Лавров: САЩ Отчаяно Пречат на Преговорите с Украйна!

Преговорите с Украйна вървят много бавно и трудно. Киев постоянно си мени мнението по всеки въпрос. Личи си че на тези момчета от Киев някой им дърпа конците отвън. През цялото време нашата делегация има усещането че разговаря с наемници. Твърде безразлични са към съдбата на Украйна и нейния народ. А забавянето на мирните преговори е изгодно единствено за… САЩ. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Причината САЩ да се месят на Украйна и да спъват мирните преговори е, че в по този начин осигуряват още и още поръчки за оръжие на военно- промишления си комплекс, категоричен е Лавров. От началото на военните действия само САЩ са предоставили военна техника и оръжия на Украйна на стойност 1 млрд. долара.

Полша не крие апетитите си към Западна Украйна. Полското правителство настоява за изпращане на миротворци от НАТО в Украйна. Най- вероятната причина за тази полска активност е, че по този начин Варшава се надява да установи контрол върху западната част на Украйна, към част от която има исторически претенции, заяви още руският външен министър. И поясни, че до 18 век Лвов и районите около него са принадлежали на Полша.

Към момента мирните преговори между Украйна и Русия се водят от контактни групи, назначени от правителствата на двете страни. Украинският президент Зеленски настоява за среща с Владимир Путин. Засега обаче президентът на Русия отказва. Между двамата лидери усилено и открито се опитва да посредничи Израел. Именно там Зеленски се надява да се срещне с Владимир Путин. Но Путин би се съгласил на среща със Зеленски, само ако целта й е да приеме капитулацията на Украйна, коментират военни експерти.

В понеделник американският президент Джо Байдън изнненадващо открито призна, че войната в Украйна всъщност е за нов световен ред и заяви намеренията си именно САЩ да го оглави. С което на практика призна и че войната всъщност е между Русия и САЩ, а територията на Украйна е просто поле на титаничния сблъсък. В същото време, основният икономически конкурент на Вашингтон, Китай заяви категоричната си подкрепа за Русия. В Пекин са наясно, че падне ли Москва, следва техният ред. А очевидно с Русия и Китай са страните от Персийския залив, които са на път да отрежат главата на петродолара в полза на петроюана, Латинска Америка, Индия и пр. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Янките ще гризнат дръвцето, но преди това ще хапят като полудели.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *