Путин: Капитализмът вече е изчерпан – край на доминацията на Запада

Поредното доказателство, че капитализмът вече не работи е газовата криза в Европа. Цените на газта продължават на растат, въпреки регулациите. Хаосът е тотален. Този модел на капитализма вече е изчерпан, противоречията в системата стават все повече, а изход няма. Дори в най- богатите страни, все по-неравномерното разпределяне на богатствата създава все повече проблеми и задълбочава социалното неравенство. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на среща на международния икономически форум „Валдай“.

Факт е, че векове наред Западът доминираше света. Но днес сме свидетели как той вече отстъпва на тези държави, които се развиват най- бурно в момента. Балансът на силите се променя, много страни от втория и третия свят, които доскоро бяха безмилостно експлоатирани от Запада, вече са се устремили да получат своя дял от световното богатство. Пред очите ни еднополюсният модел на управление на планетата се заменя от една нова многообразна система, категоричен бе Путин.

В своята реч руският президент засегна и темата за климатичните промени. Според него е очевидно, че човешката дейност влияе пагубно върху околната среда. Природните бедствия – суша, наводнения, урагани- се превърнаха в ежедневие и то на такива места, на които никога преди това не са се появявали. Трябва да се вземат навременни мерки, преди още повече да сме увредили околната среда. Вместо това да е водещата тема, около която да се обединят всички държави, Западът изпадна в расистка риторика, която само насажда по- голямо разделение между народи и континенти. Своят краен расизъм Западът в момента се опитва да замаскира с някаква либерална идеология, която се изчерпва със следното – псевдо-борба срещу псевдо-расизъм. А докато с едната ръка раздават граждански права, с другата отнемат човешки такива. Skandalno.net

Превод: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Тези изказвания на Путин са за вътрешна консумация в самата Русия. Думите са подбрани, за да нахъсат поспадналото доверие на руснаците. Действията му трудно може да се определи дали са руско-националистки или танц с глобалистите, имитация на съперничество. Аз залагам на второто, като лично мнение. Русия като национална държава няма шанс. Прекалено много народи има и на огромна територия. Ако някога ги обединяваше религията комунизъм, сега нищо пазарно, либерално, националистко или нещо друго не може да ги обедини. Остава общият враг – САЩ, западът, злите сили. Колко могат да издържат подобни заявления? Русия има огромен ядрен потенциал и на тръмпистите, които искаха да играят малко по-твърдо, същият този Путин в прав текст каза „На мен свят без Русия, не ми е нужен“. Западът само джавка, но запознатите с играта вероятно са малко, а такива като нашите или полските ястребчета, са добре дошли за идеален камуфлаж. Ситуацията, в която управлява Путин е изключително сложна. Китай е съмнителен съюзник, Турция, двуличен. Иран си има хиляди проблеми, а Индия утре ще е голяма и гладна. Туранците се въдят, но нивото им на образование и качеството на живот пада, вместо да се вдига. Техните лидери търсят спасение в радикализацията, а Русия е съсед. Ако „конспираторите“ са го поканили, да участва в играта, той вероятно ще приеме. Другите опции са доста по-неприемливи, лично за него. Газовата криза е силен тласък за глобалистите, а Русия и руснаците почти нищо не печелят от това, малко помпат самочувствие и толкова.

  2. ГОСПОДИ ПАЗИ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  3. Анализът НЕ Е ЗА ВЪТРЕШНА КОНСУМАЦИЯ. Този свят наистина не може да продължава така. Ердоган и той започна да говори в тоя дух.Духовното сриване на Запада е необяснимо, но категорично. Събраха се много фактори, които водят до промени в световен мащаб. Предсказали са го ясновидци и астролози, предсказа го и нашата Ванга. “ Не Америка, Русия ще спаси света“ и дано не е с военни средства, защото една война ще бъде краят на тази цивилизация.А нашите политически подлоги няма да узреят никога, независимо от многото натрупани престъпления на досегашните, начело с банкянския шофьор. Тъжно и страшно, мислещите у нас са малцинство, продажниците са навсякъде. Не знам дали и 20% ще отидат към урните, когато повечето са наясно, че сме абсолютна колония.

  4. ИМАШ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ НАШ РОДЕН РУСКИ БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

  5. На Путин много му се иска да царува както си знае и никой да не му пречи да получава парите на „загнилия“ Запад.Само че не му се получава и предполагам, че неговото време скоро ще приключи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *