Властта в Тотален Нокдаун: Президентът пита защо няма Газ, Асен Василев скандира: Румен Радев е Позор!

Президентът скочи остро на правителството, Асен Василев отвърна яростно, а Корнелия се нахвърли срещу всички. Тотален политически хаос – това е резултатът от първия ден на спрените руски доставки на газ. Никой от управляващите обаче не отговаря на най- важния въпрос: Как така от цяла Европа само България и Полша са със спрян газ от Русия.

Изказване на президента буквално взриви отношенията между управляващите. Радев попита защо са спрени доставките на газ само за България и най-русофобската страна Полша и чии интереси защитава всъщност българското правителство. Последва пресконференция на „Продължаваме промяната“, на която Асен Василев избухна така, както и Бойко Борисов не е скачал на Радев – финансовият министър нарече отношението на президента към Украйна „позорно“. Обвини Русия, че е агресор и че България трябва да отговори подобаващо на този енергиен натиск, като незабавно изпрати военна помощ за Украйна.

Управляващите прехвърлиха отговорността за спирането на газовите доставки върху предишната власт – обвинявайки я, че е ощетила държавата с „Турски поток“ и не подсигурила газова диверсификация. В същото време, нито Асен Василев, нито Кирил Петков посочиха причината „Газпром“ да спре доставките само за България.

А отговорът е ясен – явно към настоящия момент България и Полша са единствените страни в Европа, които официално са отказали да плащат в рубли. Въпреки брюкселската директива всички страни от ЕС вкупом да откажат да плащат на Русия в рубли, в крайна сметка всички останали или са решили изпълнят условията на „Газпром“ или пък изчакват до последно с надеждата САЩ в крайна сметка да им позволят подобни сделки с руснаците и да не фалират. България както винаги е решила да се натяга на САЩ и да откаже първа. Затова и проамериканското правителство на Петков отказва да я назове?

Най-доволен от ситуацията трябва да е американският агент Асен Василев, защото той и без това още преди месеци заяви, че няма да подписваме нов договор с „Газпром“, когато изтече настоящия в края на 2022 г. А дали действително имаме уговорени доставки на газ през Гърция, макар и много по-скъп, тепърва ще стане ясно. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Отбор национални предатели, решили да играят театър за пред малоумните туземци, които ги избират.
    Дано Путин скоро поздрави софия с една по-мощна ракета, защото това змийско гнездо затри България.
    Смърт за националните предатели!

  2. ВОЛОДЯ ИЗПРАТИ НЯКОЛКО “ СЪРМАТ “ ПО ВЪЗДУХА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СВЪРШВА ТОВА НЕ Е ЖИВОТ УПРАВЛЯВАТ НИ СЪЩИТЕ НАЦИСТИ КАТО В УКРАЙНА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *