Сергей Лавров: Има Риск от Ядрена Война!

Масираните доставки на оръжия от Запада за Украйна доказват на практика, че САЩ и съюзниците им са във война с Русия. А това означава, че има реален риск от Трета световна война с употреба на ядрено оръжие. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в свой коментар на актуалните събития.

Днешната криза в отношенията между Запада и Русия няма нищо общо с Карибската криза от 1962 г. Тогава е имало непрестанно работещи канали за връзка между Вашингтон и СССР, всеки е знаел какво прави другия, имало е предвидимост в отношенията. Сегашната ситуация е по- тежка, защото няма абсолютно никакъв диалог между САЩ и Русия. Днес останаха да действат много малко международни правила. Според договора за ядрено разоръжаване, Русия и САЩ имат право на до 1550 ядрени бойни глави и по не повече от 800 установки за изстрелването им. Само това споразумение все още работи. Останалите международни споразумения, ограничаващи въоръжаването, бяха едностранно прекратени от САЩ.

Русия изпрати официална нота до Вашингтон, в която я призовава да спре военната помощ за Украйна. От началото на конфликта до сега САЩ са изпратили на Киев оръжия на стойност милиарди долари, като успоредно с това организират покупката и доставките на боеприпаси от страните от цяла Източна Европа. В статия на „Ню Йорк Таймс“ се съобщава, че България е една от страните, от които американска компания купува огромно количество оръжия за Украйна, които се доставят на Киев чрез фирми – посредници от Полша и Словакия.

САЩ не крият интереса си войната в Украйна да продължи възможно най- дълго, за да нанесат стратегическо поражение на Русия. В Кремъл са наясно, че срещу тях в Украйна воюва цялата бойна машина на Запада. Реалният сблъсък НАТО-Русия вече е налице, но засега не е официализиран. Същата геополитическа сценография наблюдавахме по време на войната в Сирия, където Запада и Русия отново бяха в челен сблъсък. Но голямата разлика е, че тогава конфликтът бе еднакво отдалечен от границите на основните противници. Сега обаче войната гори на самата граница на Русия, а пушечното месо и от двете страни е руско… което превръща конфликта в Украйна в най- тежкият сблъсък между Запада и Русия от Втората световна война насам. И в най-коварната, долна и мерзка операция на англо-саксите през последния век. Но Русия ще победи и нека никой не се съмнява в това. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Лавров никога не пуска думи на вятъра. Щом казал че ще има адресна война, значи ще има, но Русия никога няма да започне първа, макар че има много бойни глави. Ще я започнат тези които държат на евроатлантическите ценности.

  2. Гакпода ли сте, другари ли сте? Не знам, но винаги чета с
    интерес нашите материали в „Скандално“ и понякога ги коментирам. Но защо вашият модератор-цензор спира коментарите?

  3. От утре „Газпром“ спира газта за България,Сами сми си а Кирето твърдеше че всичко е опечено. защоСами сме си виновни. Защо това гонене на руски дипломати начело с М У трофанова, защо са тези митинги пред руското посолство, защо преименуваме улици в чест на една държава, намираща се У КРАЯ, защо това поругаване с паметници на червеноармейци? А след това Дайте газ…

  4. ЗАЩОТО ОПРОСТАЧЕНИЯ НАРОД МЪЛЧИ И НЕ ИЗЛИЗА ПО ПЛОЩАДИТЕ И ДОКАТО НЕ ГИ ИЗРИТА ДА НЕ СЕ ПРИБИРА У ДОМА НА ВСИЧКО ОТГО.Е И УКРАИНЦИБАНДЕРОВЦИ НИ ЯДЪТ ПАРИТЕ И НИ КОМАНДВАТ У ДОМА

    • Когато си даваш г.за под наем не можеш да претендираш за размера. Не само „у дома“ в България, но и у дома, в къщите ни ще дойдат да ни командорят укрите щото седим като заспали женски гениталии.

    • Докато не скочим и не ги изметем – Киро мошеника към Канада, а укрите към тяхната Незалежна – и ще ни командорят и ще ни продават и ще ни поевават даже.

  5. Войната е неизбежна. От години го повтарям. А както е казал св.арх.Михаил: „Този път хепиенд няма да има.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *