СВО в Украйна прерасна във война срещу Запада – сигурен знак, че Западът умира!

„В състояние на война сме“ – тези думи на прессекретаря на президента вече се тълкуват едва ли не като фундаментална промяна в подхода на Кремъл дори не към оценката на военните действия в Украйна, а към ситуацията в Русия като цяло. Така ли е?

Думите на Дмитрий Песков биха могли да се нарекат сензационни, ако преди това и президентът Владимир Путин, и нашият народ вече не бяха оценили случващото се като война. През последните месеци Президентът неведнъж спомена думата „война“ и отношението на обществото ни към събитията в Украйна също е такова. Но ето какво каза Песков в интервюто си за “Аргументи и Факти”:

Ние сме в състояние на война, да, тя започна като специална военна операция, но веднага щом се сформира тази международна групировка там, когато колективният Запад стана пълноценен участник в конфликта на страната на Украйна, за нас това се превърна във война. В това съм убеден. И всеки трябва да приеме този факт като мобилизира всички свои вътрешни сили. Русия не може да допусне на границите й да съществува държава, която има за своя доктрина да използва всякакви методи не просто да й отнеме Крим и новоприсъединените региони… не, тази държава е преформатирана от Запада така, че да работи за унищожаването на Руската федерация. Всеки трябва да разбере, че това е война, от изхода на която зависи не само бъдещето, но и самото съществуване на Русия, и осъзнаването на това ще се превърне в мощен стимул за мобилизация – както вътрешна (т.е. в собственото съзнание), и външна (тоест в дела и думи). Това, което наистина започна като специална военна операция на 24 февруари 2022 г., постепенно се превърна във война – и това не е въпрос на термини, а на реалност”. По-късно Песков уточни, че правната дефиниция на конфликта не се е променила, но „де факто реално за нас СВО вече е война“.

Ясно е с какво е свързана тази трансформация: СВО беше планирана като бърза операция, която в рамките на няколко седмици трябваше да доведе до краха на ВСУ и режима в Киев. Целта на СВО беше Украйна в нейната държавна и териториална цялост да бъде изтръгната от ръцете на Запада – чрез сваляне на националистическия режим и установяване на демократична власт в Киев, което би затворило въпроса за атлантизацията на Украйна, защото болшинството от населението там иска възстановяване на отношенията и връзките с Русия. Не забравяйте, че прозападния курс бе наложен на Украйна чрез преврат, защото това не се подкрепяше от народа на избори. След СВО Украйна щеше да започне да се връща към естественото си състояние на самостоятелна държава – част от руския свят. А Западът нямаше да има опорна точка там да разгори пълномащабна война.

Но силата на нашия удар се оказа недостатъчна за нокаут и вместо бърза операция, се разигра най-страшното нещо, което може да се случи в историята на един народ – братоубийствена война. Владимир Путин каза, че случващото се може да се нарече и гражданска война, но в историята на Русия почти всички граждански войни са били провокирани от чужда намеса. Същото се случи и този път – само че в огромен мащаб. Западната намеса доведе до прерастването на СВО в пълноценна война, в която Украйна е използвана от Запада просто като инструмент в геополитическата му война с Русия.

Разбира се, Западът подготвя ВСУ за война през всичките осем години преди 2022 г., но неговата военна, разузнавателна и финансова помощ през последните две години се превърна в решаващ фактор за продължаването на военните действия в Украйна. И не просто продължение: ако в края на 2022 г. Западът дори имаше надежда за успех на украинското контранастъпление, то от лятото на миналата година всичко във Вашингтон и Брюксел се сведе просто до тактиката на удължаване на войната. Доставките на западни оръжия служат само на една цел: да се забави загубата на Украйна, да се изтощи Русия колкото е възможно повече, да се опитат да направят цената на победата й твърде висока – с отчаяната надежда, че руснаците ще отстъпят, а защо не и да затънат във вътрешни борби и сътресения.

Но нито Путин, нито ние, целокупния руски народ, ще се спрем, защото разбираме какъв е залогът за нас в тази война. Това е война не само за руското единство, за Новоросия и за връщането на Украйна в нейната малоруска същност и статут – това е война за оцеляването на Русия като такава. Сега Западът в отчаянието си отново вдигна залога, като заплаши с „възможността за изпращане на френски войски в Украйна в бъдеще“. Но с тези празни заплахи той постига обратен ефект.

Руснаците започват да приемат войната все по-насериозно – и не като война с Украйна, а като война със Запада. Още повече, че това е война, която самият Запад вече ни е обявил. Как иначе да се оценят безкрайните му призиви за „нанасяне на стратегическо поражение на Русия“? Ние обаче имаме само един сценарий за война със Запада – и беше безразсъдно малоумие от страна на Запада да се опита да го промени.

СВО в Украйна прерасна във война срещу Запада. Западът много добре знае, че Русия е опряна до стената и няма никакъв път за отстъпление. Което значи, че ще воюва докрай, колкото и Западът да вдига залозите. Западът знае също и че такава една война неминуемо ще прерасне в ядрена – без победител. И въпреки това, прави всичко възможно да я ескалира… решил е да блъфира до последния момент. И точно тази безразсъдност, това крайно отчаяние в действията на Запада, са най-сигурния знак, че той умира!

Автор: Пьотр Акопов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Еврейската глобална мафия дирижира войната срещу Русия. ШАШ, Еврейския Съюз, Усрайна и другите марионетки са само изпълнителите. „Евреите са нашето нещастие“.

  2. Хубаво, Русия е във война, но укропитеците знаят ли го това?
    Щото от 2 г. сте във война , а укрошибека плющи кючеци, набива кебапчета или там каквото яде липсващото звено между маймуната и човека и в 90% от територията им не са разбрали, че воювате с тях.
    Накрая пак България, румънско и молдовско ще го отнесем, щот само ние сме християни в джендърхалифата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *