Скандални записи Разкриха: Джо Байдън е бил истинския президент на Украйна, а Порошенко – скъпоплатена марионетка! (С ВИДЕО)

Украинският депутат Андрей Деркач публикува скандални аудио записи на разговори между бившия президент Петро Порошенко, бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и бившия държавен секретар Джон Кери. В записите се чува как Байдън иска от Порошенко да уволни главния прокурор на Украйна, за да не разследва сина му, а в замяна Байдън обещава да осигури на Порошенко американска държавна помощ от 1 милиард долара.

Джо Байдън и Порошенко

Оповестените от Деркач записи излизат само няколко месеца, след като през февруари т.г. президентът на САЩ Доналд Тръмп едва се размина с импийчмънта по обвинението, че в телефонен разговор е натискал новия украински президент Зеленски да разследва сина на Байдън. Престрелката е на фона на наближаващите президентски избори в САЩ, когато през ноември един срещу друг ще се изправят настоящият държавен глава Доналд Тръмп и Джо Байдън.

По време на пресконференция Деркач представи два разговора, в които става въпрос за оставката на главния прокурор на Украйна Виктор Шокин, предаде канал „112“.

В първия разговор, проведен на 3 декември 2015 г., държавният секретар на САЩ Джон Кери моли Порошенко да уволни главния прокурор, който разследва случая на нефтената и газова компания „Бурисма“, където синът на Байдън е работил:

„Бих искал да ви призова да обмислите решаването на проблема с подмяната на главния прокурор Шокин, тъй като, според мен, той блокира реформата за прочистване на главната прокуратура“, казва Кери.

Вторият запис е направен на 22 март 2016 г. В него Порошенко вече разговаря с Джо Байдън. А по време на разговора тогавашният вицепрезидент предлага на Порошенко подкуп.

„В случай, че назначите ново правителство и нов главен прокурор, аз имам готовност да подпиша американска държавна помощ на стойност 1 милиард долара“, казва Байдън.

В отговор Порошенко оценява думите на американския политик като „изключително силна мотивация за мен“.

След което Порошенко продължава: „Един от възможните кандидати за тази длъжност (главен прокурор-б.р.) е лидерът на моята партия (Юрий) Луценко … Ако смятате, че политически мотивираната личност не е съвсем подходяща, от ваша гледна точка, ще оттегля предложението си“, казва той.

Според записите, украинският президент Порошенко моли Байдън американското посолство да му прати човек, с когото да съгласува въпроса с работата на прокуратурата.

В записите се съдържат и други данни, които говорят за груба намеса на американските политици във вътрешните работи на Украйна. По нататък в записа Байдън съветва Порошенко колкото се може по-скоро да се проведе национализация на украинската банка „Приватбанк“, догато Доналд Тръмп още не е дошъл на власт в САЩ. Следтова Порошенко дава обяснения на Байдън за повишаването на данъците и приватизирането на предприятия в страната.

Точно четири дни след този разговор главният прокурор Шокин е отстранен от длъжност.

Депутата Андрей Деркач допълва записите със следните факти: След уволнението на главния прокурор, Байдън насочва държавната американска помощ за Украйна в размер на 1 млрд. долара към военно-промишлени предприятия, собственост на Порошенко.

Андрей Деркач е категоричен, че записите съдържат категорични основания Порошенко да бъде осъден за държавна измяна. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/CoksG_7k4xo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това, че Америка купува правителства не е новина за никого. Аз искам да знам за колко е купен Борисов, който ни управлява вече 11-та година. Искам да знам каква е била цената на министрите му през различните периоди на управление.

  2. ЦЕНАТА Е УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *