Какво всъщност стои зад трагедията в „Крокус“?

Terror се превежда като „ужас“. А всяка терористична атака цели да предизвика ужас със своята жестокост към невинни. Нека си спомним времето на чеченските войни. По правило терористичните атаки тогава бяха придружени от политически искания, например „да се изтеглят руските войски от Чечня“. В терористичния акт в „Крокус сити хол“ виждаме безсмислена, животинска жестокост, непридружена от никакви искания: идват, убиват на място колкото се може повече хора, създават паника и ги запалват. След което се преобличат и излизат извън сградата с тълпата. Извършеното е много професионално, от обучени хора, като единият от четиримата таджики-терористи е бил гражданин на Украйна и войник във ВСУ. И още нещо- терористите не са религиозни фундаменталисти, защото не са имали идеята да се жертват, а са се опитали да избягат.

Западът, разбира се, в момента прави всичко възможно да насочи към ислямистката следа. Постарал се е, в сценария му има и крайна жестокост, и черни бради на показ, и липса на маски. Маски не носят единствено терористите, които имат намерение да се пожертват.

Разбира се, първият въпрос, който си задаваме е: „Кой го направи?“ А хората, които се занимават професионално с разследване на престъпления, винаги започват разследването си с въпроса „Кой има полза?“

Отмъстиха ли ислямистите за Сирия?

Появилата се първа версия, че терактът е дело на “Ислямска държава”, изглежда повече от съмнителна. Защото през всичките години, през които се борим с тези терористи в Сирия, те не предприеха нито един терористичен акт срещу Русия. И сега изведнъж, 10 години след нашите интензивни сблъсъци с тях там, същите ги осенява идеята да го направят? И на какъв ефект са се надявали? Че руснаците ще се уплашат и ще провъзгласят Русия за ислямски халифат?

Освен това ислямските държави и ислямските движения по света (от афганистанските талибани до йеменските хуси) веднага изразиха възмущението си от случилото се. Така, извършвайки подобно престъпление срещу Русия, която категорично осъжда израелско-американските бомбардировки над Газа и се явява основно лоби на палестинците в стремежа им към създаването на своя независима държава, всяка ислямистка структура, която атакува Русия, се превръща във враг на целия ислямски свят. Ако “Мосад” беше организирал нещо подобно, за да създаде в Русия негативно отношение към мюсюлманите и в частност към палестинците, това можеше някак да се разбере, но… днес, когато Русия е надежда за целия ислямски свят… в това няма никаква логика.

Въпреки че с “Ислямска държава” не всичко е толкова просто. Но подробностите за това малко по-късно…

Възможно ли е терористичния акт да е замислен, поръчан и организиран от екстремистите от централно-азиатската мигрантска диаспора в Русия?

Версията с мигрантите терористи – отново въпросът е с каква цел? Да предизвика вълна от ежедневна омраза към мигрантите, за да може да отговори, като събуди милиони от онези, които са дошли в големи количества, за религиозен бунт в тила на воюваща Русия? Такъв план не може да бъде изключен. Но и в този случай терористите нямат намерение да бъдат независима сила, а са само да играят ролята на инструмент в ръцете на другите. В чий?

Украинската следа

Водени от същия подход „кой има полза?“, то неминуемо достигаме до извода, че украинското Главно разузнавателно управление, Ми-6 и останалата част от „колективния Запад“, начело със САЩ, със сигурност се борят за ролята на първи заподозрени.

Да започнем с Украйна, която първа обяви своята „непричастност” към терористичната атака (известно е кой пръв крещи „Дръжте крадеца!”). В същото време секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов, който по принцип не се отличава с особен интелект, вече заяви в телевизионно интервю: “Забавлявате ли се днес в Москва? Мисля, че е много забавно. Иска ми се да вярвам, че ще им организираме такива забавления по-често.”

Съгласете се, някак си това не съвпада с официалното украинско „това не бяхме ние“. Но пък подозрително съвпада със скорошното внезапно посещение в Киев на съветника на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан, след което посолството на САЩ започна активно да предупреждава своите граждани в Русия, да не посещават масови събития в Москва като концерти и пр., защото се очаквали терористични атаки.

А свръхскоростното изявление от Белия дом, още докато терористичната атака в Крокус не е преминала и проехтяват последните изстрели, че „Украйна няма нищо общо с това“. Това е живото доказателство, че САЩ са знаели предварително деня и часа на атаката и са се подготвили с изявление, направено от Джон Кърби. Както заяви по този въпрос официалният представител на нашето външно министерство Мария Захарова: “Не е ясно на какво основание Съединените щати биха могли да направят подобно заключение (за несъпричастността на Украйна в терористичния акт) в разгара на трагично събитие.”

Що се отнася до “Ислямска държава” да, тя бе създадена от иракски офицери като съпротивително движение срещу американската окупация на Ирак. Но години по-късно в Сирия Ислямска държава работеше за американците, борейки се с правителството на Асад и давайки основание за присъствието там на Съединените щати- уж да се борят с тероризма. А сега виждаме реалното създаване на втора “Ислямска държава”, но на руска територия.

Беше ли активно британското разузнаване?

И накрая, вездесъщите британци, които имат богат опит в създаването и използването на различни (ислямистки) терористични организации и обичат, за това има древен китайски израз, „да убиват с чужда кама“.

За тях, назначени от американците да контролират Европа и войната в Украйна, сега единственият начин да предотвратят поражението на ВСУ, е да ескалират конфликта, като въвлекат в него и други страни. А за да постигнат това е необходимо да се случи „нещо ужасно“: например Русия, бясна от подлата терористична атака, да бомбардира в пристъп на ярост Украйна и да срине половината Киев (и не само правителствените сгради с центровете за вземане на решения, които отдавна трябваше да бъдат разрушени). Това може да стане повод за въвеждане на войски на НАТО с цел „спасяване на мирното население на Украйна“. Да се организира терористична атака с такава крайна цел с ръцете на поддръжници на “Ислямска държава”, купени от ГУР мигранти или някой „Руски доброволчески корпус“- това е характерният стил на британските „Джеймсбондовци“.

Какво от това?

Последната версия включва информация, получена от редица източници, че четиримата терористи, заловени в района на Брянск при опит за бягство в Украйна, наистина са таджики, работещи по инструкции на Главното разузнавателно управление (които, разбира се, са инструкциите на Ми -6 и/или ЦРУ). След това те трябваше да разпространяват „ислямистки“ видеоклипове от украинска територия, провокирайки междурелигиозни и етнически вълнения в Русия. Не е случайно, че единият от групата терористи-таджики е бил украински гражданин и боец на ВСУ.

Няма да се изненадаме, ако скоро в Москва се появят групи от „руски неофашисти“, създадени от същия клиент, и започнат да „отмъщават“ на милионите трудови мигранти в Русия от централна Азия – таджики, узбеки, казахи… Западът наистина не харесва това, че мюсюлманите в Русия днес, рамо до рамо с руснаците, се борят в Украйна за руската цивилизация. Мюсюлманските народи в Руската федерация прекрасно разбират, че ако Западът приключи руския свят, ще е свършено и с техните народи. Същото се отнася и за бившите съветски републики от Централна Азия. Затова и те се държат плътно за Русия.

Ислямска държава в тесния и широк руски свят не може да се появи. Затова, колкото и да ни е трудно в момента, няма основание да се тревожим за такова нещо. Основното е, че нито извършителите, нито организаторите, нито поръчителите на престъплението ще избягат от отговорност. Където и да са и зад какъвто и статус да се крият сега.

Владимир Хомяков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *