Русия към Запада: Не изпитвайте търпението ни

Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

Русия обвини Съединените щати и техните ключови европейски съюзници в открито подстрекаване на Украйна да нападне Русия. Москва предупреди Запада, че ще има твърд военен отговор на всяка по-нататъшна атака срещу руска територия.

„На Запад открито призовават Киев да атакува Русия, с оръжията, получени от страните от НАТО“, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред репортери в Москва. „Не ви съветвам да продължавате да изпробвате търпението ни.“ 

Руското министерство на отбраната заяви във вторник, че ако подобни атаки продължат, Москва ще унищожи центровете за вземане на решения в Украйна, включително и тези, където според Русия западни съветници помагат на Киев.

„Киев и западните столици трябва да приемат сериозно изявлението на Министерството на отбраната на Русия, че по-нататъшното подтикване на Украйна да нанесе удар по руска територия определено ще доведе до крайно твърд отговор от Русия“, каза Захарова.

Захарова определи украинския президент Володимир Зеленски като марионетка на Запада и човек с много зависимости, използван от Съединените щати да заплашва Русия. „Използват те“, каза тя.

Припомняме, че на 27 април президентът на Русия Владимир Путин заяви пред руските депутати, че целите на руската „специална военна операция“ в Украйна ще бъдат постигнати в пълен обем. 

„Ако някой отвън реши да се намеси в протичащите събития, като създааде за Русия неприемливи за нея заплахи от стратегически характер, трябва да знае, че нашият отговор на насрещните удари ще бъдe мълниеносен и бърз“, допълни той.

Източник: Reuters    

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ДЕРЗАЙТЕ БРАТУШКИ НАТО ЕС САЩ СОРОС И ПРОДАЖНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НАЦИСТИ СТРАНИТЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА НА ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР УНИЩОЖАВАТ НАРОДИТЕ ЗА ПЛАЦДАРМ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ТОВА НЕ Е ЖИВОТ А СЪЩЕСТВУВАНЕ НАЙ ДОБРЕ Е ДА СВЪРШВА ПО СКОРО

  2. УКРО-ФАШИСТИТЕ УБИВАТ МИРНО НАСЕЛЕНИЕ, ПОЛЗВАТ ДЕЦА И ЖЕНИ ЗА ЖИВ ЩИТ, СТРЕЛЯТ С ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ ПО СГРАДИ С ХОРА И СТРАХЛИВИЯТ ПУТИН САМО СЕ ХВАЛИ КАКВО ЩЯЛ ДА НАПРАВИ. АБЕ ХОЛАНХОЛУУУ КАКВО ЧАКАШ ОЩЕ БЕ, С ТЕЗИ ФАШИСТИ НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ. ОТДАВНА ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИШ ЦЕНТЪРА ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ И ЧУЖДИТЕ ИНСТРУКТОРИ-ОФИЦЕРИ. ТЕ ТИ ПОТОПОИХА КОРАБА, А ТИ САМО ЛАЕЩ И СЕ ХВАЛИШ???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *