Корнелия Нинова Разкри Платените Агенти на Борисов в БСП и другите опозиционни партии! Ето как Слави, Мая Манолова и Христо Иванов Бетонират ГЕРБ във Властта!

Само за последните 24 часа трите нови партии в парламента бетонираха ГЕРБ в най- важният икономически отрасъл – енергетиката. Още преди седмица БСП внесе в Народното събрание предложение за смяна на бордовете в държавните компании и забраната на каквито и да е държавни сделки, до избирането на новото правителство. Този законопроект на БСП обаче беше отхвърлен с гласовете на „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Да, България“. Това обяви днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова на пресконференция. Ето какво каза още тя:

Пет пъти се опитахме да им обясним. Но те не подкрепиха предложението. После обаче се усетиха, че това им поведение ги разкрива като маши на ГЕРБ и започнаха да се оправдават с разни процедурни хватки. Но всичко приключи.

След като тези зовящи се „партии на протеста“ услужливото отхвърлиха законопроекта, ГЕРБ спешно е свикал бордовете на най- големите държавни енергийни фирми, направил е масирана чистка сред кадрите и е избрал в ръководствата им само хора, верни на ГЕРБ. 24 часа по- късно резултатите и документите от събранията и новите назначения в държавните предприятия вече бяха депозирани в Агенция по вписванията. Обикновено тези процедури отнемат седмици, но ГЕРБ са бързали да се възползват от подадената им топка и да назначат свои хора начело на държавни компании като АЕЦ Козлодуй, Минпроект, Булгаргаз, НЕК, Булгартрансгаз, ТЕЦ Марица Ицток- 2. Искам да подчертая, че тези хора ще са несменяеми през следващите 5 години. Всички гореизброени държавни предприятия са под шапката на БЕХ (Български енергиен холдинг), който се очаква да бъде оглавен от най- вярното протеже на Борисов в енергетиката – Валентин Николов.

Как така се оказа, че тези нови партии, които месеци наред не спряха да се тупат в гърдите като яростни борци с режима на Борисов, те, които уж щели да събарят мафиотското статукво на ГЕРБ, вчера го бетонираха в един от най- важните отрасли за страната ни? Очевидно е, че ИТН, Изправи се! Мутри, вън!“ и „Демократична България“ направиха огромна услуга на Борисов.

Факт е, че след такъв огромен подарък за Борисов, почти сигурно новите партии в парламента ще му направят още доста. Като през цялото време продължат да натрапват на народа лъжливите си твърдения, че БСП е част от статуквото. А истината е пред очите на всички, които се интересуват от политика: БСП е единствената партия, която от години се бори с ГЕРБ и неговия мафиотски модел, който методично унищожава държавата и народа ни. БСП разкри едни от най- фрапиращите безобразия на ГЕРБ. Водихме тежки битки с шайката години наред, докато през същото това време Мая Манолова се изявяваше като Омбудсман, избрана с гласовете на ГЕРБ. Слави прибираше милиони от договори с проправителствената и про-ГЕРБ телевизия БТВ, а Христо Иванов беше министър и вицепремиер във второто правителство на Борисов.

По-рано днес Корнелия написа още един фейсбук пост:

“Чухте ли какво каза Борисов днес? От дума на дума, си дойдохме на думата. Борисов проговори за задкулисието, което сам създаде. Какви ли разкрития ще направи още? Миналата седмица започна поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно срещу какви ангажименти от тяхна страна го е правил. А днес призна, че навремето разговарял със Сергей Станишев, докато същият беше председател на БСП и му казал да ме махне. Представяте ли си: лидерът на управляващата партия казва на лидера на опозицията да отстрани неудобен опозиционен депутат, какъвто бях аз по онова време. Видя се, че съм била права за „подводниците“, за платените агенти на Борисов в БСП. Била съм права за целите на т. нар. „вътрешна“ опозиция в БСП.“ Това написа БСП-лидерката Корнелия Нинова по повод днешните разкрития на премиера в оставка Бойко Борисов, че е разговарял със Сергей Станишев по времето му на председател на БСП да отстрани Нинова от партията.“ Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ВИНАТА НА БСП Е ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ НЕ ЗАСТАНА ДО АТАКА ПП ВЪЗРАЖДАНЕ И ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО С ТОВА СЪЕДИНЕНИЕ ЩЕШЕ ДА Е СИЛА ЗАЩОТО ПРЕДАТЕЛИТЕ В БСП БЯХА НАЙ МНОГО И Т Н ……. С НАРОДА НЕ ОСТАНА НИКОЙ САМО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ Е С НАРОДА

  2. Каквито и да говори, тази жена не е за тази работа. Б.Б. искал да я махне, имало вътрешна конспирация, създавали вътрешна опозиция в БСП за да я разградят от вътре и т.н. Какво и да говори Корнелия, няма значение, провала на изборите е ФАКТ. Направете таблица с изборните резултати – местни и парламентарни за годините от както е тя начело на БСП и ще видите тенденцията – надолу. Бавно, но сигурно. Не знам след време, дали някой от кукловодите няма да каже, че такава задача и е била поставена, но фактите са налице. Сега е на ход да си „усложни“ взаимоотношенията с тези, които имат шанса да направят правителство. Не знам на какво разчита, ако има предсрочни избори БСП ще загуби още гласове. Къде е смисъла в тъпото упорство на К.Н. да играе винаги „срещу, а не с някого“, парадирайки, че е единствената опозиция – и какво от това. Загуба, след загуба. Много често битки са печелени и са постигани успехи с – крачка напред, две назад. Сега има исторически шанс да се направи генерална промяна в управлението на страната, да се откъснем от схемите на прехода и на Б.Б. Ако ТЯ се опита да го провали, трябва да бъде линчувана. И накрая трябва да се разбере, кой се е договарял с Б.Б., да не би да е точно ТЯ.

  3. Тази, просто НЕ е за коментиране!
    Ако НЕ си съгласен с политика на водещата Партия, защо продължаваш да битуваш с нея – под един покрив, толкова години?!
    Особено, когато е ОЧЕИЗВАДНО, че не си в състояние да промениш НИЩО, за да защитиш интересите на Народа!?
    Папкането му е макята!
    На каката и е ясно, като бял ден, че излезе ли от политиката, тебе да копа компири на Крушовица!

  4. До К.Д. – ако си прочел внимателно статията, не би трябвало да пишеш такива глупости. „Усложнените“ взаимоотношения са в резултат на ОТКАЗА на новите партии в парламента да работят заедно с БСП за общ мораториум върху сделките и новите назначения във възлови отрасли на енергетиката и земеделието, а и не само там. Герб продължават със своето вредно влияние върху държавата дори и сега когато са в оставка, а партиите които са против статуквото пасуват В МОМЕНТА, и това ще им изиграе лоша шега на по-късен етап. И не Нинова играе срещу всички, а точно обратното – всички играят срещу Нинова без да се замислят, че този им инат може да е повратна точка в желанието им за сваляне и разобличаване на мутрата от власт!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *