Украйна подозира Меркел в двойна игра, искала да разцепи страната

Порошенко и МеркелУкраински политици стигнаха в истерията си дотам, че вече обвиняват Запада да затопли отношенията си с Москва и да загърби Украйна, пише е „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Според големите  украинските патриоти на ЕС му писнал от кризите, войните и много бежанци, затова е решил да тушира поредното  огнище на напрежение – тоест войната в Украйна. Самата Меркел призна тези дни, че не я интересува толкова курса на еврото, а се притуснява от огромния бежански поток.

Депътатъ  Оксана Сироед се оплакала, че  преди обсъждането на  проекта за нова конституция Меркел и Оланд  звънили на  Владимир Гройсман от ръководството на Радата и искали да бъдат внесени поправки, които били само и изключително подкрепящи интересите на Русия. Гройсман се съгласил и на другия ден новите текстове били приети.

Това ни го наложиха нашите така наречени съюзници. Зад  измененията в конституцията стоят Ангела Меркел и Франсоа Оланд” , твърди Оксана. На ЕС не им се иска да се карат с Русия и даже вече се говори за смекчаване на санкциите, казва с горест тя.

Наистина на  14 юли  Гройсман е разговарял с Меркел и Оланд. Те са обсъдили член 18 на конституцията, където се определят формите на местно самоуправление в отделни райони на Донецка и Луганска област. Лидерите са настояли да бъде дадена по-голяма самостоятелност за решения на местното население там. Това станало и със знанието на Порошенко.

Сега най-върлите националисти от Украйна постепенно обръщат гръб на президента и нищо чудно това да му коства мястото. Много бизнесмени от ЕС пък вече са за открито сваляне на санкциите към Русия, а към тях се присъединяват и много държави от евросъюза, на които им писна да жънат загуби заради капризите на украинците.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *