„Газпром“ спира доставките на газ за България от утре

В „Булгаргаз“ ЕАД е получено уведомление, че доставките на природен газ от „Газпром Експорт“ ще бъдат спрени считано от 27 април 2022 г., съобщи Министерството на енергетиката.

Българската страна е изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор, своевременно, стриктно и в съответствие с неговите клаузи. В действащия в момента договор не пише, че газът от Русия трябва да се заплаща в рубли, за каквото настоява в момента руската страна.

След извършен анализ от страна на държавното дружество „Булгаргаз“ и Българският енергиен холдинг (БЕХ) е установено, че предложената от руската страна нова двуетапна процедура за плащане в рубли, не е в съответствие със съществуващия до края на тази година договор и крие значителни рискове за българската страна, включително да извърши плащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от руската страна.

Министерството на енергетиката, Българският енергиен холдинг, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“ са предприели стъпки за алтернативни договорености за доставка на природен газ и за справяне с така създалата се ситуация. Към настоящия момент не се налагат ограничителни мерки за консумацията в България.

В съобщението се казва, че в сряда министър Александър Николов ще даде изявление от 9 ч в сградата на министерството. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Не пишело, че се плаща в рубли! Малоумни слуги на американците! Значи, плащаме в долари, но сметките са блокирани, и парите отиват при укрите заради западните „санкции“? Ще ви се, много ви изтърпя Русия!

  2. Докога ще ги търпим тези? Докато ни превърнат във втора Украйна ли? Ако е така, пада ни се.

  3. Е, получихме си го. При това безплатно. Изгребахме си резервите от оръжия и амуниции от погребите и арсеналите на министерството на отбраната, както всички бивши съюзници от Варшавския договор. Изпратихме ги като безмозъчни послушници за Киев с твърдата сигурност, че срещу тях няма да получим пари нито от Украйна, нито от САЩ, Англия или Европа. За разлика от останалите бивши съюзници Москва безплатно ни беше развила мощно военно производство, снабдено с цялата нужна документация, технологии и лицензи, по които ние все още можем, произвеждаме и бълваме допълнителни оръжия и муниции за Киев, срещу които отново стои нареждането на янките „пращайте, пък ще видим“. От тях какво ще видим е ясно по закупените самолети за който още няма и чертежи, а от руснаците – също вече виждаме и тепърва ще видим. Светът явно е полудял допускайки някакви задокеански чиновници, тясно зависими от големите производители на оръжия, да диктуват на цели суверенни държави поведение и послушание в пълен разрез с интересите им, здравия разум и предпочитанията на етносите. Това даже не е и колониализъм, а някаква извратена вуду форма за ментално, безропотно подчиняване на цели държави без каквито и да е компенсации или разходи насреща.

    • Ааа, Панчо, не така с вудуто. Може да греша кой точно папа, Йоан Павел Втори или някой след него, но вудуто е официално призната от папата религия. Нещо като една от християнските конфесии. Може да не ти се вярва защото не е за вярване, но е така.

  4. Допълнение. И понеже е ментално и безропотно подчиняване – със сигурност има връзка с постигнатите резултати от натрапената измислица „ковид“ и съпътстващото я мощното облъчване от заинтересовани съсловия на лекари и фармацевти, държавни институции и медии. Не прозира ли същият механизъм и режисура и в украинската криза? Бъдете сигурни че ще ги откриете и при всеки следващ проблем с произход от САЩ.

    • Осирането на президент и нашмърканото ни така наречено “правителство“ е очевадна и сриващо авторитета и одобрението ,ако въобще ги има,защото всеки мислещ човек вижда че те са изкуствено създадени!А и между другото тези престъпници тихомълком подготвят пак затваряне на народа наесен с нова пландемия! За да няма комуникация ,за да няма протести ,защото тогава гладът и студът ще изкарат хората на улиците!
      Желая успех и здраве на Руската армия да доведат до справедлив и успешен край операцията не само в осрайна ,но и с помощта на повече от половината свят и на планетата!

  5. Който въоръжава врага стои на студено и тъмно.
    А! Кво стана със Зелената еуглена, пардон, сделка?

  6. Най-после робите в България, които гласуват за терористично-джендърски партии от 33 г. ще си го получат.
    Подобни изроди само с глад и студ се лекуват.
    Смърт за всички изроди докарали краварско-джендърските окупатори да затриват България.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *