат по-ниски доходи или да са болни/инвалиди и пр.Моят съпруг е получавал 80 лв. на мес. от предприятието си, което го е изпратило да учи в МЕИТО..Имаше подобни стипендии, даващи се на млади обещаващи специалисти за повишаване на квалификацията. Той е завършил механотехникум. Интересно, защо се лъже от някои хора..Верно, че имаше проблеми, но сегашните проблеми са хиляди пъти по-големи

  26. Помня че баба ми взимаше 50 лв пенсия. Майка 160-170 лв. С нощните дежурства в поликлиниката стигаше 200. Всяко лято ходехме на почивки . Веднъж на море и още веднъж на балкан. Отделно децата бяхме и на лагер. Тогава почивката беше по 14 дена. Със самолет не съм се возил. Имахме семейна лада 1500. В къщи зимата се топлите с нафтова печка:маслен радиатор и акомулираща печка.

  27. работех в Кремиковци за 540лв, летял съм, от Г.Оряховица до София за час с АН 24, пътувал съм с експрес „Янтра“ за 4ч, тръгваш сутринта и се връщаш вечерта в 22ч . не си спомням цените, но никога пътуването не ми е било проблемза цената.
    имаше първа класа, вагон ресторант, количка с кола и сандвичи, редовно пиехме чай, че беше стотинки и нес кафе от количката. имаше кафе машина в ресторант вагона.

  28. Вярно е, нямахме западни коли, но не и трябваха! Пътувахме със съмолети до всяка точка на България без проблем. През лятото самолетите бяха пълни с електроженисти, селкостопански работници, всички със самолет на море. Чужденците не успяваха да се вредят от нас в по-хубавите хотели на Златни Пясъци и Слънчев Бряг и постоянно ни завиждаха на хубавия живот. А пък който се беше излъгал да учи много за ниска заплата съжакяваше, че не е станал общ работник, за да живее нормален живот. И до днес помня колко беше лесно да пътуваме до всяка точка на света с Балкан без проблеми. И пътувахме много, то не беше Рим, то не беше Лондон, то не беше Карибите, цял свят обиколяхме едно време за 15 лева. И магазините бяха пълни, не е имало криза за нищо. Родителите ни на село не помнеха да са правили консерви и да ни пращат ядене. Работеха само през зимата в ТКЗС-то, колкото да отбият номера, а лятото със самолета и я на Златните, я на Бали, я в Анталия. Живот си живееха.

  29. И аз редовно пътувах Г.Оряховица – София, вместо с влак и автоус. цената беше 7,60 а след това 12,00 лв. Но както и да е. Някои хора забравят, че все още сме живи. Аз съм на 60.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *