Радев: Крайно време е Петков и Правителството му да кажат чии интереси защитават! (С ВИДЕО)

Категорично не на изпращането на оръжия на Украйна. Ако го направим, това ще означава България да влезе във война с Русия. Крайно време е Правителството да каже чии интереси защитава, призова днес президентът Румен Радев.

„Правителството дължи отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, за това чии интереси обслужва – техните или нечии други и е наложително да докаже, че отстоява българския суверенитет и работи в полза на народа. Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава с всеки изминал ден“, посочи Радев в коментар за спирането на доставките на газ от Русия за България.

Според държавния глава така създалата се ситуация ще бъде „истински тест за европейската солидарност“. „Ще помогне ли и как ЕС на най-зависимата енергийно и най- бедна държава в съюза“, каза още Радев.

Според него „навярно алтернативни решения за газ ще намерим, но това ще изисква много време и средства и ще означава много по-високи цени“.

„Неслучайно отдавна призовавам за внимателно и отговорно отношение на България към конфликта в Украйна, който влияе пряко и на живота, и на благосъстоянието на българите тук и в Украйна“, посочи Радев.

По думите на държавния глава, излизат вече редица разкрития къде отива българското оръжие. „Аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие в момента е третото по количество в Украйна и подхранва този конфликт“, допълни той.

„Правителството трябва да отговори на много въпроси – защо само на България и на Полша се спира газът? Спира ли се газът на Австрия и Германия и как те плащат? Резервиран ли е достатъчен капацитет за доставки от Гърция? Защото, ако не е резервиран, виждаме вече да загряват посредници. Да, ще намерим някакво алтернативно решение, но то ще ни коства много време, много средства и много по-високи цени, както и рискове за доставките.“

Президентът се обяви твърдо против предоставянето на оръжие на Украйна и обяви, че не вижда смисъл от посещението на българската делегация в Киев.

„Категорично съм против предоставянето на военна помощ за Украйна. Това е стъпка към прякото въвличане на България в този конфликт. Призивите за мир заглъхват и на тяхно място ескалира войнствената реторика и призивите за победа. Но българската позиция се решава в София, а не в Киев.“, каза президентът.

А по повод обявената от премиера Кирил Петков дарителска кампания за Украйна Румен Радев призова българските политици, преди да спасяват света, да погледнат към бедстващите българи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. А бе, тоя що се прави на ‘дръж ми шапката щото аз ша….“?Кой ги довлече тия прошляци и гладни въшки от канада? Или сега вече трябва да се работи за нов мандат? Еее, радев и ти си бивш двойкаджия,който натрапиха тук ,за да баламосваш бабичките, колко си загрижен за България ,а досега нямаш нито един умен ход?!
    Всички сте за боклука на историята и политиката,просто сте едни нищожества !

  2. Най обичам обясненията на националните предатели.
    Хубаво е когато клепоух триморец ти дава наклон на шпека.

  3. Крайно време е ти, радев, с малка буква, да кажеш под чия диктовка ни ги довлече тези дребни мошеници.Защо постави кирча,жалко, че няма още по-малка буква, за министър ГРУБО погазвайки Бълаграската Конституция. И с цялата си наглост излезе да обясняваш на хората,че киро бил българин в сърцето си, а пък ти не си знаел, че все още е канадски гражданин.Че какъв президент си ти и какви служби имаш, щом не са в състояние да съберат нужната информация СВОЕВРЕМЕННО и да ти докладват.Знаел си,радев,много добре си знаел, но ако мине номера.И той взе,че мина пред стадото.Мнозина даже казаха,е какво толкова е станало и къде бяха тези,дето сега претендират,че киро е нарушил Конституцията,къде бяха те през тези 12 г когато боко я нарушаваше.И уважавани в обществото хора, като проф. Иво Христов, го казваха, което още повече ме изуми.Сократ е казал:“Да се оправдаваш с грешките на другите е все едно да се миеш с кал“, ама от къде да знае Иво Христов какво е казал Сократ.
    Но, да се върнем на радев.След като се разбра,че киро е попълнил декларация с невярно съдържание, което е престъпление по българския закон и влече съдебни последствия, той не само не беше МОМЕНТАЛМО уволнен от радев и даден на съд, не само продължи да бъде министър защото бил „българин в сърцето си“, а дори беше инсталиран, не избран, а именно инсталиран,със съучастието на същия този радев, за министър-председател на България.
    И сега същия този радев, ни лук ял, ни лук мирисал, ни излиза тука с разни изречения срещу инсталираните от самия него на връх държавата, национални предатели. За такъв тепегьозлък няма адекватна дума в българския език.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *