САЩ действат Русия с „Политика на Махалото“! Но Номерът им не минава пред Путин! Ето защо:

По отношение на Русия администрацията на новия американски президент залага на т. нар. „политика на махалото“ – опитва се да люлее геополитическия си конкурент в диапазона от отчаяние до надежда. В битката с Русия САЩ редуват агресивни ходове с лицемерни акции и предложения за примирие. За експертите е ясно, че на предстоящата онлайн среща на 22 април с Путин, Байдън и американският естабилишмънт ще се опитат да му поставят ултиматум, който обаче ще е прикрит зад изкусителни обещания и такива предложения, на които Путин да не може да откаже. Разбира се, в замяна Вашингтон ще очаква стратегически отстъпки от страна на Москва.

За САЩ е изключително важно да разруши оформящият се руско- китайски военен съюз. Времето до фалита е късо и за да променят нещо, янките час по скоро трябва да ударят Китай. САЩ се готви да нанесе стратегически удари по Пекин – война за Тайван и сваляне на президента Си Дзинпин чрез вътрешен заговор. В същото време, американците нямат сили да отворят нов военен фронт при тлеещ конфликт в Украйна и след пълния провал на военните си кампании в Сирия и Афганистан. Затова им е необходимо временно помирение с Русия, а също и гаранции от нея, че няма да се намеси, когато САЩ нападнат Китай.

С какво Байдън ще се опита да изкуши Путин? Темите са основно три – намаляване на напрежението в Донбас, отстъпка за „Северен поток-2“ и снижаване активността на т. нар. Пета проамериканска колона в Русия. Тази тактика е типично американска: Вашингтон първо създава проблемите, а после предлага тяхното разрешаване, но под условието и другата страна да направи отстъпки.

Путин обаче прие виртуалната среща с Байдън единствено за да разбере обърканите, противоречиви и на моменти дори налудни позиции на Вашингтон по ключови въпроси. И едва ли руският президент ще поеме някакъв ангажимент. По- скоро ще протака във времето своя отговор, защото от своя страна той много добре знае, че Байдън бърза.

А и какво може изобщо САЩ да предложи на Русия.

Предложенията на американският президент реално не са от особено значение за Москва. Първо, Владимир Путин може да пребори Петата колона и със собствени сили. Не му е нужно обещанието на американските спонсори да спрат да наливат пари на фондациите си в Русия. Второ, каквото и да обещаят янките, едва ли санкциите им срещу Москва ще отпаднат, тъй като това би означавало САЩ да признаят Крим за руски. Така че, независимо от декларираното от американците желание за мир, инспирираният от тях конфликт в Донбас ще продължи да тлее още дълго време. А и Путин прекрасно знае, че не украинския фронт вълнува американците.

Кремъл е наясно, че ако сега отстъпи пред САЩ и оттегли подкрепата си за Китай, следващата мишена на американците ще е именно Москва. Ако Си Дзинпин бъде отстранен и на власт в Китай дойде глобалисткото и проамериканско крило на ККП, това ще отвори още един фронт срещу Русия – откъм Далечния Изток. Ето това би била много тежка стратегическа грешка за Русия. Но в Кремъл са наясно и едва ли биха се подмамили.

На 22 април САЩ и Русия ще се срещнат, но не за да се договарят, а за да се проучват взаимно. Москва е готова да се надлъгва с Вашингтон с години без какъвто и да е реален пробив в преговорите. САЩ обаче не разполагат с такова време. Фалитът и падането им от пиедестала на световен хегемон е въпрос на година-две. Така че от тяхна гледна точка този опит за дипломатическо надлъгване с Москва може и да е последен. След който да последват най-крайни действия. Едно е сигурно: В края на срещата между Путин и Байдън ще стане ясно какво следва – война или мир. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СТИГА СМЕШКИ!
    ЩО ЗА ХЕГЕМОН МОЖЕ ДЕ Е ЕДНА ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА, КОЯТО ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ – ДО СЕГА СЕ Е КРЕПЯЛА ЕДИНСТВЕНО И САМО НА НАПЕЧАТАНИТЕ ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ?
    А, СЛУЧАЙНО ДА СЕ ДОСЕЩАТЕ, КОЛКО ТРИЛИОНА Е ВЪНШНИЯТ Й ДЪЛГ?!
    ТА, КОЙ – ЗАТЪНАЛ ДО ГУША В БОРЧОВЕ, МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЛИ ЗА ФАКТОР, В КАКВОТО Й ДА Е?!

  2. РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПАДНЕ НА КОЛЕНЕ И НЯМА ДА ПРЕДАДЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ НИТО НЕПРИЗНАТЕЛНА БРАТСКА БЪЛГАРИЯ ПЪЛНА С УПРАВЛЯВАЩИ БОКЛУЦИ ПРЕДАТЕЛИ РУСИЯ ИМА ДОСТОЙНСТВО ГОРДОСТ И ВЕЛИЧИЕ ГОСПОД ДА БДИ И ПАЗИ БРАТСКА РУСИЯ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ САМО ТЯ Е ГАРАНТ ЗА МИРА ПО СВЕТА

  3. За мое огромно удовлетворение информацията В СКАНДАЛНО кореспондира с такива авторитетни источници като GlobalResearch и Mondialisation. Така например прогонването на 20 руски дипломати от Чехия е чист американски диктат. Нашата преса и тя е колониална без никакви отклонения.

  4. Единственото нещо в тази абсолютно взривоопасна обстановка, в която лудостта на Хегемона е непредвидима остава предсказанието на Ванга, че Русия ще спаси света( не само Европа, както го е правила два пъти)не Америка. А бъдеще на България без Русия не може да има. Всеки може да ги провери.

  5. За тези, които искат да стигнат до истината, освен английски и френски независими источници, могат да поглеждат и руска информация, от медиите, или от ютуба. Ordre USA contre la Russie : Italie au garde-à-vous Един голям критик на ам. хегемония Paul Craig Roberts
    Institute for Political Economy

  6. Китай, а не Русия има привилегията да спаси света. След кървавият резил на Перестройката Русия изгуби дори своят собствен народ като подкрепа. И до ден днешен Русия не признава,е слови на Свят Български език. Няма оправдание това да откраднеш цивилизационният модел на Българите ида се хвалиш с културата си пред света. Русия ни уби.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *