Цецка Цачева се вози в самолети на олигарсите Васил Божков и Денис Ершов

Цецка Цачева
Цецка Цачева

Цецка Цачева похарчила пари на данакоплатците, за да пътува с луксозни частни самолети по държавни дела. Вместо да пътува с граждански полети, председателката на парламента предпочела да плати десет пъти по- скъпо, но да се вози във въздушни кралски каляски. Използваните от Цачева частни авиокомпании са „Еър ВБ”, собственост на олигарха Васил Божков, както и „Еър Лазур” – на Петрол АД.

На два пъти, плевенската адвокатка и екипът й се възползвали от комфорта, който предлага “Еър Лазур”. През ноември 2009, Цачева трябвало да лети до Загреб за среща с хърватския си колега. По това

Лиърджет 60
Лиърджет 60

време, правителственият самолет бил на разположение на Бойко Борисов. Вместо да спестят пари и да летят с обикновен граждански полет, Цачева и екипът й наели „Чалънджър 60” от авиокомпанията на Петрол АД, чиито собственици са олигарсите Денис Ершов и Митко Събев. Луксозното удоволствие на парламентарната шефка излязло на данакоплатеца около 15 бона или десет пъти по- скъпо, отколкото с обикновен самолет.

През юни т.г., Цачева трябвало да лети до Анталия. Отново същата компания осигурила модерния самолет за полета. Официалното становище е, че трябвало да се прави прехвърляне, та затова наели направо частен самолет. Воаяжът струва към 25 000 лева.

Отново за да избегне прехвърляне по други летища, през декември 2009 samoletЦецка Цачева и хората й си осигурили супер луксозния „Лиърджет 60”. Този път авиокомпанията била „Еър ВБ”, на олигарха Васил Божков. Шикът, на който се радвала шефката на парламента, излязъл колосалните 35 000 лева! Няколко месеца по- късно, класната отново трябва да лети до шведската столица, но този път се вози в обикновен граждански полет.

Още с всъпването си в длъжност, Цецка Цачева се закани, че ще се правят здрави икономии на държавните пари за парламента. Дори тежката криза обаче, не е попречила на плевенчанката да се вози като холивудска звезда за сметка на обикновените хора. А покрай нея са намазали и едни от най- богатите хора в страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *