Предават Украйна на Русия: САЩ се отказаха от по-нататъшно финансиране. Нож в гърба на Киев и от Германия: „Украинците не са ни съюзници“

Германци и американци бягат от потъващия украински кораб

Републиканците блокираха в сряда законопроекта за допълнителни разходи, с който администрацията на Байдън се опита да продължи финансирането на войната в Украйна. Но от разигралите се събития стана ясно, че всъщност демократите са тези, които предават Украйна на Русия и Владимир Путин.

И това е така, защото всичко, което демократите трябваше да направят, за да получат подкрепата на републиканците за финансирането на Украйна беше да обещаят, че ще предприемат мерки за повишаване на сигурността по южната граница с Мексико, като спрат 10 000 мигранти, които сега ежедневно преминават от Мексико в САЩ.

Демократите отказаха да го направят и то демонстративно и сега можем да кажем, че бъдещето на Украйна е изключително мрачно.

Неуспешният вот подчерта намаляващата подкрепа в Съединените щати за по-нататъшното финансиране на войната в Украйна, като се има предвид нарасналата мощ на Русия и неуспешната украинска лятно-есенна контраофанзива.

Въпреки че законопроектът се колебае заради различията относно имиграционната политика, съпротивата, която срещна в Конгреса, отразява и все по- намаляващата готовност сред републиканците да подкрепят Украйна, тъй като проучванията показват, че американците губят интерес към предоставянето на финансова помощ.

САЩ: Републиканците блокираха окончателно военното финансиране на Украйна. Спряха пакет на стойност 61 милиарда долара

Републиканските сенатори в Съединените щати блокираха нов пакет от военна помощ на стойност 106 милиарда долара общо за Украйна и Израел, отхвърляйки призивите на президента Джо Байдън да не го правят, гневни от нежеланието на демократите правителството им да проведе имиграционни реформи, които републиканците поискаха да са част от въпросния финансов пакет.

По-рано Байдън предупреди, че последиците от такова едно решение за Киев ще са тежки – и ще са „подарък“ за Владимир Путин. Но въпреки това Конгресът отказа да приеме мярката, която включваше около 61 милиарда долара, с които Украйна да продължи да оказва натиск върху Русия през зимните месеци, както и помощ за Израел в битката му с палестинците в Газа.

„Не се заблуждавайте: днешният вот ще се помни дълго и историята ще осъди сурово тези, които обърнат гръб на каузата на свободата“, каза Джо Байдън в сряда в Белия дом, часове преди вота.

„Някои републиканци са готови буквално да поставят Украйна на колене на бойното поле и да навредят на националната сигурност на САЩ, които са зависими от битките там “, каза Байдън.

Републиканците се противопоставиха на законопроекта от 111 милиарда долара, който би осигурил около 50 милиарда долара помощ за сигурността на Украйна и още 14 милиарда долара за военно оборудване на Израел във войната му с Хамас.

Цялото малцинство от 49 републиканци в горната камара гласува против предложението с аргумента, че правителството на Байдън отказва да включи в този пакет финансиране за справяне с около 10-те хиляди мигранти, които преминават от Мексико в САЩ всеки ден.

„Всички бяха много, много ясни по този въпрос. Сега е моментът“, каза сенатор Джеймс Ланкфорд, републиканският главен преговарящ по имиграцията и границите, пред Fox Business преди гласуването. „Изгубихме напълно контрола над южната си граница и е време да разрешим това.

Законопроектът се нуждаеше от девет републикански гласа, за да бъде приет, тъй като са необходими 60 гласа. Но дори и това да се случи, няма да е лесна битката и в Камарата на представителите.

Председателят на Камарата на представителите – републиканецът Майк Джонсън каза, че не може да одобри никаква помощ за Украйна, ако към тях не се прибави и помощта за взимане на значителни мерки за сигурност по границата с Мексико.

Независимият сенатор Бърни Сандърс, който също гласува против законопроекта за финансирането на войните в Украйна и Израел, изрази резерви, че законопроектът също така ще предостави милиарди военна помощ на Израел като част от ескалиращата война в Газа.

„Никак не съм убеден, че е разумно да даваме милиарди долари на войнолюбивото крайнодясно правителство на Нетаняху“, каза Сандърс, имайки предвид продължаващата военна операция на израелския премиер в ивицата Газа, която вече взе животите на повече от 17 000 палестински цивилни.

По-рано Байдън буквално се помоли на републиканците да гласуват за пакета, предупреждавайки ги, че руска победа в Украйна ще позволи на Москва да атакува и определена страна от НАТО, с което ще въвлече и американските войски във война. Байдън отказа да назове името на страната, но ето какво точно каза:

„Ако Путин поеме Украйна, той няма да спре дотук “, каза президентът на САЩ и добави: „Не можем да позволим на Путин да спечели“.

„Ако републиканците в Сената не одобрят финансовия ни пакет за национална сигурност, много скоро Владимир Путин ще мине през Украйна и ще нахлуе в Европа“, каза и лидерът на демократите в Камарата на представителите Чък Шумър.

Провалът в Сената на практика означава, че е било много малко вероятно Украйна да успее да осигури допълнителна помощ от САЩ преди края на годината – а вероятно и след това.

През последните дни Белият дом и украинското правителство подеха истерична кампания, в която тръбяха, че без доставка на още оръжия до края на годината Киев напълно ще изчерпи ресурсите си и няма да може повече да се защитава срещу нахлуващата руска армия.

Германският министър на отбраната: „Украйна не е наш съюзник“!

Въпреки солидната военна и икономическа подкрепа, която оказаха на Киев през последните 2 години, германските власти очевидно не виждат Украйна като съюзник и смятат, че не са задължени да се намесват в конфликта й с Русия в рамките на какъвто и да е съюз.

Германия не е съюзник на Украйна и няма никакво намерение да се намесва в конфликта й с Русия. Украйна не е член на НАТО, каза германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю за германския телевизионен канал ZDF.

Германия, според него, се нарежда на второ място по количество оказата помощта на Украйна (след САЩ) и „далеч пред другите“.

„Правим всичко по силите си. Същото важи и за почти всички други наши съюзници и партньори“, каза Писториус, коментирайки твърденията, че Киев не получава достатъчно военна помощ.

Запитан дали това означава, че „колективният Запад“ не е в състояние да „отвърне на удара“, министърът каза: „Първо, ние не сме съюзници на Украйна, което означава, че не сме длъжни да се намесваме по силата на съюз или каквото и да е споразумение.“

Според него сега Германия е изправена пред факта, че отбранителната й индустрия не може да произведе и достави оръжия и муниции в необходимите обеми. „Това е въпрос на ритъм. не можем безкрайно да поддържаме такова убийствено темпо“ , каза министърът.

Писториус също добави, че ходът на конфликта е „труден за прогнозиране“ , призовавайки да се наблегне главно върху “ устойчивостта на доставките, въпреки всички проблеми“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ДА ПРИПОМНЯ ,,ОТ ЗАХАРИ СТОЯНОВ
    ДО МАЩАБНО ВЪСТАНИЕ РЕВОЛЮЦИЯ НЕ СЕ СТИГНА
    ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА СЕЛЯНИТЕ СЕЛЯНИТЕ.
    НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕЛЯНИ ВМЕСТО ДА СИ ПОДОБРЯВАТ
    ОТНОШЕНИЯТА С БРАТСКА РУСИЯ,ТЕ ПРАВЯТ ТОЧНО ОБРАТНОТО
    ОТ ДЕН НА ДЕН ОФИЦИАЛНО ОБЯВЯТ ВОЙНА НА РУСИЯ.
    ДО КЪДЕ ЩЕ НИ ДОКАРАТ ТЕЗИ АМЕРИКАНОПОДЛЕЦИ И ПРЕДАТЕЛИ.

  2. Много хубав урок, след Афганистан за ВСИЧКИ ДЕБИЛИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЯРВАТ И ДА СЕ УПОВАВАТ НА КРАВАРИТЕ.
    кирчо, кокорчо, паси, делянчо(пеевски), крадло поптодорова и цялата ви пасмина: ТОВА ВИ ЧАКА! Не е далече деня, когато ще бъдете ЛИНЧУВАНИ от Българския Народ за национално предателство. И краварите няма да дойдат да ви помогнат. За тях вие, както и укронацистите сте разходен материал и ОТПАДЪЦИ.
    А И ЕВРОПА БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРОГЛЕДНЕ И ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ ПРО АМЕРИКАНСКИТЕ ИДЕИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *