Захарова: Израелски наемници се бият за „Азов“

Мария Захарова заяви, че се е запознала с “видеа, фактури и други материали”, потвърждаващи присъствието на впечатляващо количество израелски наемници в редиците на “Азов”.

Израелски наемници се сражават рамо до рамо с украинските националисти от батальон “Азов” в стоманодобивния комплекс “Азовстал” в Мариупол и по останалите фронтове в Донбас. Това заяви говорителят на министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в интервю за руското радио “Спутник”.

“Ще ви кажа нещо, което несъмнено израелските политици, които раздухаха информационната кампания, не искат да чуят. Но може би ще ги заинтригува. В Украйна в момента рамо до рамо с военните от “Азов”, се сражава и едно впечатляващо количество израелски наемници”, заяви Захарова. Говорителят на руското външно министерство допълни, че няма как в Израел да не знаят за този факт и настоя че лично е била запозната с “видеа, фактури и други документи”, потвърждаващи това.

“Западът отвлича вниманието на международната общност от проблемите с неонацизма на територията на Украйна”, заяви още Захарова и посочи, че прикриването на украинския нацизъм е била постоянна позиция на западните страни.

“Няма защо да го наричаме двоен стандарт. Има си точна дума – подлост”, заяви говорителят на руското МВнР.

Коментарът на Захарова идва дни след интервюто на външния министър Сергей Лавров, в което по повод позицията на Москва за денацификацията на Украйна и еврейския произход на президента Володимир Зеленски, заяви, че Тел Авив оказва активна подкрепа за “неонацисткия режим” в Киев. И това не било абсурдно, защото нацисткият диктатор Адолф Хитлер също е “имал еврейска кръв”. Заявлението му бе остро разкритикувано от Израел.

Руският министър на външните работи обясни, че в продължение на много години Украйна е била подложена на фашизация. Той посочи, че пленени украински военнослужещи от батальоните “Айдар” и “Азов”, както и от редица други подразделения на въоръжените сили на страната носят “символи и татуировки на свастики и нацистки батальони”. Относно еврейският произход на украинския президент Володимир Зеленски, Лавров заяви, че “произходът му не значи абсолютно нищо, защото мъдрият еврейски народ е казал, че най-ярките анти-семити, по правило са евреите”.

Позицията на Мария Захарова бе публикувана няколко часа след новина на РИА “Новости”, че украинските военнослужещи използват “черна магия” и други сатанистки заклинания, с които каляват оръжията си. В превзет днес от руските сили щаб на подразделение на армията на Украйна в селището Трехизбенка в Луганска област са открити сатанински символи, комбинирани с такива на анархисти и неонацисти, включително и десетки емблеми на СС. Агенцията цитира мнението на културолога Екатерина Дайс, според която в ръчно изрисуван стенопис в щаба се вижда изписана на немски еврейската дума “зайн”, която на иврит означавало „меч“ или „оръжие“. На подобни нацистки и сатанистки артефакти руските сили се натъкват в изоставените щабове на ВСУ в почти всяко превзето населено място.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ИЗРАЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СЕ ПРЕДЛАГАШЕ НА ДРУГАРЯТ ПУПТИ ДА РЕШАВАТ В ИЕРОСАЛЕВ МИРНИЯ ВЪПРОС, А ТО ИМАЛО ЗАЩО, „УЕВРЕЙСКИТЕ КОМАНДОСИ4 СЕ БИЯТ В УКРАЙНА И ТОВА НЕ Е ТАЙНА ЗА РУСНАЦИТЕ !

    НЕ ОЩЕ НА ЕДНА КОНФЕФЕРЕНЦИЯ В ДОНБАС, ПРЕЗ 2010 ГОДИНИ РИ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ИЗРАЕЛСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ШИМОН ПОРЕСЕ СИ ПОКАЗАХА РОГИТЕ И ГОВОРЕХА ЗА ИЗРЕЛСКОТО ОРЪЖИЕ , МЕ СВЕТЪТ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С НЕГО !

    ПОСЛЕ ЕВРЕЙ УЧАСТВАХА В СТРЕЛБИТЕ НА МАЙДАНА.
    ТОВА РУСНАЦИТЕ ГО ЗНАЯТ, А АЗ ГО ЗНАЯ ОТ ШВЕДСКАТА ТЕЛИВИЗИЯ !

    НИКАКВО ОБЩЕВАНЕ С ЕВРЕЙТЕ И ОТДАВНА РУСИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ОТГОВОРИ !

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    4 МАЙ 2022 – ВРАЦА – БЪЛГАРИЯ

  2. да се обявят ясно целите! възстановяване на СССР, премахване на долара и спиране всякакво общуване със Запада, изгонване на Запада от Африка, Азия и Латинска Америка. военен съюз с Венецуела, Никарагуа и Куба! подпомагане на Мексико за връщане на незаконно отнетите територии, свобода и независимост за Ирландия и Шотландия, Каталуния, земите на баските и катарите! о-в Хонсю да се върне на айните, Япония е измислена държава. Австралия да се денацифицира, автономия за местното население, свобода от англосаксонското робство по цялата планета!

  3. Завод „АЗОВСТЛ“ е паднал. Очаквах да видя хилядите наемници: израелци, поляци, американци и даже сина на пппайден, които уж да се крили там. Къде са те? Защо не ги покажат?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *