Путин: Западният Глобализъм се Дави, Либерализмът е в Пламъци! Планетата се Чисти от Плесента!

Държавният глава на РФ Владимир Путин даде интервю за в. „Файненшъл таймс“, в което заяви, че западният неолиберализъм е фалирал управленски модел и вече е отхвърлен ментално от повечето граждани на Западна Европа и САЩ. Според Путин немската канцлерка Ангела Меркел е направила непростима грешка, приемайки в страната си над 1 млн. мигранти от Близкия изток.

„Неолибералната идеология учи ръководствата на държавите и държавната администрация да не вършат нищо. Учи ги че пазарът и обществото имат свойството да се регулират. И крайната цел на този модел е държавите да изчезнат. По тая причина сега мигрантите в Европа могат да убиват, да грабят и да изнасилват безнаказано, а местните закони ги защитават заради мигрантските им права. Какви права са това? На всяко престъпление задължително трябва да се отговаря с наказание“, каза Путин в интервюто. „Затова твърдя, че неолибералната идея е пълен провал и е въпрос на време да бъде загърбена от всички държави по света. Ако щете и по причина, че този модел влезе в остра конфронтация с интересите на мнозинството от населението“, каза той.

Путин каза още, че Русия не е хомофобска страна, но му се струва прекален истеричния стремеж на Запада да интегрира хомосексуализма на най-високо ниво в своя цивилизационен код. Това е прекалено, заяви Путин.

„Основата на нашата обща европейска култура със Запада е стъпила на библейските ценности, но Западът очевидно е забравил това. Мнозинството от хората на планетата почитат традиционните ценности и показаха силна невъзприемчивост към либералните такива. Ето още едно основание да смятам, че неолиберализмът отмира“, каза руският президент.

„Но не ме разбирайте погрешно. Не твърдя, че либералната идея трябва да се унищожи. Тази гледна точка и позиция е съществувала винаги и трябва да се уважава. Проблемът дойде в началото на 90-те години, когато неолибералите-глобалисти си въобразиха, че могат да диктуват всичко на всички. И ето днешния резултат – диктатът може да бъде видян навсякъде – в медиите и в реалния живот. Стана невъзможно дори да се споменават някои теми“, посочи Путин.

Той изрази мнение, че либералните кръгове използват проблемите, които изпитва Католическата църква, за да я унищожат.

В интервюто си Владимир Путин ограничи критиките си към господстващият на запад неолиберализъм до три основни тези: пуснаха мигрантите и нищо не правят по този въпрос; твърдят, че децата могат да играят 5-6 „джендър роли“; не бива да се позволява тази сбъркана идеология да измества културата, традициите и традиционните семейни ценности на милиони хора, съставляващи ядрото на населението във всяка една държава.

Фундаменталната грешка на Ангела Меркел е че пусна 1 млн. мигранти в Европа. И докато в САЩ Доналд Тръмп поне се опитва да строи ограда с Мексико, то „либералните правителства в Европа казват нищо да не се прави, че всичко си е наред и не бива да се променя. И го казват докато си стоят в луксозните офиси и получават големите си заплати, а народите им, които ежедневно са изправени пред проблеми с бежанците, не са щастливи. Същото е и в САЩ“.

На няколко пъти руският президент изтъкна, че ключът към излизането от кризата, която дойде вследствие на този неолиберален погром е „всяка една държава да се самоуправлява, като се съобразява приоритетно с интереса на мнозинството, а не на малцинствата сред населението си“. Според Владимир Владимирович ключът е в поддържането на вътрешна стабилност във всяка страна, „защото благоденствието на всеки народ зависи най-вече от стабилността. „В продължение на 20 години като премиер и президент на Русия, аз работя за това: да осигурявам стабилен, нормален, безопасен и предвидим живот на руския народ, за да може той да мечтае и да работи за по-добро бъдеще“, каза Путин.

По-нататък интервюто с Владимир Путин продължи по теми като мнението му за Доналд Тръмп, за цената на петрола, за руската намеса в Сирия, за проблемът със Северна Корея и аферата „Скрипал“.

„Историята с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри не струва и пет копейки“, заяви Путин пред английското издание.

„Целият този цирк с шпиони и контра-шпиони… Голяма грешка беше от страна на британците, че допуснаха това да повлияе върху отношенията на нашите две страни. Несериозно е да се отправят подобни с нищо неподкрепени обвинения когато става дума за междудържавни отношения. Както казват у нас в Русия, тази шпианска история не струва и пет копейки“, отбеляза Путин. „И ние можем да обвиняваме безпочвено. Но какъв е смисълът в това и ще спечели ли въобще някой нещо. Защото обратното е ясно- всички губят“, заяви Путин.

„В Русия няма олигарси“, заяви той. И обясни, че в страната му има крупни компании, но такива, които се ползват с преференции и извличат дивиденти от близостта си до властта, на практика няма.

В края на тази година ще се навършат 20 години, откакто Владимир Путин стана премиер на Русия. На въпроса има ли свой кумир, той отговори: „Да, Петър Велики“.

Това христоматийно интервю на Путин изглежда хвърли в паника неолибералните лидери на ЕС. Защото броени часове след излизането му последва скоропостижен отговор от Доналд Туск. Туск скочи яростно срещу основната теза на Путин, че либерализмът е отживелица. „Ние сме европейци и категорично и единодушно ще продължим да защитаваме и подкрепяме либералната демокрация“, написа той на официалната си страница във фейсбук.

„А онзи, който твърди, че либералната демокрация е отживелица, той явно смята, че и свободата е отживелица, и че върховенството на закона и човешките права също са отживелица. За нас в ЕС това са и ще останат основни и жизнени ценности. Това, което ние смятаме за отживелица са авториторизмът, култовете към личността и властта на олигарсите. Дори ако понякога те изглеждат резултатни и ефективни.“ Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СЛАВА ВЛАДИМИР ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ ЧЕ СИ НАШ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ НА ТОЗИ СВАТ ГОСПОДИ ПАЗИ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА БЛАГОДАРИМ ТИ С С С Р ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА ВЕЧНА СЛАВА А БЕЗСМЪРТИЕ С С С Р “ – ВСТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ ….. ! „

  2. НЕ ЗНАЯ, ДАЛИ НЯКОЙ МОЖЕ ДА НАПИШЕ ПО-СМИСЛЕНИ И ПО-СИЛНИ СТИХОВЕ, ЗА ТАЗИ ГОЛЯМА И ВЕЛИКА СТРАНА!
    …………………………………….
    Константин Симонов
    Родина.

    Касаясь трех великих океанов,
    Она лежит, раскинув города,
    Покрыта сеткою меридианов,
    Непобедима, широка, горда.

    Но в час, когда последняя граната
    Уже занесена в твоей руке
    И в краткий миг припомнить разом надо
    Все, что у нас осталось вдалеке,

    Ты вспоминаешь не страну большую,
    Какую ты изъездил и узнал,
    Ты вспоминаешь родину – такую,
    Какой ее ты в детстве увидал.

    Клочок земли, припавший к трем березам,
    Далекую дорогу за леском,
    Речонку со скрипучим перевозом,
    Песчаный берег с низким ивняком.

    Вот где нам посчастливилось родиться,
    Где на всю жизнь, до смерти, мы нашли
    Ту горсть земли, которая годится,
    Чтоб видеть в ней приметы всей земли.

    Да, можно выжить в зной, в грозу, в морозы,
    Да, можно голодать и холодать,
    Идти на смерть… Но эти три березы
    При жизни никому нельзя отдать.

    1941 г.

  3. ВЕЧНА СЛАВА И БЕЗСМЪРТИЕ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ГЕРОИ БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА РОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА НА ВСИЧКИ ВАС ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ГЕРОИ 27 МИЛИОНА ВЕЧНА ПАМЕТ И НИСЪК ПОКЛОН СЛАВА С С С Р

  4. ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ Н И К О Г А НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА Н И К О Г А НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЛОМЕНА И Н И К О Г А НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ РАЗБРА ГО НАПОЛЕОН УБЕДИ СЕ И ХИТЛЕР ЩЕ ПОВЯРВАТ И САЩ

  5. Каква „либерална идея“, бе, шматароци? Кви пет лева? Още ли не сте зацепили, че това е измислица, с която ви замазват очите? Диктатура, но на пролетариата /на народа, на трудещите се хора/, там е истината? Либерализмът е в тиквите на управляващите, с него ви налагат тяхната диктатура! Колко са на брой те и колко е бройката на народа, на масите? Успели са да ви промият мозъците с техния „либерализъм“, пфууу…

  6. А бе Туск, къде ти е свободата, щом като за коментар под интервюто с Путин на FT старницата във Facebook аз написах, че да либерализмът е негоден,’obsolete’, а вие сте с промити мозъци, та след като го написах, станицата ми беше спряна. И не само това – тъй като нямах снимка на нея, ми ‘заповядаха’ да кача и снимка, та може би и да ме уволнят заради коментара. Дръжте си страницата, но аз си искам свободата, туск, защото в последните 1 – 2 години положението става все по нетърпимо. Гонят се хора от работа само за удобрение на нечия мисъл

  7. СРЕТЕН ЙОСИЧ ЗАПОВЯДАЙ В БЪЛГАРИЯ НИЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ТЕ КАНИМ НА НАШИ РАЗНОСКИ ВСЕКИ ДОМ Е ОТВОРЕН ЗА ТЕБЕ ИДВАЙ БРАТКО НА ПОМОЩ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *