Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Тупарев и компания се оляха в пародията на социализма

образцов дом дворКрасиво детенце с насинено от бой око. По-голям брат, нарамил оръжие да брани държавата и него. Могъща жена в бяла престилка, най-вероятно готвачка и дребничко, смачкано пияно мъжле, ступано от нея. Баба със забрадка, която чете „Работническо дело“. Тази мила картнка върви в Нова плей, като реклама на ВИП Брадър – соцвариант.

Зрителите вече се пенят по всички форуми и се чудят докъде може да стигне художествената измислица и внушение на продуцентите. Има все пак достатъчно хора, живели през соца, които не помнят семействата да са изглеждали така – пребити и малтретирани деца, дребни мъжлета и яки жени с фанатизирани погледи и мизерни стаички, в които спи цялото семейство.

Като капак къщата, или трудовият лагер, в който ще живеят половината съквартиранти, прилича на нещо абслютно измислено, родено от руския фолклор, примесено с българската действителност в бедни махали отпреди 1944 година.

Ако не друго, то много студенти преди 10 ноември са ходили на бригади в селата и са спали в селски семейства и никой не помни хората да са живеели заедно с кравата, магарето, овцете, патките, а кокошките направо да са били в стаите им. Пред всяка къща имаше красива цветна градинка, посадена лично от стопанката, а добитъкът се вързваше в задния двор.

В стаите на хората не висяха лозунги, печките им не бяха мръсни, а обичай да се пуска топла вода само в неделя и да се къпят само в неделя също нямаше. Почти всяко семейство имаше и слънчев и електрически бойлер и се къпеше, когато решеше.

Точно тази преекспонирана, преувеличена и хиперболизирана картина, която цели да внуши на младите в какъв ужас са живели родителите им и дедите им, подразни по-старите, които имат съвсем други спомени. Нико Тупарев твърди, че искал да направи сравнение между двата свята. Ако е така, то е доста несполучливо, категорични са зрители.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Тупарев и компания се оляха в пародията на социализма

 1. Цура Отговор

  17.09.2014 в 9:49

  Да! На всяка врата ми висеше лозунг и сутрин се молех пред снимката на Тодор Живков. Дрън, дрън. И ходехме по дочени престилки по улиците, а кравата спеше до телевизора. Пък прасето под него. Айде моля ви се! Лошото е, че доста ще повярват.

 2. Дон Отговор

  18.09.2014 в 10:13

  Велика манипулация! Иди доказвай сега на младите, че сме живяли съвсем нормално, само мутрите и чалгата я нямаше

 3. ppp Отговор

  19.09.2014 в 18:26

  Абсолютна манипулация! Явно някой плаща добре, за да се показват такива неща. Ужас! Живеем в дезинформация и информ.затъмнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *