Песков: Путин не планира компромис с България и Полша

Руският президент Владимир Путин няма планове да се среща с лидерите на България и Полша – страните, на които Москва спря доставките на газ. Това обяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предаде ТАСС. Той заяви още, че всички неприятелски към Русия страни ще бъдат лишени от руски газ, ако откажат да го плащат в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане (за газ), ако някои потребители откажат да плащат по новата система, тогава указът на президента (Владимир Путин), разбира се, ще бъде приложен“, каза говорителят на Кремъл пред репортери и отбеляза, че не може да посочи колко държави вече са се съгласили да преминат към новата схема за плащане на газа.

Той подчерта, че условието за подновяване на доставките на газ към Полша и България е плащането по договорите им с „Газпром“ да бъде в „правилната форма“.

На 31 март руският президент Владимир Путин подписа указ, който определи от 1 април нов ред за плащане на доставките на руски газ от неприятелски страни.

На 27 април Газпром обяви, че е спрял напълно доставките на газ за българската компания Булгаргаз и полската PGNiG поради неплащане в рубли навреме, припомня ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Песков е национален предател на Русия. Мишка, заради която народа му страда. Надявам се Путин и военните му съветници да поздравят веднага софия с една по-мощна ракетка, защото това змийско гнездо затри България.

  2. ХВЪРЛЕТЕ НЯКОЛКО “ СЪРМАТ В БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ ДА СЕ СВЪРШВА ТОВА НЕ Е ЖИВОТ КАТО В КИЕВ УПРАВЛЯВАТ НИ ФАШИСТИ

  3. Е, то с всяка нова проява на нашите мошеници – Кирчо, Кокорчо, Лорерчо и ко – наречени за благозвучие „българско правителство“, става все по-ясно, че ЕС и САЩ ни готвят да сме следващия курбан след Украйна. Явно и нашата територия им трябва, но без населението. Но щом населението(то народ,явно, вече няма) си седи мирно на трибуквеника и се съгласява кичро, кокорчо и сие да са му правителство, значи населението няма нищо против да го сторят курбан, а щом така иска населението не бива да му се противоречи, а бива да се изпълнява волята му. Все пак суверен е населението.

  4. Трайко ти е името, българския народ.
    Ще плащате сметките двойно и тройно, ще дадете и по една пенсийка за нацистите в Украйна, ще ядете лобода и ще спускате парата в скандално, афера и пр., докато не ги елеминират и тях българските фашисти.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *