Путин след разговор с Ердоган: Конфликтът може да бъде решен със създаване на нова палестинска държава

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди израелско-палестинския конфликт с руския си колега Владимир Путин в телефонен разговор във вторник вечерта, като Кремъл заяви, че акцентът е бил поставен върху незабавното прекратяване на огъня и възобновяване на преговорите за постигане на мир.

В изявление на турското президентство, публикувано в социалната мрежа X, се казва, че двамата лидери са обсъдили мерки за предотвратяване на нарастващото напрежение, както и инициативи за предоставяне на хуманитарна помощ.

В изявление на Кремъл се изразява съжаление за „катастрофалното нарастване на броя на жертвите сред цивилното население„. От прес отдела на Владимир Путин заявиха, че „конфликтът може да бъде разрешен само въз основа на план за „две държави“, който предвижда създаването на палестинска държава със столица Източен Йерусалим“.

В турското изявление се казва, че Анкара ще продължи да полага усилия за осигуряване на спокойствие в региона. Кремъл заяви, че контактите между двамата лидери ще продължат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *