Руското разузнаване: Полша се готви да Окупира Западна Украйна. Поляците обявиха мащабни военни учения

Сергей Наришкин

За полските претенции към Западна Украйна (Галичина) (информация на пресцентъра на руското разузнаване)

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин заяви: „Според информация, получена от нашето разузнаване, с активното съдействие и под диктовката на Вашингтон Варшава работи по план за установяване на строг военен и политически контрол над „историческите си владения“ в Украйна, а именно 6-те западноукраински области – Галичина. Подготовката за окупирането им е в напреднал етап.

Първият етап на „обединението“ трябва да бъде въвеждането на полски войски в западните райони на страната под лозунга за „защита от руската агресия“. В момента полската страна обсъжда условията на предстоящата окупационна мисия с администрацията на Байдън. Според предварителните споразумения тя ще се проведе не под флага на НАТО, а във формат „коалиция на желаещи държави“. Варшава все още не е успяла да се споразумее за потенциалните участници в „коалицията на съмишлениците“.

Полското ръководство не е заинтересовано от подкрепата на други държави – предпочита да извърши операцията само единствено с помощта на американците. САЩ обаче планират окупационния контингент да е международен, под названието „мироопазващи сили“. Планира се да бъде разположен в онези западни части на Украйна, където заплахата от пряка конфронтация с руските въоръжени сили е минимална. А приоритетните „бойни задачи“ на полските военни ще включват постепенно да изземат контрола върху стратегически обекти от Националната гвардия на Украйна, част от която са националистическите батальони. Полските специални служби вече търсят „приемливи“ представители на западноукраинския елит, които да създадат „демократична“ противотежест на националистите-бандеровци – администрация, съставена от униати и украински поляци, която да е ориентирана към Варшава.

Според изчисленията на полската администрация превантивното укрепване в Западна Украйна е много вероятно да доведе до разцепване на страната. В същото време Варшава ще получи контрол над териториите, в които ще влязат „полските миротворци“.

По същество това е опит да се повтори историческата „сделка“ за Полша след Първата световна война, когато колективният Запад в лицето на Антантата признава правото на Варшава първо да окупира Западна Украйна, за да защити полското малцинство там от „болшевишката заплаха“, а след това да включи тези територии (Галичина) в полската държава. Последвалите събития са ярка илюстрация на колониалните заповеди и насилствената полонизация като основни методи за изграждане на „Велика Полша“.

Източник: Службата за ввъншно разузнаване на Русия

 

Полша обяви военни учения в северната и източната част на страната

Полските власти обявиха мащабни военни учения в страната. Според изявлението те ще продължат от 1 май до края на месеца.

Във връзка с маневрите в северната и източната част на Полша ще има интензивно придвижване на конвои с оборудване, се казва в изявлението.

Според съобщение на уебсайта на полските въоръжени сили „по пътищата на почти цялата страна ще има движение на конвои“.

По-рано в четвъртък ръководителят на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви, че се предполага, че Полша с помощта на САЩ разработва план за установяване на военен и политически контрол на Варшава над „историческите й владения“ в Западна Украйна.

Полските власти подчертават, че учението е било планирано като част от програма за обучение на полските въоръжени сили. Местните жители са помолени да не публикуват снимки на военно оборудване и информация за движението на войските в социалните мрежи.

„Всяко необмислено действие в интернет може да има отрицателни последици за системата за сигурност и отбрана“, се казва в изявлението.

Източник: MKRU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. След Украина,двете държави, които Брадърите са готови да бутнат в огъня, това са Полша и България.Ние сме важни като територия, не като военен потенциал, който да им служи, но страната ни много лесно може да бъде наситена с английски, американски и некакви други войски за парлама.Целта остава същата, само че вече не се знае къде ще бъде ползувано новото оръжие, то не убива хора,но унищожава всичко на електрически ток. Така че някои страни могат да бъдат сериозно предупредени, което ще им струва милиарди и ще трябва да разчитет само на слънчевата светлина.

  2. Поредната гадост на дъртак от Белия дом! Няма ли най- после да има възмездие за тази държава, причинила толкова мъка и нещастие по света?!

  3. ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВНУЦИТЕ И ТЕЗИ КОИТО СА ГО СЪЗДАЛИ ДРЪЗНЕ ДА ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ЖИВ ДА НЕ ОСТАНЕ

  4. Не са виновни обикновените хора,както не са виновни украинците,че ги обработваха 30 години за да ги хвърлят в една братоубийствена война. Обработват ни и нас.Никой не изгони грозната и отвратителна русофобка Кулезич от Евроком в т.н ЧЕСТНО КАЗАНО. Злобата и езикът и са пословично отвратителни.ТЪРПЕНИЕТО КЪМ ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ПОЛОВИН СЪУЧАСТИЕ.Ако видите каква злостна кампания срещу Русия се води по т,н. свободни западни медии, ще ви стане лошо.След колониалното си минало,сега Европа пише най-отвратителните страници на своята история и явно възмездието за нейната колониална гадост я застига с ръцете на Русия.

  5. Така ще прикриват и движението на военната помощ за Украйна през тяхната територия!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *