Руското МО: Синът на Байдън финансира американските БиоЛаборатории в Украйна!

Инвестиционният фонд Rosemont Seneca на Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, финансира военно-биологичната програма на Пентагона в Украйна, съобщи днес ген. Игор Кирилов, ръководител на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на руската армия.

Документите, с които разполагаме, ни позволяват да проследим модела на взаимодействие между правителствените агенции на САЩ и украинските биологични обекти, отбеляза генерал-лейтенантът.

„В същото време се вижда тясна връзка между фонда (Rosemont Seneca на Хънтър Байдън– б.р.) с главните изпълнители на военното ведомство на САЩ, включително Metabiota, която наред с Black and Veach е основният доставчик на оборудване за всички БиоЛаборатории на Пентагона по света“, добави Кирилов.

Той подчерта, че инвестиционният фонд на Хънтър Байдън разполага с ресурси в размер на поне 2,4 милиарда долара.

Освен това във военно-биологичната програма на САЩ в Украйна участват и фондация „Джордж Сорос“, и други организации, добави Кирилов.

ГЕН. ИГОР КИРИЛОВ

„Мащабът на програмата е впечатляващ. Освен военното ведомство, в нея пряко участват Агенцията за международно развитие на САЩ, фондация Джордж Сорос, Центърът за контрол и превенция на заболяванията. Научният надзор се осъществява от водещи американски научни изследвателски организации, включително Националната лаборатория в Лос Аламос, САЩ, която разработва ядрени оръжия като част от Манхатънския проект“, подчерта генерал-лейтенантът.

Министерството на отбраната на Русия стигна до извода, че приоритет за САЩ в работата на украинските биологични лаборатории е бил изследването на особено опасен патоген на антракс. През последните 8 години украинските лаборатории на пентагона са изнесли в чужбина не само тъканни проби и човешки кръвен серум, взети от хора, принадлежащи към славянския етнос, но и опасни патогени. Повече от десет хиляди проби са били изпратени в центъра на Лугар в Грузия. Сред получателите на такива проби са също референтни лаборатории в Обединеното кралство и Института Löffler в Германия.

Кирилов отбеляза, че износът на патогени е незаконен, а прехвърлянето им в чужбина създава риск от изтичане на „чувствителна генетична информация“, както и заплахи за биологичната безопасност не само за Украйна, но и за онези региони, където са прехвърлени пробите.

Той припомни няколко случая, когато работата на военното ведомство на САЩ с причинителя на сибирска язва е приключвала при извънредни ситуации. Например, между 2005 и 2015 г.  от тестовата площадка на армията на САЩ в Дъгуей жизнеспособни спори на сибирска язва бяха изпратени до 194 получатели в десет страни по света.

Освен това Русия се е добрала до документи, потвърждаващи, че САЩ са тествали неодобрени лекарства върху украински военнослужещи.

„Говорим за система за дълбок скрининг на лекарства за фармацевтични продукти, които не са преминали процедурата за лицензиране в САЩ и Канада. Американските спонсори на тези криминални изпитания са особено цинични, имайки предвид и факта, че разработчикът, компанията Scymount, е предложила да закупи тази система за тестване на опасни продукти, въпреки факта, че служителите на Министерството на отбраната на Украйна са били назначени като доброволци“, добави Кирилов.

Той уточни, че тази дейност е забранена в САЩ, както и навсякъде другаде по света. Затова Пентагонът е провеждал тези свои опасни и секретни експерименти извън страната. Повече от четири хиляди души са участвали в изследвания в рамките на проекта UP-8, а по данни, публикувани в българските медии, само по време на експериментите в харковската лаборатория в Украйна са загинали около 20 украински войници, а 200 са били хоспитализирани.

Според китайското външно министерство, САЩ контролират общо 336 биологични лаборатории в 30 държави, добави ген. Кирилов и призова Вашингтон да разясни относно истинските цели на тяхната работа. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не съдите човека толкова лошо- и той душа храни. Трябва да заработи за черни дни.

  2. Имам една идея. Материалите, събрани от „несъществуващите“ биолаборатории, да бъдат разпръснати над Вашингтон. Тогава ще разберем дали науката или политиката на САЩ струват нещо. По американски имаме: win-win possition.

  3. Приемам предложението на г-н Петров и го подкрепям, но не виждам кой би свършил тази хубава работа. Номерът е, че в този случай, ако такава операция се осъществи пак ще страдат невинни хора. Зеленски пожертва украинците и Байдън може да го стори, въпреки че е голям демократ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *