Румен Радев: ТЛАСКАТ НИ КЪМ ВОЙНА С РУСИЯ! Няма да го позволя! (С ВИДЕО)

Изявление на президента Румен Радев от Прага:

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би довело до война НАТО-Русия. Ще продължа да бъда отговорен към българските граждани и като президент и върховен главнокомандващ ще работя срещу въвличането на България във войната, без значение зад какви красиви фрази се прикрива това.

Политици, които тласкат България към война, независимо дали от невежество или корист, дължат отговор на българите, чии интереси обслужват.

Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа „Демократична България“ бърза да тласне страната ни във войната още преди да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за приемането на Украйна в НАТО, работеха и за за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна. За мен е даже трудно за вярване, че ръководството на коалиция, която претендира за демократичност и морал в политиката, може да си служи с откровени лъжи и манипулации.

Когато говорим за санкции на ЕС към Русия, трябва да е ясно, че няма да допуснем такива, които увреждат енергетиката и икономиката на България. В последния месец, при подготовката за този Европейски съвет, България успя да предотврати включването на ядрената енергетика в настоящия пакет санкции. Така ще се действа и занапред.

Много европейски лидери също изразиха притеснение, че ако Европа не овладее растящите цени и кризата в енергетиката й, тази криза много бързо ще излезе от контрол и ще прерасне в социална и политическа криза с всички последствия. И когато налагаме санкции, трябва да има всеобхватен анализ за техните средносрочни и дългосрочни последствия, така че да не увреждат необратимо европейската икономика.

На политическите партии ще предоставя достатъчно време да обсъдят принципите и приоритетите, около които да се обединят, така че да се излъчи управленско мнозинство и правителство. Очаквам да не забравят, че на първо място трябва да поставят интересите на българския народ. Изключително важно е да имаме парламент, защото българският конституционен модел на властта се основава именно върху Народното събрание.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Доскоро смятах за Радев че е изпечен НАТО-вец, но с това изказване…

    • Аз продължавам да смятам, че Радев е изпечен НАТО-вец. Просто предишния ден Столтенберг се изказа, че е твърде рано за Украйна да влезе в НАТО, а Радев се съобрази с шефа си.

  2. А кой доведе Киро Канадеца в българската политика, г-н Радев. Не бяхте ли случайно вие? Кой изгони 70 руски служители на дипломатически мисии? Не беше ли вашето протеже Киро Канадеца, който по вашите думи в сърцето си бил българин – независимо, че се изплю върху българската Конституция.Сред народа върви шега, че от американското посолство са м у наредили по телефона да изгони 17 служители, но тъй като той не владее добре английски(както и български,впрочем), вместо 17 е разбрал 70. На думи всеки може да се пише голям родолюбец, но „по делата им ще ги познаете“. А делата на Радев чрез управлението на Кировата шайка вече ги видяхме и сега им сърбаме попарата.

  3. Поредното камуфлажно изказване на Тримореца. Та ние сме във война с Русия-доставките на оръжие ни въвлякоха косвено във войната. Кой знае кога Русия ще ни спре петрола и ядреното гориво. С газа засега уж се оправяме-пак е руски,ама през Турция и Гърция-повече посредници,по-скъп газ. Има време още повече за се забатачим.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *