МО на Русия публикува Видео с последиците от удара на „Точка-У“ в центъра на Херсон (С ВИДЕО)

Руското министерство на отбраната публикува видеоклип с последиците от удара на украинска балистична ракета „Точка-У“ и множество ракетни осколки, пръснати из централната част на град Херсон.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че ударът е бил нанесен на 27 април около 23:00 ч. московско време. „Целите на криминалната ракетна атака с безразборна стрелба от страна на украинските националисти са били жилищни райони в близост до булевард „Ушаков“, където се намират детски градини, училища и много социални заведения и институции, което е пряко нарушение на международното хуманитарно право“, заявиха от министерството.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/enA57rKWL_E

Масираната ракетна атака срещу Херсон е отблъсната от руските части за противовъздушна отбрана. По данни на руското военно ведомство във въздуха над града са свалени 12 снаряда от мощна ракетна установка и две украински балистични ракети „Точка-У“. Украинските ракети „Точка-У“ са далекобойни, но изключително неточни. Те дават отклонения от порядъка на 200 м., изстреляни на разстояние от 10 км. Тоест, те няма как да бъдат високоточно насочени за поразяване на конкретна цел. Затова единственото им ефективно приложение би могло да е с цел да нанесат максимални поражения и разрушения в жилищни квартали.

„Най-важното е, че изстреляните „Точка-У“ срещу центъра на Херсон бяха свалени във въздуха от системите за противовъздушна отбрана. Ако бяха успели да ударят жилищните райони, разбира се, щеше да има много убити цивилни граждани. Настоящите щети са от падналите осколки на свалените ракети. Като представител на военно-гражданската администрация искам да заявя с пълна увереност, че всичко това всъщност още веднъж показва, че украинската армия не милее за цивилното население на Херсон. Това беше директна атака, целяща да избие колкото се може повече хора от цивилното население в града. Очевидно е, че украинското правителство изобщо не смята това население за свое. Такова е отношението на Киев и към всички останали жители на Южна и Юго-източна Украйна“, цитира Министерството на отбраната думите на Кирил Стремусов, заместник-губернатор на Херсонска област.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/h936W7hWmjo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАЦИСТИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НАТО ЕС САЩ СОРОС ИМАТЕ ОМРАЗАТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗАЕДНО С ПРОДАЖНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ НА ПОДСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ОТ ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР ДА ЖИВЕЕ СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *