Калоян Паргов: Европа и България ще загубят икономическата война! Задава се Нов Световен Ред!

Това, което предстои не само на Европа, но и на целия свят е формирането на нов световен ред. Това каза Калоян Паргов във встъпителния си доклад на дискусията „България и левицата на кръстопът“, организирана от Дискусионния клуб в БСП – София „Политика 21“.

По думите на Паргов войната в Украйна е между два славянски православни народа. Това изисква България, като единствената едновременно православна и славянска държава в Европейския съюз, да се отнася много внимателно към този конфликт. „Страните в него не са Русия и Украйна, а Русия и САЩ + западните съюзници на Вашингтон, към които заради членството си в евроатлантическите структури принадлежим и ние. Друг е въпросът какво е мнението на българския народ, който според различни проучвания, мисли крайно различно от своите елити и ръководители“, каза той.

Според Паргов първият разлом между народите на Европа и управляващите ги елити е темата за войната в Украйна и отношението към нея. Няма как тази темата да не е определяща и да не е разделителна линия в обществата  – националното, европейското и световното.

„Трябва да започнем да разсъждаваме каква е европейската идентичност в рамките на този конфликт – Европа, която преди 77 години сложи край на войната и по чийто гръб все още личат белезите от нея. Европа, която тръгна по пътя на международното сътрудничество, на справедливото разпределение на благата, основана на европейската идея и отказа от война или тази Европа, която днес подкрепя действията на профашистките бандеровски и азовски отряди. А ние в София кръщаваме кучешки алеи на тяхно име“, изтъкна общинският съветник.

Калоян Паргов обърна внимание на това, че войната катализира доста проблеми  – инфлация, енергийната и газовата криза, стагфлационни процеси, санкциите и тяхното влияние. „Ако тези процеси първоначално ни бяха обяснявани с пандемията, то войната ги ускори“, счита той.

„Войната има три проявления – военните действия, информационната война и икономическата война. В първото е очевидно превъзходството на руската армия. Русия губи информационната война. А икономическата, която ще има ефект и след края на военните действия, е свързана с последствията от санкциите и щетите от войната не само върху воюващите, но и върху европейските страни, а и в световен мащаб. Европа и държави като България ще загубят икономическата война и ще излязат от нея с крайно неприемливи щети“, категоричен е Паргов.

Той обясни, че войните идват, когато няма възможност за диалог и преговори. Те дават рестарт в отношенията, което има влияние във всички сфери. „След войноподобната пандемия, която сякаш имаше подготвителен характер и излязохме от нея с много щети, сегашната същинска война ще сложи началото на разговор в целия свят за нов световен ред. Не в условията на еднополюсното влияние на евроатлантизма, а съобразявайки се с другите центрове на военно и икономическо влияние. Тук вече говорим не само за Русия, но и за Китай, Индия и обединения като БРИКС и ШОС. Очевидно е, че еднополюсната западна световна система няма как да продължи да съществува след тази война“, каза социалистът.

Неговата прогноза е, че преформатирането на света от еднополюрен в многополярен няма да стане за година – две. „Това ще е процес, на който ще бъдем свидетели, а може би ще бъдем и активни участници във формирането на този нов световен ред“, счита Паргов.

„Тук е и големият шанс за лявото да се възроди и изправи на крака. Имам предвид не само българската левица, а цялото европейско ляво. Това е възможност, която можем да използваме, стига да осъзнаем мястото и ролята си в новите процеси, в които лявото да се впише“, убеден е Калоян Паргов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ей,калоянчо ти откри колелото и топлата вода бе момче-милионерче!?? Трябва да знаете ти и другите от тн бсп ,че народът не иска вашето ляво,защото то е за вас ,а за народът е дясно и унищожително!И затова ,защото не искаме вашето ляво все повече народът няма да ви припознава като някаква партия ,която да подкрепят!
    На следващите избори без нас! Отивайте на боклука на историята!

  2. Като си такъв голям АНАЛизатор, защо гласувахте за уКрайна?
    Раминаването между това какво говорите и правите е на 180*, което показва че сте еди мошенници и интересчии, намърдали се в управлението с единствена цел- лична облага. Всички в този мизерен парламент са такива и всички вие най-малкото , трябва да сте в затвора за измяна. Много ми е интересно утре, когато Русия победи и постигне своето и стане сила с която целият свят трябва да се съобразява- вие каква песен ще запеете?

  3. На кой са му интересни твоите тъпашки умотворения? Айде ,бегай да си харчиш откраднатите грешни пари от бедните българи,ако не те е срам!

  4. БСП СА НАЦИСТИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ЛЪЖЦИ ЗА КАКЪВ РЕМОНТ НА УКРАИНСКА ВОЕННА ТЕХНИКА ГОВОРИТЕ КОГО ЛЪЖЕТЕ НАРОДА НЕ Е СЛЯП БРОИМ КОЛКО ПЪТИ УКРАИНСКИЯ САМОЛЕТ АНТОНОВ ДИРЕКТНО ПРЕНАСЯ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ С ЛЪЖАТА РЕМОНТ ЩЕ ПЪЛНЯТ САНДЪЦИТЕ С НОВА ТЕХНИКА И ЩЕ ПОКРИВАТ С ПЛАТНИЩА НОВИ ОРЪДИЯ И ЩЕ ЛЪЖАТ ЧЕ СА ГИ РЕМОНТИРАЛИ ЛЪЖЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *