Военен експерт обясни причините за изтеглянето на руските войски от района на Балаклея и Изюм

Министерството на отбраната на Русия извърши цял набор от мерки за да заблуди въоръжените сили на Украйна. Създаде се илюзията, че имаме „слаба отбрана“ в района на Харков и уж нямаме информация за подготвяното от ВСУ настъпление в района на Балаклея и Изюм. Сега основната задача е да се разгроми групировката на въоръжените сили на Украйна в района, каза военният експерт Константин Сивков. В събота Министерството на отбраната на РФ съобщи за прегрупиране на руските войски в района на Балаклея и Изюм.

„Нашите военни знаеха, че се готви настъпление, а изтеглянето им беше част от плана, така че сега войските ни се прегрупират, за да унищожат групировката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която бе подмамена и навлезе в района на Балаклея и Изюм, стигайки чак на 30 км. навътре в оформения чувал до гр. Купянск. Трябва да се има предвид, че там няма укрепени райони, така че задачата за унищожаването на най-боеспособните украински части ще бъде решена доста успешно. Това ще се случи до няколко дни”, каза докторът на военните науки Константин Сивков.

Експертът подчерта, че през последните три дни, както стана известно от доклада на Министерството на отбраната на РФ, са били унищожени повече от 2 хиляди украински и чуждестранни бойци, както и над сто единици бронирана техника и артилерия. „Въоръжените сили на Украйна ежедневно понасят големи загуби. Сега основната задача е да се победи настъпващата групировка на въоръжените сили на Украйна, да се лиши от потенциала й, да се ликвидира техниката им, която те неблагоразумно изкараха от укрепените си райони край Харков, Славянск и Краматорск и в момента тя се намира в откритата степ на руския „чувал“ между Балаклея, Изюм и Купянск. Въоръжените сили на Украйна не трябва да имат сили и средства за водене на ефективна отбрана в Донецка област, когато тръгнем в настъпление там“, обясни събеседникът.

В събота официалният представител на Министерството на отбраната на РФ генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи за тридневно прегрупиране на руските войски в района на Балаклея и Изюм „за постигане на поставените цели на специалната военна операция за освобождаване на Донбас“. Конашенков отбеляза още, че по време на прехвърлянето са проведени отвличащи вниманието на противника маневри и демонстрационни дейности с обозначаване на реалните действия на войските. „За да се предотвратят поражения върху руските войски, на противника беше нанесено мощно огнево поражение с помощта на авиация, ракетни войски и артилерия“, добави генерал-лейтенантът.

Сивков подчертава, че са извършени диверсионни маневри с цел „да бъдат подмамени ударните групи на Въоръжените сили на Украйна да излязат от укрепените си райони в Харков, Славянск и Краматорск“. „Ако тези групировки бяха останали в Славянск или Краматорск, колко време щеше да ни отнеме да ги „унищожим“? Сега цялото това украинско въоръжение е извадено насред откритата степ и е като на длан пред очите ни под ударите на руските авиация и артилерия Затова беше взет цял набор от мерки за заблуда на противника, създаде се илюзия, че имаме слаба отбрана в тази посока и уж няма информация за подготовяното от ВСУ настъпление. Противникът беше подведен за разположението и действията на нашите войски“, добави експертът.

Андрей Резчиков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

    • Истината е, че за жалост Путин не е Сталин, инак отдавна да са разбрали кон боб яде ли.

  1. В Квебек, най-голямата провинция в Канада, с население от 8.164 милиона жители само ЕДИН процент се интересуват от смъртта на английската кралица. Две колонии от караибския регион вече искат да скъсат с метрополията. У нас има тотално НАСИРАНЕ. Всички ТВ канали и атлантическите медии не спират да предават за събитието с безкрайна скръб. Националните медии изпаднаха в абсолютен ужас, че Митрофанова е попаднала зад Радев на тържеството в Пловдив. Гледам и се чудя, може ли да сме толкова долни и презрени. Бензин ли, газ ли, братушки ли.?? Тъпанарът Бойко, дето се хилеше угоднически пред Путин сега се скъсва да го нарича Агресор. То бива колониално пълзене, но това премина всякакви представи.

  2. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗНАЕМ ЧЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ Н И К О Г А НЕ ГУБИ ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА С ВАС СМЕ РУСКИ БРАТЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ НОСИМ В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ И ПРЕГЪРНЕМ НЕ ВЯРВАМЕ В ЛЪЖИТЕ И ПРОПАГАНДАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ПЛАТЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЛЪЖЛИВИ МЕДИИ КОМАНДВА ГИ КОЗЯК

  3. Не зная кой какво прегрупира, но резултатът е загуба на завладяното и солдатско умиране. Хаймарсите бият с точност до метър от разстояние сто километра
    и руските оръжейни складове вече ги няма. Да не се окаже накрая, че бягството от Украйна е „заблуждаваща маневра“ с цел прегрупирване?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *