Захарова: Знаем кой организира терористичната атака в „Крокус“! САЩ и режима на Зеленски се опитват да се скрият зад плашилото „Ислямска държава“

След терористичната атака в „Крокус сити хол“ САЩ се опитаха да прикрият себе си и създадения от тях в Украйна режим на Владимир Зеленски, пускайки информационни димки, че е дело на терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД). Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова за kp.ru.

„Американските политически инженери се вкараха в капан с историите, че терористичната атака в „Крокус сити хол“ е извършена от забранената в Русия терористична организация ИДИЛ (предишното наименование на „Ислямска държава“ – ТАСС)“, каза дипломатът. По тази причина вече трети ден Вашингтон са в непрестанен режим на обяснения. Без все още някой да ги е обвинил официално, те непрекъснато повтарят как марионетния им режим в Киев нямал нищо общо с терористичния акт и как те имали информация, че е дело на ИДИЛ. За което обаче не привеждат никакви доказателства“.

Захарова отбеляза, че няколко фактора пряко и косвено показват участието на сегашните американски власти в спонсорирането на украинския тероризъм. „Милиарди долари и безпрецедентно количество оръжия, инвестирани безотчетно чрез корупционни схеми, в режима в Киев, агресивна реторика спрямо Русия и инжениране на яростен украински национализъм, забрана на украинското ръководство за мирни преговори с Русия и безкрайни призиви за силово разрешаване на конфликта, отказ от осъждане на дългогодишните терористични атаки, извършвани от режима в Киев първо в Донбас, а после и в Русия, и масивната информационна и политическа подкрепа на Вашингтон за всички, дори и за най-ужасните действия на Зеленски“, изброи тя.

А колкото до „Ислямска държава“, говорителката на руското външно министерство припомни, че поредицата от военни намеси на САЩ в делата на Близкия изток през последните 30 години доведе до появата, укрепването и институционализирането на няколко радикални и терористични групировки, действащи в региона и досега. „Част от тези групировки са прокси-организации на САЩ, спонсорирани от него“, завърши Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Путин хич да не се чуди и въобще да не ги бави, ами да вади куфарчето и да натиска бутона с надпис „Пуск“ и Сарматите, Авангардите, Цирконите и Посейдоните да потеглят към Киев, Вашингтон, Лондон, Париж и Берлин!
    За 20 години Путин тъй и не поиска да разбере, че със сладки приказчици, преговори и „партньорство“ не се получават нещата – англо-американските сатанински изроди и целия Колективен Запад разбират САМО от бой! Въпросът вече е или-или – съществуването на самата Русия като държава е вече под въпрос. В петък, 22.03.2024г. с този варварски терористичен акт, САЩ обявиха необявена война на Русия! Англосаксонската нагла, безмозъчна, злодейска сган няма да миряса, докато не види атомните гъби!

    • То Путин ако почака още няколко месеца и сатанистите ще направят като неговите оръжия и накрая ще го опъват на червения площад. Нищо че всеки ден анализаторите ни говорят колко умно действал и съсипвал джендър-европата….
      Не съм му враг на Путин и го харесвам за многото неща, които направи за народа си. Все пак се опитва от роби да ги издигне до нивото на васали.
      Но според мен си остава прекалено мек и едва ли ще прибегне до освобождението на света от сатаниско-хазарската мафия, ако не бъде директно предизвикан.

  2. Създателите и организаторите на всякакви човеконенавистни религии и организации, са все на запад. Защо? Защото там има хора, които са стигнали усещане, че имат божия сила, че са над останалите, които им се подчиняват и дишат прахта в краката им. За съжаление, роденото там бързо се разпространява по цялата Земя. Тук всеки придобил някаква власт, дали финансова, политическа или и двете, се държи бейски и гледа от високо. По-малките се стремят да им подражават и мечтаят за бъдеще на Олимп. Заразените можеш да срещнеш на всякъде, дори сред съседи и съученици. Първият признак е навиреният нос и това, че минават като край кошче за боклук, отвъщайки се с погнуса. На тази почва вирее „западът“ с всичкото си лицемерие, подлост и реакционни философии. От навиреният нос до дискриминационната омраза е една крачка. В развитието на Човечеството е дошъл този момент, когато тези прекрачили линията и тези останали зад нея, не могат да живеят по едно и също време. Всичко което се с случвало до сега е само прелюдия, сега за пръв път от „излишните“ няма нужда. Тази война ще е жестока, защото няма допирна точка за примирие, линията е огнена.

    • “ Два свята, единият е излишен!“- Смирненски. Те са си повярвали прекомерно и си мислят, че нашият е излишен. Това ще им изиграе лоша шега.

  3. Еврейската глобална мафия е поръчителят. ШАШ, Еврейския Съюз, Усрайна и другите марионетки са само изпълнителите. „Евреите са нашето нещастие“.

  4. За съжаление наближава времето, когато последиците ще са необратими. Полуделите западни еврогейци ще предизвикат ядрена война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *