Руското министерство на отбраната: Изтеглихме се планирано от Балаклея и Изюм, за да съсредоточим сили върху Донбас! (С ВИДЕО)

Руското министерство на отбраната публикува изявление на официалната си интернет страница, с което потвърждава, че руските войски са се изтеглили от Балаклея и предстои да се изтеглят от Изюм планирано. Изявлението е съпроводено с видео с говорителя на МО ген. Игор Конашенков.

По повод информацията, че руските войски са изоставили ключовите селища Купянск, Изюм и Лиман в Харковска област, от Кремъл разясняват:

„За да се постигнат заявените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас, беше решено да се прегрупират руските войски, разположени в районите на Балаклея и Изюм, за да се увеличат усилията за освобождаването на Донбас.

За тази цел в рамките на три дни беше проведена операция по оттеглянето и организирането на прехвърлянето на Изюмско-Балаклийската група войски на територията на Донецката народна република.

В хода на тази операция бяха проведени редица диверсионни и демонстрационни действия, които маркират действителните действия на войските.

За да се предотвратят щети за изтеглящите се руски войски, противникът е подложен на тежка огнева атака с помощта на авиация, ракетни войски и артилерия.

За три дни бяха унищожени над две хиляди украински и чуждестранни бойци, както и над сто единици противникова бронирана техника и артилерия.“

Държавната агенция ТАСС публикува разпространеното от руското министерство на отбраната видео с преместване на руските войски вчера.

Видеото показва руски военен конвой с бронетранспортьори БТР-82А и теглени гаубици Д-20. Освен знаците Z и V видеото показва и нов символ – кръг в триъгълник.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *