Песков: България ще купува природен газ за рубли

България ще купува природен газ за рубли заради своята враждебност спрямо Русия. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков обяви пред журналисти, че руските власти ще се постараят да решат проблемите на Сърбия, породени от решението на Москва да продава за рубли природния си газ на така наречените неприятелски държави.

„При всички случаи на България ще й се наложи да плаща за газа в рубли, защото предприе враждебни действия по отношение на Русия. Независимо дали иска или не, и дали й харесва или не“, допълни говорителят на Кремъл.

Доставките на руско синьо гориво за Сърбия и Унгария обаче преминават през територията на България и в тази връзка сръбският президент Александър Вучич се оплака, че това може да създаде проблем.

Песков се съгласи, че Вучич е прав и увери, че за Русия опасенията на сръбската страна са първостепенни и приоритетни. България попадна в руския списък на неприятелските държави, след като се присъедини към западните санкции срещу Русия заради военната й операция в Украйна. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Пак успяхме да се качим на Титаник.Сега по една голяма лъжица и всички дружно да сърбаме това,което ни надробиха радевите мекерета Кирчо, Корорчо, Лорерчо. Заслужаваме си щом не ги изгонихме навреме.

  2. Петков и Сорос си докараха цяла армия укроорганизми и ние – българите тръгнахме бързо и категорично по украинския сценарий. Тези укропитеци с нацистки възгледи ще останат в България, те са крайно агресивни русофоби.
    САЩ им създават безпрецедентни за българите условия на живот в България, за който туземните българи ще са длъжни да плащат петзвездният им лукс и да им дават джобни. Едно четиричленно семейство от тези укроорганизми получава безвъзмездно 4800лв. на месец от нашите пари.
    До момента в България са влезли около 200 000 и се очаква бройката им да се утрои. Това е цяла нациармия, която ще насажда омраза към всичко руско, страх у всеки дръзнал да се нарече русофил, което ще превърне България от русофилска в фанатично русофобска.
    Важна за краварите-убийци е крайната цел, а тя е създаването на развиващ се антируски фронт в България и приемането безконтролно на милиони антируски организми и подмяната на коренното население, създава условия за откъсне окончателно българското общо цивилизационната привързаност към Русия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *