Доминик Къмингс: Урокът, който дадохме на Путин, е, че сме банда пълни смешници

Бившият ръководител на кампанията за БРЕКЗИТ Доминик Къмингс заяви, че Западът „се е издънил“ още в мига, в който е решил да подкрепя Украйна

Бившият главен съветник на Борис Джонсън Доминик Къмингс отправи ругатни към Запада заради подкрепата му за Украйна.

В интервю за вестник inews.co.uk , публикувано в четвъртък, Къмингс – който ръководеше британската кампания за БРЕКЗИТ „Гласувай за напускане“, но през 2020 г. зрелищно се скара с Джонсън – заяви, че Западът „изобщо не е трябвало да се забърква в цялата тази глупава ситуация“ и добави, че санкциите срещу Русия са имали тежко въздействие върху европейската икономика, без да навредят особено на Москва.

Бившият съветник коментира със сарказъм украинския президент Володимир Зеленски и сравненията в някои западни медии на войната в Украйна с Втората световна война.

„Това не е повторение на 1940 г., а аутсайдера Зеленски не е Чърчил“, каза той.

„Цялата тази украинска корумпирана мафиотска държава на практика ни измами и в резултат на това всички ще бъдем прецакани (f**ked). Сега ни прецакват (f**ked), нали?“

(В свой туит по-късно Къмингс нарече Зеленски „измамник като Потьомкин“- но отрече да го е наричал „тиква“, както бе написано в интервюто).

В интервюто си той заяви още, че войната само ще засили връзките между Русия и Китай, като добави, че западните държави „са тласнали Русия към дълбок съюз с най-голямата производствена сила в света“.

Къмингс отдавна критикува подкрепата за Украйна – позиция, която го поставя в остро противоречие с бившия му шеф Борис Джонсън – яростен поддръжник на Зеленски и военните усилия на Украйна.

На снимката: Къмингс и Джонсън в доброто старо време на БРЕКЗИТ

Той заяви пред вестника, че Западът не е успял да респектира руския президент Владимир Путин така че той да не посмее да нахлуе в Украйна. А след началото на военната си кампания пък Путин видял на практика с какви слабаци си има работа.

„Какъв урок му дадохме? Урокът, който дадохме на Путин, е, че сме банда пълни смешници“, заяви Къмингс, като добави, че войната е „показала на целия свят какви клоуни сме“.

Това се случва в момент, когато бившият ръководител на кампанията за Брекзит „Гласувай за напускане“ подготвя създаването на нова политическа партия, която да замени торите.

В четвъртък „Политико“ съобщи, че Къмингс е организирал поредица от фокус групи, за да проучи мнението на обществеността за нова антисистемна анти-глобалистка формация.

Къмингс заяви пред inews.co.uk, че неговата „Start Up Party“ „безмилостно ще защитава интересите на британския народ, а не тези на Уестминстър, мултинационалните корпорации и техните мейнстрийм медии“.

Източник: politico.eu

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. На английски дума съвест нама, както у Бай Ганя, напънал се да управлява пак, и превод от български е невъзможен и гн Къмингс с Божията помаш новото съзнание е придобил

    • Има дума на английски, казва се „conscience“ и също означава „съзнание“. „Guilty conscience“ означава „гузна съвест“. Разбирам, че се опитваш да кажеш, че за англоговорящите няма такова нещо като съвест, което сигурно е така, те са с имперско мислене – смятат, че другите са по-долни от тях. И като помагат на украинците, се потупват сами по гърба и си мислят колко са добри и щедри – да отделят част от загрижеността си за пропадналите селяндури от източна евора… Колко много им се откъснало от сърцето, видиш ли…

  2. Вчепетлен и благодарен още от числата, да познаеш своите и своите да те познаят. Свят с неуважение чужд живот е безсъзнателен

  3. Явно този ще играе ролята на самонареклият се полковник Пухчо и ще се прави на спасител за сатанинското семе.

  4. Факю, ти чул ли си поне веднъж какво говори един друг ПУХЧО- ДОБРИ БОЖИЛОВ.Този човек разяснява така просто, като за шебеци, каква е картинката на съвременната демократична експлоатация, механизмите на НАТО и цялата свинщина на сегашния световен хегемон.Разбра ли, че на предстоящите избори ще избираме между войната и мира, между евроатлантическите партии и другите, на късопишковия и на БСП. Имаме свобода бе, НАТО е България и България е НАТО беше заявил един наш УМНИК- Стефан Янев, не Пухлю. Такава песен пеят и Бойчето с пачките и Делянчо бедняка и Ристето и един куп дебили.Иначе всички сме най-умните, толкова умни, че врим все в един казан. Православен социализъм, предложи Пламен Пасков-друг пухлю.

    • Нещо не разбрах какъв е въпроса ти към мен и какво общо имам аз с хора провеждащи геноцид над българите християни?
      Не се спомням да съм кандидатствал за държавна длъжност и да съм искал подкрепа от някой, камоли да имам нещо общо с изброените от теб НАТОстанци? Тази паплач я псувам още от времената, когато сдобилият се с банани ШЕБЕК беше щастлив европеец и намирам меко казано за странно да ме свързват с тях.
      Дреме ми на шпека какви песни пее някой си, те пеят не за мен, а за бананоядите. Ако не се разбрал от постовете ми да сега от кои съм, нека близките ти те заведат на психиатър и ако болестта не е напреднала, хората може отчасти и да ти помогнат.
      Аз съм твърдо против нато, ес, еврозони, сзо, оон с всичките и хиляди прилежащи дъщерни нпо-та. Против подаване на документи за присъединяване към мюсюлмано-турският съюз и всички останали мечти на липсващото звено между маймуната и човека, родено в пределите на Велика България.

      Добри-педалов иска ЕВРО, иска си НАТО-то и иска да го шибат талибани. Точно той е една от слабите брънки в „Ние Гражданите“, но пък затова може да се гласува с преференции и този точно да не влезе. Не изпитвам никаква нужда, някакво си свободно електронче да ми разяснява механизма на колониалната зависимост. Нито от леваци, нито от дясно-леви педали, нито от мая-циганското ООД, особено от подполковник Пухчо, на който всеки дебил се радва. Как щял да оправи България, Европата, Африка, Азия и други дестинации любими на бананоядеца, само да гътне мафията, от която е част.
      Аз нямам вина, че на твоето обкръжение му липсва съдържание под капата, за да ми я вменяваш.
      И последно да те светна, че Пламен Пасков е направил толкова много да събуди такива като теб, че дори 800 г. да живееш ти няма да успееш да го стигнеш. Пък що е то православен социализъм, който се рекламира и от доста руски философи може сам да почетеш и разбереш. Аз като монархист ли да ти обяснявам очевидностите и разликите със сегашният колониален режим?

      Докато си колония Иванов, в която те залъгват че имаш право на избор, каквато и система да ти налагат, винаги ще си останеш роб, без право на важните за българите решения.
      Знам, че ежедневните писаници са тотално загубено време за мен. Не знам обаче защо го правя. Сигурно, щот’ съм достатъчно тъп да повярвам, че мога да спася поне още няколко човека. Съществото населяващо България не му дреме как ще се казва утре земята на която е родено или дали децата му ще са свободни българи, докато има банани за рУпане. Оно си сака синджирите и затова Иво Христов е прав, че няма смисъл да се спасява едно мъртво племе.Горко на онези, които си търсят пастири, вместо да се борят за свободата си!
      Май наближава времето, да взема и аз да поумнея и спра да се надявам на невъзможното.

  5. Много си изчерпателен братко, виж не аз, а ти не си разбрал къде съм, и аз не те пращам при психиатър.Бъди спокоен, никой с нищо не ме залъгва, пък и съм буден от много време, затова и навсякъде са ме блокирали.Само не мога да се съглася, че присъдата на този наш народ е необратима, а писането по форумите е висша форма на мъдрост.Светът се движи по неписани закони,а ние сме едни анонимни нищожества.Виж Кирето и Ленчето са друго нещо.

    • Иванов, аз присъди не издавам, не съм съдия. Това е природната логика, никъде, никога не се е случвало нещо различно от нея.
      Също така акъл не давам, просто изказвам мнение. Нито правя агитации за кой да се гласува. Но когато видя откровени лъжци, които избиват българите вече 35 г, съм длъжен да ги разкривам.
      Ако има някой мислещ като мен добре, ако няма, да е имало.
      Да ми тегли една и готово.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *