„Нежното острие на ГЕРБ“ в паника! Десислава Атанасова се готвела за висок пост, вижте кой я отряза!

Оставката на Димитър Главчев от два дни е тема номер едно в студията на телевизиите и по политическите сбирки, но един депутат от ГЕРБ упорито мълчи.

След заемането на поста от Цвета Караянчева, което се случи светкавично и неочаквано „нежното острие на ГЕРБ“, както гальовно наричат придворните сайтове Десислава Атанасова, внезапно се покри.

Дамата със скъпите чанти и марковите костюмчета, която не пропускаше ден да ухапе опозицията и ако не я поканеха в някое студио, го правеше по Фейсбук, внезапно млъкна. Грам коментарче не драсна, два реда не написа да заклейми Нинова и да честити на колежката си.

И има защо!

Атанасова отдавна се изживяваше като говорител на ГЕРБ и Борисов, като глашатай и острие и се подготвяше за по-висок пост. Тя сервилничеше до такава степен, че чак отвращаваше и своите, и чуждите. Знаеше, че рано или късно и за нея ще се отвори вратата. И правеше всичко по силите си. Има подходящо образование за шеф на парламента и дори си е изчистила биографията до блясък. Даже се разведе с мъжа си, който бе обвинен в корупция и показа, че е чиста като сълза и не приема петна, дори когато те са в семейството й.

Същински Павлик Морозов!

И изведнъж ядец. Вместо принципната и до фанатизъм отдадена на партията Деси, на председателския стол в Народното събрание седна устата партийна секретарка Цвета Караянчева. Нито дума благодарност, нито потупване по рамото – нищо. Борисов сякаш не забеляза всеотдайността на Атанасова и сложи другото си протеже. Или другия си бушон.

Според хора от групата на ГЕРБ, Атанасова била като попарена след назначението на колежката си. Тя кипяла от справедлив гняв, отказала да коментира събитията с останалите и си тръгнала мълчаливо след заседанието. Не пускала обикновените си остри  стрели към опозицията, не се усмихвала, а иначе привлекателните й устни образували права черта.

От петък тя мълчи. И мълчанието продължава.

Нейни партийни приятелки твърдят, че до последно Атанасова била уверена, че ако падне Главчев, тя ще седне на председателското, или поне на зам.-председателското място. Бойко Борисов лично й бил обещал.

Вождът обаче не вярвал на „острието си“. Тя била удобна в ролята си на „Голямата уста“, но силно компрометирана в партията и в очите на народа, твърдят от ръководството на партията . Самият факт, че не можа де се справи със здравното министерство и надроби сума ти каши, я прави прекалено неубедителна и смешна в очите на всички като председател на НС. Освен това той разполагал с компромати за нея и не знаел кой още ги знае. А най-големият удар срещу ГЕРБ ще е, ако поредният председател си замине, освиркан от опозицията.

Така Караянчева стана председател. Тя може и да не знае къде е Пекин, но поне е послушна. Стига да си отваря по-малко устата.

А на Атанасова й бе отредено да си остане Фейсбук – плювалник.

Сега тя е тръгнала на мълчалива война с Цвета.

Коя ли ще победи?

При толкова „нежни остриета“ в парламента нищо чудно защо Борисов отказва да се ожени, шушукат из кулоарите.

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ДЕСА – ДУЛОВСКА ПРИНЦЕСА! МИЙ СИ РЕДОВНО МЕЖДУКРАЧИЕТО ЗА ДА НЕ ПАХНЕШ НА ХЕРИНГА – ВТОРА ПРЕСНОСТ! ШАФИОРИТЕ ТА ЛИУБЯТ!

  2. Задава се интересно събитие: Женска война.Имало евсякакви войни,но такава май че не е имало.И тя започва със заплашително мълчание,което е по-индикативно от каквито и да са „приятелски“огнъове“.
    И това е индукционният период,без който не е възможен ни взрив,ни пламък.Сега се трупат „активни центрове“-акумулатори навзривна енергия.Нинова може да ги ускори,Бойко също!Ще чакаме фойеверк!Няма да е дълго!

  3. Първият гаф на Цветито (гаф от областта на политическото малокултурие) е ,че обяви девизът „Съединението прави силата“за „наш“ девиз,поради което са го приели и за предстоящото председателство.Тя ,горката,може да не е чувала/чела,да не е ходила в Брюксел,където същият девиз е записан на френски върху белгийския парламент.Дано белгийската страна е малко по-„милостива“ от Путин и не напомни по някакъв начин за този факт.Иначе ще излезем плагиати-рецедивисти.
    И не,че девизът е лош,напротив,но когато споменаваш някаква мисъл,теория,формула,стих,девиз и пр.интелигентният човек се позовава на първоизточник.Иначе…..

  4. На тая шундата и смърди повече от устата ми.

  5. ПАРЛАМЕНТАРНА КОЧИНА И ПРОСТИТУЦИЯ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НА КОРУПЦИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО 240 БЪЛГАРОУБИЕЦА НА ЯСЛА ПРЕЯЖДАТ НАРОДНИ ПАРИ НА ВЯТЪРА ПАРЛАМЕНТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ВРЕДНО ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА УБИ И БЪДЕЩЕТО НА НА НАРОДА ВЪН НАРОДНИ ИЗЯДНИЦИ ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ИСКАМЕ СИ БРАТСКА РУСИЯ ТЪРЧИ–ЛЪЖИ НИНОВА ПАДНА В ОЧИТЕ НА НАРОДА БОКЛУЦИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НИ ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ ВИ ОРЕЗИЛИМ ПРЕД МАФИОТИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ ДА ЧУЕ И ВИДИ ЦЕЛИЯ СВЯТ РОБСТВОТО И БЕДНОСТА ОТ КОРУПЦИЯТА В ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВИ БЪРДАК О С Т А В К А

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *