СГАФИ ли Корнелия Нинова или… НЕ?! Вижте ЗАЩО ръководството на БСП стопира ОТМЯНАТА на санкциите срещу Русия!?

В събота се проведе пленум на ръководството на БСП, който отказа да включи в дневния си ред предложението на пловдивските социалисти за отмяна на антируските санкции, както и за всенародна подписка по въпроса, която да бъде представена в Брюксел и да превърне отмяната на санкциите в приоритет на българското председателство на ЕС.

Ние от екипа на Skandalno.net не сме против лидера на БСП Корнелия Нинова. Точно обратното. Симпатизираме на нейната борба да направи БСП по-социална партия. Но, като обикновени граждани, имаме и определени въпроси към нея. И към ръководството на БСП. Особено във връзка с отказа им да гласуват предложението за отмяна на санкциите против Русия. И за всенародна подписка, която да каже дали българите са „за“ или „против“ санкциите.

А въпросите са следните:

Това, че сме членове на ЕС и НАТО, прави ли ни  държава, която няма своя самостоятелна политика? Прави ли ни страна, която изпълнява решения взети в чужбина? Напълно ли сме лишени от всякакъв суверенитет? Прави ли ни страна, която сама върви против своите собствени интереси? Докога ще търпим това свое васално положение? И какво предприема БСП, за да възстанови България като суверенна държава в Европа? И още:

Направи ли гаф Корнелия Нинова като фактически отказа да подкрепи предложението на пловдивските социалисти за отмяна на антируските санкции? Или „гафът“ не е гаф, а предварително планиран ход на лидера и ръководството на Столетницата?

Нека не забравяме, че БСП е партия, чиито членове са 100 процента за политико-икономически съюз с Русия, както и за социална политика, ориентирана към запазване на българската нация.

Нека не забравяме, че президентът Румен Радев се обяви против антируските санкции. Да не забравяме, че 90% от българския народ също са за незабавна отмяна на всякакви измислени санкции срещу Руската федерация. Дори Борисов говори от време на време, че антируските санкции пречат на развитието на България.

Но, това май не се отнася за лидера на БСП Корнелия Нинова. Нито за голяма част от ръководството на БСП. Понеже вместо да подкрепят отмяната на антируските санкции, те със своите действия, на практика гласуваха „за“ тях. Как стана това? Ами пловдивските социалисти внесоха в ръководството на своята партия две простички и отдавна желани от българите предложения. Първо, да се включи в дневния ред на вчерашния пленум въпроса за отмяна на санкциите срещу Русия. И второ, да се инициира всенародна подписка за отмяна на санкциите срещу Русия, а БСП да  връчи подписката на Брюксел в началото на българското европредседателство. За да стане отмяната на санкциите, приоритет на българското председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

Ще припомним, че именно Нинова, по време на президентските избори и след това, бе най-яростен привърженик на тезата, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени. Но, това явно не й попречи да стопира изцяло предложенията на социалистите от Пловдив. Нинова заявила, че предложението за отмяна на санкциите било много сериозно и трябвало да се обсъди задълбочено на отделен пленум. Което преведено на народен език означава „Трай коньо, за зелена трева.“

Тази позиция на лидера на БСП предизвика неприкритото недоволство на социалистите и определено показа двойнствен характер в изявленията на Корнелия Нинова. Пак повтаряме: Не сме против нея. Но не може да казваш, че искаш отмяна на санкциите срещу Русия, а когато това твое искане е на път да стане решение на партията, да се опитваш да го стопираш с апаратни хватки! Защото на кое да вярваме? На това, че соц. лидерът стои зад думите си, че антируските санкции трябва да бъдат отменени, или че същият соц. лидер смята, въпросът за „много сложен“, който не може да се реши на един пленум?!

Да не говорим, че всичко това става в навечерието на дългоочакваното от целия български народ, посещение на Владимир Путин в България по повод 140 годишнината от Освобождението на родината ни от турско робство.

Ето защо, тази почти липса на позиция на лидера на БСП, по отношение на антируските санкции, може да се тълкува дори като насочена срещу посещението на руския лидер в България. Понеже възниква резонния въпрос, защо Владимир Путин да идва в страна, чието ръководство се солидаризира със западните неприятели на Русия? Защо да идва в страна, в която народът не е излязъл на протест срещу нито едно решение на своето прозападно и на практика русофобски настроено правителство? Защо лидерът на втората най-могъща държава в света да се подлага на такова унижение?

Затова, ако искаме наистина да заслужим не само посещението, но и уважението на Владимир Путин и на нашите руски братя, ние всички българи, заедно трябва да покажем, ясно и категорично, на ръководството на БСП, и на ГЕРБ и на Брюксел, че сме славянска и православна страна. Че сме страна, която обича своята посестрима Русия. И че винаги ще бъдем рамо до рамо с руския народ. В каквито и други съюзи да членуваме. Защото такава е суверенната воля на българския народ.

Иначе няма смисъл нито от посещения, нито от нищо друго.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. сгафи и то много здраво ! но не е изненада за никой за кво става въпорс … вижте й къде са детото й и парите й и ше разберете за кво става дума ! престанете да вярвате на партийни шмекери които ви лъжат 27 години ….

  2. ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОЧИНА Е ИНКУБАТОРА НА КОРУПЦИЯТА С ЧАДЪРА НА НАТО ЕС И САЩ ПАРЛАМЕНТАРНАТА МАФИЯ СЪЗДАДЕ БЕДНОСТА ОТ КОЯТО НАРОДА ГИНЕ И БЯГА В ЧУЖБИНА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ПАРТИИ ДОКАЗАХА ЧЕ ДО ЕДНА СА В КЮПА С УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ ВСИЧКИ РАБОТЯТ СРЕЩУ НАРОДА И РЕЗУЛТАТА СЕ ВИЖДА НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМЕ ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ 240 БЪЛГАРОУБИЕЦА ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И БРАТСКА РУСИЯ ИСКАМЕ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ ДА СЕ СВАЛЯТ КОЙТО НЕ Е С НАРОДА 90% Е СРЕЩУ НАРОДА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ДА ГО КАЖЕМ ЛИЧНО НА ЕВРОКОМИСАРИТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА УБИЙЦИ НА НАРОДА ЩЕ ВИ НАПРАВИМ ЗА РЕЗИЛ ПРЕД СВЕТА

  3. Вчера Китайското правителство обяви пускането в експлоатация на най голямата Ж.П.Транспортна програма свързваща Китай с Франциа по линиятя Байкало Амурска Магистрала и Транс Sибирската магистрала по която ще бъдат доставяни в Европа всички товари транспортирани до сега по МОРЕ .Двe изключително големи предимства произлизат от тази нова система на транспорт Първо транспортните разходи спадат на 50 % и vторо спира употребата на Петрол заменен с чиста ЕЛРКТРО ЕНЕРГИЯ с което се намалява значително отделянето на Въглероден двуокис в атмосферата елемент особенно важен от екологическа гледна точка .Освен тези приемущества този проект има един изключително важeн политически характер Този проект отваря пътя между китаи ,русия и Европа и ги задължава да будат политически много внимателни и коректни към целия свят .Това е жест на допулнителна гаранцие от двете горе опоменати държави към останалия свят .Какво по добро доказателство за добрите намерения на тези две страни за тяхното желание да се борят за мир при отлични икономически резултати и подобряване на чистотата на околната среда да не забравяме големите затруднения които среща целият свят понастоящем с приложението на решениятя Париж КОП 29 !МИР СПЕСТЯВАНЕ на РАЗХОДИ И НАМАЛЯВАНЕ на ЕМИСИЯТА на Въглероден Двуокис в атмосферата !( аз лично съм посветил 4 години работейки като Главен Ингинер на Проект при Модернизирането на Транс Сибирската Магистрала Проект ЕП10 на Фирмата АББ познавам го много добре и съм дълбоко уверен в неговото огромно значение!Да не се забравя също факта , че Франция от дълго време работи по този проект дискретно подържана от Германия .!Това е проект от световен характер и не бива в никакъв случай да бъде подценяван и саботиран от някакви дребни лични интереси от страна на отделни лични спекуланти !В това отношение и малката и не забелижима БЪЛГАРИЯ може да намери своите интереси и участие в борбата за мир в света .!При наличие на интерс у някой приятели от Фасебооке съм на разположение за допълнителни информаций Иван Маслинков от Сливен ..

  4. Гаф е, както и неявяването на представителите им в Крим „Международната конференция на приятелите на Крим“, което за мен е повече от загадка, но аз не намирам причини да ги оправдая – всеки сам си носи кръста!

  5. ЗА ДА ВЪЗКРЪСТНЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ НЕОЛИБЕРАЛИЗМА ДА СИ ОТИДЕ ПАРЛАМЕНТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ ДАСИ ОТИДАТ ПАРТИИТЕ ДА СИ ОТИДАТ НАТО ЕС САЩ И БОЙКО БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В ПОЛОЖЕНИЕТО НА 1989 ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПЪЛА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ДРУЖБА С БРАТСКА РУСИЯ БЕЗ БРАТУШКИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАГИНАЛА ПАРЛАМЕНТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ГРОБИЩЕ ПОСТАВИ Я В ЗАВИСИМОСТ НА ЧУЖДИ СИЛИ И ИНТЕРЕСИ И ОТВОРИ ШИРОКО ТЕРМИНАЛ 2 БЛАГОДАРИМ НА ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ ЗА ИСТИНАТА И ДА ГО ПАЗИ ГОСПОД

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *