Просветния министър: Паисий и Бойко ме свалиха!

просветен министър

За да запуши устата на протестърите, Бойко Борисов спешно поиска оставката на просветния министър проф. Тодор Танев.

По стар български обичай професорът научи от медиите, че е свален, обяви, че сам ще подаде оставка и ще отиде вкъщи да слуша Брамс, за да си почине. Той обясни, че премиерът не му се е обадил, нито вчера, нито днес и официално не му е искал оставката.

Министерската глава бе пожертвана заради безумието да се махне от учебниците по литература „История славянобългарская“, за да се премести чак в девети клас и да се съкрати изучаването на  Средновековна българска литература и история, да се преименува за кой ли  път турското робство и да се превърне в съжителство между два народа… И още куп идиотщини, които всеки просветен министър успява да надроби по време на мандата си.

Танев се оправда, че от пет години са пратили писмо на историците от БАН да ги питат как точно се нарича този период от нашата история. Но така и не получили отговор. Научната общност още мислела  за тези събития. Според него „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“ било много  спорно стихотворение в българската литература /б.а. то е народна песен/ и много ученици се стряскали от агресията и силния натурализъм в него.

Подалият оставка министър беше категоричен, че за оставката му са подлели вода от друга партия, която е част от Реформаторския блок и не е ДСБ.

Той заяви, че ще се отдаде на малка почивка и ще слуша Брамс, а после ще се върне към преподавателската си работа.

Реформаторите обаче се нахвърлиха като хиени на поста му. В момента за негови наследници  се спрягат  Даниел Вълчев или друг от хората на Кунева.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *