Радев: Оказва се, че Изтребителите от САЩ ще ги получим поне след 10 години! Търсим варианти да Купим Други F-16 – Втора Ръка на Лизинг!

„Сега се оказва, че ще чакаме поне още 10 години докато изтребителите ни бъдат доставени и влязат в оперативна готовност. Това е ужасно много време.“ Това обяви Румен Радев след срещата на НАТО в Брюксел след като припомни дългия път до подписването на договора със САЩ през 2019-а за закупуването на нови техни изтребители F-16.

Според него повече няма да можем да поддръжаме нашите МиГ-29 и трябва да търсим опции да ги заменим със самолети втора ръка, така че да се запазят бойните способности на българските ВВС. 

„Очевидно е, че в тази обстановка на растяща ескалация Русия ще ни откаже по-нататъшна поддръжка на самолетите МиГ-29, чийто ресурс така или иначе изтича.

„Това, че ще имаме евентуално оперативна готова ескадрила на F-16, годна да носи бойно дежурство в тази интегрирана система за ПВО на НАТО около 2030 г., означава, че ние трябва да запълним тази празнота, за да не загубим най-важното – летци, техници, авиационни специалисти. Ако ние загубим тези специалисти по причина че 10 години те няма да има с какво да летят и какво да поддържат, това означава, че връщане няма. Това означава, че ние ще сме компрометирали и проектът F-16″, заяви Радев.

Той каза, че е поставил този въпрос на Министерство на отбраната, които трябва да разгледат всички възможни варианти за поддръжката на самолетите ни, като „Русия отпада като опция“, заяви президентът.

Той е поставил въпроса и пред американския президент Джо Байдън. „Ако не може да се ускори доставката на нашите нови изтребители, тогава да мислим за втора ръка F-16, които да изплащаве на лизинг. Ако и това не стане, трябва да търсим вариант за европейски изтребители на лизинг от нашите партньори. Италия и Франция са готови да дискутираме този въпрос“, каза държавният глава и допълни, че по-късно в четвъртък премиерът Кирил Петков ще обсъди темата с канцлера на Германия Олаф Шолц. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ТОВА Е НЕВИЖДАНО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ДОСЕГА НИКЪДЕ ПО СВЕТА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НА ТРОЙНА ЦЕНА НЯМА ДАДЕНИ ПАРИ ЗА САМОЛЕТИ ОТ 70-ТЕ ГОДИНИ, КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ ЕВЕНТУАЛНО СЛЕД 15-20 ГОДИ И ТОГАВА ЩЕ СА ДОСТОЕН МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ!!! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПОДПИСАЛИ ТАЗИ СДЕЛКА – ДОЖИВОТ В ЗАТВОРА. А НЕ ДА МИ СЕ МОТАЯТ ЗА НЯКАКВИ СИ КОРУПЦИОННИ СДЕЛКИ. ТОВА Е ЯВНО-ДОКАЗАНО!!!

    • Петков и Сорос си докараха цяла армия укроорганизми и ние – българите тръгнахме бързо и категорично по украинския сценарий. Тези укропитеци с нацистки възгледи ще останат в България, те са крайно агресивни русофоби.
      САЩ им създават безпрецедентни за българите условия на живот в България, за който туземните българи ще са длъжни да плащат петзвездният им лукс и да им дават джобни. Едно четиричленно семейство от тези укроорганизми получава безвъзмездно 4800лв. на месец от нашите пари.
      До момента в България са влезли около 200 000 и се очаква бройката им да се утрои. Това е цяла нациармия, която ще насажда омраза към всичко руско, страх у всеки дръзнал да се нарече русофил, което ще превърне България от русофилска в фанатично русофобска.
      Важна за краварите-убийци е крайната цел, а тя е създаването на развиващ се антируски фронт в България и приемането безконтролно на милиони антируски организми и подмяната на коренното население, създава условия за откъсне окончателно българското общо цивилизационната привързаност към Русия.

  2. Е няма лошо, колко са някакви си десет годинки. Ами ако бяха 40 или 50 години какво щях ме да правим. Не бъдете песимисти.

  3. Онази гадна гнида която през двамесеца ходеше на „закуски“ през океана е първопричината за тази брутално изгодна единствено на янките сделка. Този долен помияр заслужава да последва съдбата на Дучето и да виси с месеци на видно място разсейвайки воня както докато беше на власт зловредно влияние. Сега се спотайва, но всички знаем какво направи и какво заслужава.

  4. Горанов и Борисов вече са превели парите /от порядъка на 3 – 4 милиарда долара/ на янките за бракмите Ф-16, които ще ни доставят /я да или не/ след 10 години. Само лихвите за този срок излизат повече. Затова тези двамата, а защо не и Радев, са за затвора.

  5. В договора не са ли посочени времеви рамки за изпълнение? Ако има такива то САЩ трябва да ни доставят изтребители за временно ползване, но само изтребители. Ако не са посочени срокове за етапно изпълнение на сделката, то всички участници во главе с Атлантическия Съвет на Монката са за затвора за подриване на националната сигурност. Това трябва да разследва прокуратурата, но нали сме колония

  6. Добре бе, а дали, я ги опънете тия долни КРАВАРИ, да плащат неустойки или да връщат парите щото тия дръгели като дойдат след 10 г и ще са без оборудване, голи като охлюви. И защо Путин отпада като опция, ПРОДАЖНИЦИ ДОЛНИ, ВАШТА МАЙКА И БОКЛУЦИТЕ. За тези пари преспокойно можем да купим су 35 поне 15 броя, като руснаците ще ни дадат 5 броя бонус. Те абдалите търсели да купуватf16 втора ръка, боклуци долни. ХОРА ТЕЗИ ПЛОЖЕЦИ СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС, ДАВАЙТЕ ДА СТАВАМЕ ДА ГИ МЯТАМЕ С САПОВЕТЕ БО ГОЛЕМИТЕ КУХИ КРАТУНИ, ИНАЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *