Владо Береану: Борисов превърна държавата в Бухалка! Всеки несъгласен с Диктатурата му е Репресиран!

Управлението на ГЕРБ си е чиста Диктатура от латиноамерикански тип! Това заяви журналистът Владо Береану в интервю за телевизия 7/8. Вече 11-та година авторитарната система на ГЕРБ мачка народа чрез местните държавни и общински структури – шпицкомандите на партията. Именно чрез тях Хунтата държи хората в страх и подчинение. Затова и първата му работа по време на протестите беше да вдигне заплатите на администрацията си с 30 %. Борисов превърна държавните институции в бухалки, които да утвърждават и бранят властта Му като наказват всеки инакомислещ.

Най- пресният случай е със собственичката на детски център „Биберон“ в Силистра, която си позволявала публично за критикува властта на ГЕРБ. В резултат на това главния прокурор Иван Гешев се дотътри до Силистра лично да надзирава акцията в детското увеселително заведение. От прокуратурата се опитаха да замажат гафа с обяснението, че тарашили съседен обект, но собственичката на „Биберон“ разкри, че именно нейното заведение било целта и там именно нахлули проверяващите. А инак от години всеки месец в „Биберон“ се изреждали всички органи на държавата за проверки – от НАП и РИОКОЗ до Пожарната. На подобна институционална репресия ГЕРБ подлагат всеки дребен и едър бизнесмен в България, който откаже да им играе по свирката и да им плаща такса „спокойствие“.

Борисов съвсем е откачил. Насред яростните протести, обхванали държавата, той всеки ден препуска с джипа и в нелепи видеа се бие в гърдите колко много пари раздавал и колко много бил построил. Та нима парите не са наши, от данъците? А пътищата, които строи, за хвалба ли са? Магистрала „Тракия“ е лунен пейзаж! Мисирските платени медии на властта неспирно натякват на хората, че трябва да са благодарни на бащицата Борисов и да си траят, когато Той фалшифицира изборите, за да може да продължи да е на власт, да „раздава пари“… и да „строи“… с краката си… евтини магистрали с европейски пари, реализирани некачествено от турски фирми. За сравнение, Тодор Живков никога не се е хвалил. Той никога не се е тупал в гърдите, че строи пътища, язовири, жилищни квартали, заводи – по простата причина, че тези дейности винаги са били задължение на държавата, а не някакво необичайно и грандиозно дело.

С налудничава настойчивост обаче Борисов редовно ходи и надзирава строителните дейности по магистрала „Тракия“. Да не би да е инженер! Само през последния месец е пуснал видеоклипове от 12 свои визити на магистрала „Европа“! , коментира журналистът.

Вчера пък се похвали, че щял да дава пари за обучението на децата. И го направи с такъв аплмб, все едно, че не е задължение на държавата да осигури образованието им, а някакъв подарък, който Борисов лично прави на учениците, коментира още Владо Береану. Очевидно Борисов раздава пари с отчаяната надежда да заглуши протестите. Исканията на протестиращите обаче далеч надхвърлят трогателно дребнаво-селския мащаб на Борисов – отсечка от магистрала с третокачествен асфалт или нова класна стая. Хората си искат нормалната държава с нормално здравеопазване, образование и социални дейности, искат свобода за дребния и среден бизнес, който Борисов почти унищожи. Искат смяна на мутренско-олигархичния модел на страха и корупцията, по който той вече 11-та година управлява и разсипва страната. Искат справедливост и ще я постигнат. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пази Боже сляпо тъпоумно алчно и еднокнижно да се докопа до властта е кърлежа е по отстъпчив от такъв изверг

  2. Майко моя, Аз видях светеща България …


    На Бузлуджа бушуват бесни хали
    И блъскат моята снага в нощта
    Сам съм пред паметника вечен
    Блести в душата загаснала звезда !

    Много бомби, взривове коварни трябват
    За да разрушите вековна памет на върха
    Бузлуджа със кърви е полята
    Четата на Стефан Караджа във бой за Свобода!

    Поругаха паметника 13-ет века на България
    и, Всички символи по него там
    Кой, защо посегна на България
    История закриват да ни правят Роби…

    Стоя на билото на „Стара планина”
    Бузлуджа стой до мен на почит и на чест
    Аз гледам и на север и на юг
    Под мене свети тоз Народ !

    Той, няма да угасне
    Като петолъчната звезда над мен
    Народа няма да угасне
    Майко моя, Аз видях светеща България …

    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
    28-29 юли 2017-07-30 Бузлуджа

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *