Посланикът на САЩ в НАТО: Обсъжда се батальоните, разположени в съюзнически страни, сред които и България, да бъдат разширени до бригади и да се използват при криза

Имаме пълна вяра в демократичния процес в България, заяви посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит в интервю за БТА. Тя отговори на въпроси, свързани с военната сигурност по източния фланг на алианса и предстоящата среща на върха на пакта във Вилнюс през юли, както и с политическата обстановка у нас, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Обсъжда се възможността международните батальони, разположени в четири съюзнически страни, сред които е и България, да бъдат разширени до бригади, за да бъдат използвани при военна криза, посочи посланикът. По думите ѝ, от срещата на НАТО във Вилнюс може да се очакват положителни новини, особено ако до тогава Швеция успее да влезе в алианса. Посланик Смит добави, че Пентагонът работи за това доставките на българските Ф-16 да бъдат изпълнени възможно най-скоро.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Разгръщането на международните батальони в бригади означава увеличение на съставите им 3 до 4 пъти! А ако американците ни доставят платените вече от нас Ф-16, то ще е само за да бомбардираме с тях Крим… с всички произтичащи от това последствия.

Беше някога държава България, превърнаха я в територия… и плацдарм. Разбира се, с нашето бездейно и безИдейно участие. В името на евроатлантическите ценности, заради свободата… да деградираме и демократичния фашизъм. А също и заради бананите. Колко евтино си продадохме Родината!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

35 коментара

  1. Без излишни алегории. Башибозукът на нато, трябва да пази безродните национални предатели, които направиха така, че България да бъде заличена, а българите избити.
    Все някой трябва да доизбие оцелелите православни, така че напълно предвидим е хода да увеличат убийците си.
    Освен това и нови пандемии се задават и доброзорният ваксифашизъм ще е неосъществим, без масови убийци.

  2. Заповед № 123-НАТО-2023

    Дата: 16.04.2023 г.

    На основание чл. 5, ал. 1 от Протокола за действия на НАТО в случай на въоръжен конфликт от 2014 г., НАТО разпорежда мобилизацията на 30 000 български военни от 20 май 2023 г.

    В съответствие с действащата военна стратегия на НАТО, целта на мобилизацията е да се подготвят и разположат въоръжените сили на България за евентуално участие в операции за поддържане на мир, сигурност и стабилност в региона.
    Въз основа на заповедта за мобилизация, Министърът на отбраната на Република България е натоварен със задачата да извърши мобилизацията на необходимия брой военнослужещи и да ги разпредели в съответствие с указанията на НАТО.
    Военните власти на Република България са задължени да осигурят достатъчно обучение, оборудване и материали на възложените задачи, както и да гарантират прилагането на всички необходими мерки за защита на живота и здравето на военнослужещите.
    Настоящата заповед се издава с оглед на важността за националната сигурност и със съгласието на правителството на Република България.
    Заповедта влиза в сила от 20 май 2023 г.
    НАТО ще продължи да работи в тясно сътрудничество с българските военни, за да гарантира успешното изпълнение на мисията. Очаква се, че тази мобилизация ще помогне за укрепването на сигурността и стабилността в региона.

    П.П: 30 000 са само началото. Краят е до последния българин. Затова врагът “обучи” и учениците!
    След толкова разяснение и информация, невежеството и бездействието е престъпление!

    • Да, 30 000 е само началото. Вече има искания за достигане на 76 000. Тази бройка трябва и да се подържа и расте, докато съществуват православни на територията на България, за да може заселена след избиването им с краваролюбещи рептили.

      • Как да го обясниш на маймуняците, които си повтарят, че телевизора им обещал, че нямало да се изпращат българи на фронта. Понякога ми иде да хвана един тиган и да им рестартирам тиквите.
        Или омитаме сганта, или ще ни приключат.

      • Са съжаление Мина, няма как, а и не смятам, че е нужно.
        Ако не е трябвало да се случи, Бог нямаше да го допусне.

  3. Хайде да се вгледаме даже не между редовете, а направо в редовете на казаното от тази загрижена за бъдещето ни под американско господство другарка. Настроенията в страната напоследък не дават основание на тарантулите в Пентагона за военната сигурност на източния фланг на НАТО и по специално в България. Доведените преди 30 г. наблюдатели и съветници докладваха, че на туземците не може да се разчита за съюзническо послушание и подкрепа и е необходимо изграждане на бази със американска войска. На първо време два-триста души (батальон) предимно за тестване на реакцията на масовата русофилия, а не че ще спасяват закъсали палави янки от местното правосъдие. Плановете за вкарване и трайно окопаване тук на обучена няколко хилядна способна за самостоятелни военни действия войска (бригада) подсказват друго. Нямат вяра на страната като верен и вечен съюзник и в случай на „мърдане“, тази на практика окупационна мини армия е напълно достатъчна да овладее властта, предварително подготвена както с планове за нейната структура и ръководни личности, така и с подробни списъци за обезопасяване на показали недружелюбност индивиди. Дали след това ще успеят да организират местна войска за враждебни действия срещу Русия е отделен въпрос, но нито някога ще видим Ф-16, нито парите за тях хвърлени от престъпника пожарникар като индулгенция срещу бъдещо преследване.

    • Панчо, няма по-силна структура от една държава, а както сам отбелязваш британоварварите си направиха България тяхна държавата.
      Овладяха армия, полиция, прокуратура, съд, икономика, образование, здравеопазване, водни ресурси, златни ресурси, хранителни ресурси …….. остава им само да избият няколко хиляди будни българи и България става официално тяхна.
      ТВ публиката радваща се на банани, демокрация, лъскавини …… барабар с децата си, също съвсем скоро ще стане тяхна собственост.

  4. След България и Папуа-Нова Гвинея подписаха отбранителен договор с британоварварите.
    Нямаше как да е иначе. Целият свят знае, че папуасите като българите са най-заплашени от изтребване и геноцид от Руски и Китайски войски. Така че , три пъти ура за спасителите на света и носители на демокрация.

    • Нека да е ясно и никой да не се заблуждава. Това вкарване на войска по-голяма по численост и снабдена с танкове, артилерия и авиация ще има готовност не да ни пази от немислимо нашествие от кръвните ни братя руснаците, а да подчини по-малобройната българската голодранска пехота въоръжена само с по един калашник колкото за маршировка по Гергьовден, за да потуши всеки опит за бунт или митинг с лозунги „янки гоу хоум“ или да овладее за два часа всички органи на държавата, ако амбасадорът им реши че губи конътол върху ориентацията на страната. Това е момчета. Да благодарим на ахмака-колхозник с лекето на челото и на собствените изроди от „нашето време“, с чиито усилия и предателства стигнахме дотук. А колко е тяхно времето се вижда по това че останаха два файтона изтърсаци прикрепени за отглеждане като изчезващ вид по един към Герб и към онова другото което и аз не знам какво е.

      • Целта на всяка окупация е точно такава и затова се нарича робство.
        Няма как народ под 1 млн. да може да се освободи от военната хватка на огромната окупационна армия, без чужда помощ.
        Справка турското робство в България, гърция, сърбия ….. въпреки твърденията на определени кръгове от тези държави.

  5. Българският преход в три думи.
    Приватизация – Цифровизация – Война.

  6. Какво не и харесвате на Кравария,кеф ти кънтри, кеф ти атлантически ценности.Най ми харесва да пътувам от Бостон за Вашингтон, да си натисна круиза по онова шосе като лъч и да си пусна Уилито Нелсън.Тука някакви си БГ шебеци, дето не са си напускали родното село се надлъгват и изпадат в бесен оргазъм.Българският квартал в Чикаго е по-голям от Варна, ами аборигени сте.

    • Да се хвалиш в аборигенски сайт говори лошо за теб. Може би, защото си нямаш половинка пред която да се хвалиш. :-)

    • Въпреки иронията ти, неаборигените от чикаго е добре да знаят, че ще се радват на уйло нулсън и останалата джендър пасмина макс. до 25 г. След това или ще бъдат еб@ни и изядени от негрите, или ще станат на радиоактивен джам. Не че на нас аборигените ни пука особено за някави си роби, отказали се от България. :)

  7. Я бе гледайте какъв нерез ви управлява толкова години,а вие сте все умници, тъкмо сега рита футбол в Пловдив, а вие всички го боготворите. „Кой,ако не той? Бойко Борисов ще порита на „Колежа““ България ще бъде въвлечена във войната между Русия и Украйна,с жива сила“- каза Пламен Пасков. Приготвяйте си заспалите задници за голямата фиеста.

    • Има си причина ти да си там отвъд Атлантика, на „сигурно“, а ние да сме тук на ръба на воения казан. Който наистина е разбрал, разбрал. Иначе едните ще продължават да ги страшуват, а другите да умират от кеф, че сънародниците им ги страшуват. Жив и здрав да си.

    • Дори е хубаво, че България се управлява от нерез, а не от луд ръкуващ се с призраци, ходещ с памперси насиращ се дебил.
      Както ти е написал Зефир, дори нещо хубаво е свършил нереза, че е прогонил шебеците мразещи родината си от тук.
      Сега се радвайте на новата си татковина, слагайте си силиконови цици и джуки и режете пишките на децата си, за да радвате опъващите ги негри, че и на това му се вижда края.

  8. Айде сега кажете какво да правим, дайте решение !?
    Утре ако получите повиквателна, какво ще направите ?

    • Аз лично, ще и тегля клечката (запалката).
      Няма как да отговарям за чужди действия.
      Решението е бунт и преврат, който е нереалистично да очакваме и да се надяваме, без външна намеса.
      Просто ще си чакаме насилствено да ни водят на фронта и се надявам след като ме въоръжат да взема с мен достатъчно паплач пътьом към ада.
      Същата съдба ме чака и когато дойдат да ме ваксинират насилствено башибозуците.
      Времето за реакции изтече в отходните води, според мен с последните избори. Така че или в окопа или влизаме в гражданска война. ЩЕ се радвам да бъркам и да ме обявите за луд.

  9. Позна с гъбаркането FUCKEU, искам да ви извадя от тази психическа кочина,но знам, че е мисия невъзможна.Нищо хубаво не е свършил нереза,навсякъде е видно.А между ония там зад океана има всякакви,както и тука, с тази разлика,че те могат да сравняват,за разлика от тези, които не са мръдвали.

    • Доста е спорен въпроса със сравняването. Къде живее е без значение. Всичко зависи от интелекта на отделния индивид, а не от притежанието на лъскави дрънкулки и адресната му регистрация.

  10. Някой невеж има ли да си продължава с илюзиите.
    И да не е наясно, че окупаторските войски ще бъдат за потушаване на съпротивата на българите- справки: близкия изток, бившите събития в Югославия, Либия, Куба, Ирак, Хаити, накрая…Палестина.
    Да разясня пак на слепите и глухите:
    Ще разстрелват вас и децата ви по улиците.
    Без съд и присъда.
    След време ще открият- някой си- масови гробове. Ще минат по медиите като статистика. Ще отровят почвата, земята и водата ви с радиация. След пет години няма да има жив българин- чворош ви го каза, ама кой да чуе.
    От мен- повече на никакви сриптийз пилони пред НДК и разходки с флагове по Витошка няма да ходя!

  11. И какво смяташ да правиш бе МИНА,ще увеличиш ли постингите си тука, щото изглежда имаш много време за прахосване и си надуваш егото. Няма слепи и глухи в този форум, ако и това не ти е ясно,значи не си за тука, разходи се малко във форума на ФАКТИ, можеш да намериш повече подражатели.

    • А ти какво ще направиш?
      Ще дрънкаш по форумите и ще надуваш собственото си его ли? Като си голям унмик и многознайко защо не си тук,в България да се бориш, като нас? А колкото до Мина ми е ясно,че и на малкия и пръст не можеш да стъпиш. И не е твоя работа кой,къде пише. Къв си ти,че да нареждаш,кой къде да пише. За мен си поредния самодоволен келеш,избиващ комплекси по форумите.

  12. Освен интелект и мъдрост Приятелю се иска и багаж,натрупани познания за света и за всичко.Затова и най-интелигентните ходят на училише, някои научават по няколко езика и светът изглежда по друг начин.Иначе наш Бойко е най-умния,само с една прочетена книга през целия си живот „управлява“ вече толкова години.У нас масово не искат да знаят,нито четат,нито слушат умните и нищо не ги дразни,т.н одобичаване, но поговорката“ не ми давай ум дай ми пари“ говори достатъчно.

  13. Прегледай Братко и предсказанията на Слава Севрюкова.Тези,които са отишли в чужбина не са предатели и когато се завърнат много неща ще тръгнат по-добре. „Истинските предсказания за България“ Христо Нанев: Пророчествата за България 2023-2030 и единението около българския Дух (ИНТЕРВЮ)https://www.youtube.com/watch?v=x5KRxSyjhMI

    • Г-н Кеф, мога да се обзаложа, че съм прочела повече книги от Вас!
      Що се отнася до сатанинските Ви пророци- явно не сте чели Библията!
      Вие си вярвайте. За къде съм пич- не е твоя работа! Още не се е пръкнал плужек, който да ми нарежда!
      Така че- взимай си дяволските пророци и се омитай!
      И не ми казвай какво мога. И какво знам!
      Такива чворошчета като теб, мимикриращи под лозунга свобода, равенство, братство, са ми ясни!
      Може да метнеш друг, но не и мен!
      Колкото и да се скъсат шефчетата ти!
      Чупка!

    • П.П- Тук, соросоид, не ти е факти.бг.!
      Няма да оцелееш повече от 48 часа!
      Омитай се!
      За три години не го схванахте и продължавате да се пробвате!
      Омитай се да не те измета аз!

    • И мен много ме кефят пророците на сатаната. Има един едгар кейси, който предрича пълното затривана на краварската паплач.
      Нищо че сорусчо и ордата му от таласъми замисля да се укрива като къртица под земята и там няма да оцелее. Господарят им в пъкъла ги чака. :)

  14. Само надникнах в този форум.С никого не се състезавам. Обмяна на мнения тук е невъзможна. Досега не обидих никого,и ви оставям да си ползувате богатия речник от обиди.Такава непоносимост има само в лудницата.Няма нищо по трудно от собствената оценка, всички сте гении.

    • Кефиш ме с идеята за лудницата!
      Изби рибата и си заминавай във факти.бг.
      Чак изпитах орг@зъм!

      • Що се отнася до “само надникването” и вояйорството- ако имаш нужда от психолог, ще ти помогна. Може и да се пребориш с фройдизма, ницше и Юнг.
        Ако питаш- само Юнг може да ти помогне. Вторият ти въпрос защо-е дълга тема.
        Толкова за г-н “ само надникнал тук” кеф!
        Следващия път се подготви по- добре!
        И никога не се ебавай, красавецо:)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *