Блинкен: Русия показа невиждан в историята темп на производство на оръжия

Руските отбранителни заводи произвеждат оръжия с невиждана в историята скорост. Това подчерта държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в рамките на провеждащия се в Саудитска Арабия Световен икономически форум. Това става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на американското външнополитическо ведомство.

„Ако погледнете какво направи Русия през последната година по отношение на производството на боеприпаси, ракети, танкове и бронирани превозни средства, ще видите, че тя ги е произвела по-бързо от когато и да било в съвременната история, включително по време на Студената война. Как успя да направи това? Благодарение на доставките на значителни обеми на микроелектроника, оптика, главно от Китай“, обясни Блинкен.

По думите му Руската федерация не би могла да увеличи скоростта на производството на оръжие до такава степен без помощта на Китай.

„70% от машинните инструменти, 90% от микроелектрониката идват от Китай. Сега това са артикули с двойно приложение, но ние много ясно знаем накъде отиват. Това позволява на Русия да продължи агресията си срещу Украйна, следователно тя продължава войната, на която Китай казва, че иска да сложи край“, допълни първият дипломат на Вашингтон.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не само това, Русия и геният на руснаците се изправи срещу този на цяла Европа и САЩ в една супер интелигентна война, в която Западът върви към разруха, военна и икономическа и най-вече духовна. Както се вижда войната е и религиозна, Западът срещу славянството и срещу православна религия.И в тази невиждана война, в която Блинкен ни уверява необяснимо, че едва ли не Америка не мрази Русия, въпреки хиляди факти, НИЕ С ГАЙДИТЕ, НАЧЕЛО С ЕДНА ШЕПА ГЛУПАЦИ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЪСИПВАМЕ БЪЛГАРИЯ КАТО Я ПОСТАВИХА ТАМ, КЪДЕТО НЕ И Е МЯСТОТО.Гласувайте Господа, безхаберници, гласувайте за Бойчето и за Пеевски, дръжте се здраво за евроатлантическата химера.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *