Румен Радев: Правителството изпълнява нарежданията на ЕС и НАТО, без да мисли за България!

Много политици говорят за Украйна напълно безотговорно, без реално да имат собствено мнение и убеждения по въпроса – говорят и правят каквото им кажат ЕС и НАТО. С такива приказки и действия насаждат милитаристични настроения сред населението, без да вземат предвид ситуацията, в която се намира страната ни – близостта ни до конфликта, българското население в Украйна, общата ни граница в Черно море, зависимостта на България от руския газ. Това заяви президентът Румен Радев пред студенти в Пловдив.

Държавният глава отново демонстрира рязък тон към управляващите, след като през последната седмица отношенията му с правителството рязко се влошиха.

Както България, така и Европа закъсняха с подготовката на общо решение за газа, след като Русия предупреди още преди месеци, че ще изисква плащанията да са в рубли и по нова схема. Все още не са ясни мерките, които правителството твърди, че е подготвило. Планираното поскъпване на цената на газа от 30% обаче вероятно ще е значително по- голямо. Много бизнеси са на ръба поради липсата на сигурност относно газовите доставки, както и заради бъдещото им драстично поскъпване. Ако планът на управляващите е да продължат да теглят заеми, за да раздават помощи и компенсации на бизнеса, то в един момент икономиката ни няма да издържи и ще рухне.

Когато политици си позволяват да насъскват обществото да се включи във война, същите трябва да могат да гарантират и сигурността на страната. Тези хора не си дават сметка, че няма как да защитят България, най- малкото защото в момента нямаме дори собствени ВВС. В момента ни пазят самолети от Нидерландия, но скоро те ще се оттеглят и тогава оставаме с незащитено небе. Добре е да се намери решение на този проблем, преди да убеждаваме хората, че участието ни във война е най-правилната позиция.

Задава се много сериозна продоволствена криза. Последствията от нея ще усетим след няколко месеца. България отдавна е отстъпила от производството на собствена хранителна продукция и това тепърва ще се оказва все по- сериозен проблем. Не успяваме да се възползваме максимално от субсидиите, които ЕС ни предоставя. Средствата се насочват само към най- едрите производители, докато до по- дребните нищо не достига. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. И както виждам оценките на президента се припокриват напълно с тези на Костадинов.Остава да се пробудим за кошмара, който ни готвят, щото с това примитивно вземане на страна на въображаемо по-силния отиваме в пропастта.Не случайно в България се родиха и предсказаха Слава Севрюкова и Ванга.Нашата тъпота, продажност и подлост са необясними.

  2. Някой трябва да каже на Премиера и сие,че трябва да се мисли какво ще правят,когато от Евросъюза и НАТО кажат–Спасяваме се по единично.

  3. Добре Радев, прав си. Ще се присъединиш ли към Безсмъртния Полк на 9 май в 10:00 пред президентството или ще се правиш на симпатичен пред жълтопаветниците.

  4. КОЙТО НЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ НА 9 МАЙ КЪМ БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК Е НАЦИСТ

  5. Зеления чорап бабува при раждането на това правителство; а преди това наруши Конституцията, за да лансира поредния американски проект. Сега, по всичко изглежда, ще пробутва следващия такъв : „България е НАТО, НАТО е България“. Той винаги се е държал като резидент, а не като президент.

  6. НАТО и ЕС, ЕС и НАТО! До кога ще слугуваме на тези две институции. Попитал ли е нявга някой народа какво мисли за тях.

    • След като толкова дълго се отлага народния съд и българина се прави на евроатлантически демократ, джендър, борец за негърска правда, фен на гей паради …………… съвсем нормално се стигна до фашизъм. Нали все някой трябва да охранява заграбеното от народа? Така че стига с тези „мирни“ протести! Срамно и жалко е да искаш разрешение за да протестираш и да си „толерантен“ към тези които те бият и унижават от позицията на овластените заптиета! Стига сме били миролюбиви и толерантни към душманите, че чак ще се наведем да разтворим бузи в знак на съпричастност към клетите башибозуци! Бий, да те уважават! Българоубийците, националните предатели и всички техни фенове на дръвника. Не забравяйте, че хората никога не се променят, просто намират нови начини да ви излъжат! Както е казал Васил Левски – който краде от народа за собствено благо- смърт,смърт и само смърт!!!

  7. Скрий се с лъжите и лицемерието си! И ти си поредния продажник на българите за 30 -те жалки сребърника!

  8. Ти да видиш какво епохално откритие направил президента Радев.И кога, бе господине президент, направи откритието, че тези са продажници – преди да назначиш тази шайка шмекери за служебно правителство, по времето на това служебно правителство, когато се разбра, че Киро е подал декларация с невярно съдържание и НЕПРАВОМЕРНО и НЕЗАКОННО заема министерски пост или после, когато бабува да се роди ПП. Постави начело на държавата шайка мошеници, които ни тикат в пропастта и сега най-нагло се правиш, че нямаш нищо общо с това.

  9. НАТОвеца Радев да си признае кога Кукловода му – Хероин метна командата в Деня на храброста да не се показва символа на тази храброст – Самарското знаме .
    … Знае ли този хрантутник кое е и какво значи Самарското знаме за България и българите ?
    … Или си рецитира пусти и празни фрази като прост декламатор .
    … Кой сгази Конституция и закони, за да ни набута Киру Надрусания и Опуления АсАнчо ?

  10. Във времената на НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА ИМАХМЕ много силна армия: Тогава празнувахме на 23 септември, а на 6 май отбелязвахме Деня на Овчаря и Пастира
    https://www.youtube.com/watch?v=UOnaVTAPRho
    Военен парад по повод 13 века България 1981 г

  11. А ти бе Лакей, защо ни набута КирУ Дрогирания и Опуления Асен ?

    ЕС е клекнал а фрау лайНен се е насрала и са отменили забраната за нефт на Унгария, Чехия и Словакия .
    А България ?
    КирУ Фашкията казал, че не иска нищо руско, дано шофьорите го скопят с техните искания и дейкствия !

  12. ДОЛНОПРОБЕН, АМЕРИКАНСКИ ЛИЦЕМЕР – НАБУТА НИ КИРО-ПРОСТОТО И КОКОРЧО, В ПРОТИВОВЕС НА КС, А СЕГА СЕ ПРАВИ НА ДРЪЖ МИ ЩАПКАТА, ЩОТО ТАКА Е НАРЕДИЛА ХЕРО МУСТАФА – ГЮПКАТА И ИСКА ОТНОВО ДА НИ НАХЕНДРИ, КАТО НИ ПРОБУТА ЯНЕВ, КОЙТО Е КАТО НЕГО – ДРЪНКА ЕС И НАТО, НАТРЕСЕ НИ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ, А ПОСЛЕ СЕ ПРАВИ НА РОДОЛЮБЕЦ – ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ИЗБЕРЕТЕ ПАК ПОДОБНИ БОКЛУЦИ, ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ СЪРДИТЕ НА СЕБЕ СИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *