Протести за Оставката на Борисов и Гешев – Мутри, Вън! Ден 8-ми! ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

Начало на антиправителствените протести. Това е осмият пореден ден, в който демонстрантите искат оставката на кабинета ”Борисов 3”. Настояванията са и за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Днес са най-големите протести от началото на гражданското недоволство. Заявката е за огромна национална стачка в цялата страна. Само 30 минути след обявения начален час на демонстрацията в района на така наречения ”Триъгълник на властта” се събраха десетки хиляди хора.

 

Продължава да се разгаря масовото напрежение срещу кабинета “Борисов 3”. Вчера демонстрации имаше в почти всички областни градове на страната. Очаква се днес ситуацията да е същата, като се очертава днешните да са най-големите протести до този момент.

Скандално.нет припомня, че в хода на вчерашните демонстрации премиерът Борисов обяви, че ще поиска оставките на трима министри – Владислав Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика). Днес обаче, след коалиционен съвет с псевдо-Патриотите, бе взето решението ремонти в управлението да има след вота на недоверие, внесен от левицата. Това значи, че тримата уволнени министри се връщат на постовете си. Правителството категорично отказва да подаде оставка.

Междувременно демонстрациите бяха подкрепени от посланиците на САЩ и Франция у нас. В подкрепа на демократичното право на мирно протестиране излязоха и от Европейската комисия.

Припомняме още, че недоволството избухна след като прокуратурата нахлу в сградата на Президентството, за да арестува служители от администрацията. Безпрецедентния ход бе определен като погазване на Конституцията и посягане върху суверенитета на държавата.

Протестите в столицата продължават вече 8-ми пореден ден. Десетки хиляди граждани се събират на площада пред сградата на Министерския съвет. Основните им искания продължават да са „оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев“.

Демонстрации в момента, освен у нас, се провеждат и в десетки градове в чужбина. Днес стана ясно, че българи в Брюксел, Берлин, Лондон, Рим, Веапол и още дузина европейски мегаполиси също са излязли на мирен протест в подкрепа на демонстрациите.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БЪЛГАРОУБИЙЦИ ФАШИСТКА ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ НЯМА ДА СПРЕМ ПРОТЕСТИТЕ ДОКАТО НЕ СЕ МАХНЕТЕ

  2. ОСТАВКА НЕ СЕ ИЗДЪРЖА. ЗАМИНАХМЕ СИ ДЕЦА РОДИТЕЛИ БЛИЗКИ ДА ГЛЕДАМЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ ПО ДЪРЖАВИТЕ ИСКАМЕ СИ БЪЛГАРИЯ .НЕ НА МАФИЯ КОРУПЦИЯ БЕДНОСТ . БЕЗ ПЕНСИИ КАДЕТО И ДА ОТИДЕШ ДА РАБОТИШ СИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. ОСТАВКА И ЗАТВОР НА КРАДЦИТЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *