Страховит руски десант! Силите на ВСУ край Купянск и Изюм – в обкръжение!

Според военния анализатор Константин Сивков през следващите десет дни съюзническите сили на РФ, ДНР и ЛНР ще започнат мащабна офанзива в района на Харков. Украинското настъпление в областта е тактически ход на руската армия. В момента край Балаклея и Купянск се ликвидират най-боеспособните части на украинската армия, отбеляза експертът. 6 месеца бойците на въоръжените сили на Украйна се криеха в укрепените си райони около Харков и това принуди руските военни да ги примамят навътре в своите позиции. В момента тече операция по системното им унищожаване.

На фона на общото настъпление на въоръжените сили на Руската федерация се създава илюзия за успешни действия на въоръжените сили на Украйна в района на Харков – Балаклея и Купянск. Но де факто има ясни признаци, че в този район руската армия умишлено е отстъпила, за да създаде предпоставки за формиране на т. нар. огневи чували, в които възнамерява да смели частите на ВСУ“, каза Сивков в интервю за вестник „Взгляд“.

Ето още мнения на военни анализатори за украинската контраофанзива в района на Харков през последните 48 часа:

Специалният кореспондент на KP.RU Александър Коц описа как Русия реагира на локалното настъпление на въоръжените сили на Украйна в област Харков

Най-големите серийни хеликоптери в света Ми-26 в момента един след друг кацат в полето край град Купянск, негласната столица на освободената от руските войски част от Харковска област. От задната рампа, под рева на витлата, които вдигат прах на платформата, изскачат руски бойци в пълно бойно снаряжение, идващи от „голямата земя“. Всяка такава машина може да побере до 82-ма десантчици. Русия хвърля скоростно хвърли тежката си артилерия бойци за заобграждането в котел на украинската офанзива, която Киев предприе в района на Харков през последните дни.

Руските робокопи най-после бяха задействани: Край Купянск и Изюм са се строили бронираните колони от групировката „Храбри“ /на руски – „Отважные/ – войски на Централния руски военен окръг с тактически знак „О“ отстрани на военната си техника. Те имат впечатляващ списък от успехи в своята бойна история, включително и наскоро в Харковска област. Именно те буквално за 2 дни завладяха териториите на източния бряг на река Оскол, близо до които сега се развиват основните военни събития. Теренът им е познат, врагът също.

– Ще бъде интересно – някак не много весело се пошегува един мой приятел от специалните части на „Храбрите“.

В безкрайните колони са се наредили камиони с пехота и специални части, гаубици, бронирани машини, логистични машини…

През изминалото денонощие украинските войски, подкрепени от високоточна артилерия на НАТО, навлязоха в руските позиции и офанзивата им бе спряна едва в подстъпите на Купянск – временна столица и стратегически важен транспортен възел. Чрез него се извършва снабдяването на руската военна групировка в Изюм. От него има и директен път към ЛНР – до Сватово, Северодонецк, Луганск… Очевидно това направление е било добра примамка за окопалите се украински войски да излязат от дупките си и да се втурнат на 30 километра навътре в предварително освободените руски позиции. Всички бяха наясно със заветната цел на ВСУ – да обкръжи гр. Изюм, за да намали натиска на милициите на ДНР и ЛНР срещу последната укрепена украинска позиция в Донбас – линията Славянск-Краматорск.

Увлякъл се в офанзивата и без път назад, в момента противникът се опитва да настъпи от юг на Изюм, но руските части, които стоят плътно там, отблъскват мощните отчаяни украински атаки.

Украинските войски не успяха да достигнат и до другата си цел – магистралата Чугуев-Изюм източно от Балаклея.

След скоростното настъпление, интензитета на атаките от страна на ВСУ е спаднал силно. Това се улеснява от денонощната работа на руската авиация, артилерия и ракетни сили. И лавината от огън върху главите им няма да спре докато основните сили на руската „пожарна команда“ не се приближат плътно до най-„горещите“ участъци на фронта – същите тези спец. бойци, както и нови войскови формирования, които Русия продължава да прехвърля в големи количества в района на Харков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Местим едни и същи герои, но това не е компютърна игра, няма запис, няма рестарт. Ако имате нож, остър нож, дали ще правите всичко с него, докато затъпее? В Русия има две категории блогъри, урапатриоти и всепропальщики. За съжаление трябват студени умове, по възможност ходили в казарма, които бързо да вземат решенията, инак войната става дълга и много кръвопролитна.

  2. Всички ТВ канали и медиите се скъсаха да ни информират за смъртта на кралицата, с едно чувство на безмерна тъга. В Квебек, френската провинция на Канада,липсата на интерес към темата е тотален. Само един процент от населението имало интерес. При това Канада е официална колония на Англия, както и Австралия и все още един куп от държавички. Ние с ГАЙДИТЕ показваме упорито национална си тъпота,не само не пазим езика си, тъпчем го насила с английски думи и изрази. „easy pay“ навсякъде вместо лесно плащане, срам и позор!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *