Протести – 35-ти Ден: НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА! (12.08.2020) ГЛЕДАЙ ПРОТЕСТА НА ЗАПИС:

Блокада на Авто-магистрала “Тракия” в поредния 35-ти ден на антиправителствените протести в страната. В автошествието се включиха над 100 автомобила, които затрудниха движението на аутобана. Образузва се 20-километрова опашка. Това е поредната блокада на ключов път , след като преди два дни протестиращи блокираха прохода на Републиката, а преди 5 дни движението бе спряно по автомагистрала „Марица“. Гражданското недоволство не стихва вече повече от месец. Днес се проведе и демонстрация пред посолството на Германия у нас. Организирано бе “Масово затваряне на очи” в знак на протест срещу липсата на реакция не просто от страна на Европа, а в частност от страна на Германия. Статията виж тук

За поредна вечер пространството между Министерски съвет и Президентството бе оглушено от химна на Република България. 35-тия ден на антиправителствените протести бе белязан от многохиляден протест и мощни викове „Оставка“.

Гражданите се отправиха на редовното си шествие, което отново завърши на Орлов мост – една от основните „горещи точки“ в столицата, където се намира една от трите протестни палаткови блокади.

Протестиращите преминаха покрай палатковия лагер в района на Софийския университет, който бе възстановен по време на снощните протести. След което шествието продължи в посока Орлов мост.

“Идеята за утре е следната: утре сутрин взимате домати и яйца и на пък към работа се отбийте пред парламента. Ще хвърляме домати и яйца. После с чиста съвест си отивате на работа… а довечера пак се върнете тук. Мафията на власт разчита да идем на море и да ги оставим намира, но сметките им ще излязат криви. За първи път всички сме заедно, обединени в името на една общата цел- да премахнем корупцията,“ каза пред протестиращите адв. Хаджигенов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Скандално.нет припомня, че за утре се организира протест пред сградата на Народното събрание в 9 ч. сутринта. Там ще са и депутатите от управляващото мнозинство за извънредната сесия на парламента. Там ще се появи по някое време и Бойко Борисов, който е заявил изслушване.

Не стихва гражданското недоволство и в други части на страната. За пореден път демонстрации имаше в няколко български града, като във Велико Търново се проведе и автошествие.

Във Варна протестиращи срещу правителството и главния прокурор продължават блокадата пред кръстовището на Общината. Проведе се и станалото традиционно шествие по централни улици в града.

В Бургас близо 2000 души се събраха пред сградата на общината. Исканията им остават непроменени вече 33-ти ден – оставка на правителството и на главния прокурор.

Автомобилно шествие имаше и в Хасково, където 100 автомобила поетапно блокираха движението в няколко ключови части на града. Финална точка на протестът бе Съдебната палата.

ВИЖ ДНЕШНИЯ ПРОТЕСТ В ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТТА НА ЗАПИС! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/rZ0JGD5OfrA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *