Владимир Путин ексклузивно: Ако някой се намеси в Украйна отвън, отговорът ни ще бъде светкавичен и унищожителен!

Ако някой се намеси в ситуацията в Украйна отвън, отговорът ни ще бъде светкавичен и унищожителен. В случай на заплаха Русия в отговор ще използва средства, които опонентите й все още не притежават, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Ако някой възнамерява да се намеси в протичащите събития в Украйна отвън и създаде неприемливи стратегически заплахи за Русия, той трябва да знае, че нашият отговор на предстоящите удари ще бъде светкавичен, бърз и унищожителен“, каза руският държавен глава по време на среща с членове на Съвета на законодателите. Путин увери, че Русия има инструменти за потенциален отговор, каквито нейните опоненти нямат. „Имаме всички инструменти за това: средства, с каквито никой друг не може да се похвали в момента, но ние няма да се хвалим. Ще ги използваме, ако е необходимо. И искам всички да знаят за това. Ние сме взели всички решения по този въпрос“, подчерта руският президент.

По-думите му, Украйна е тласната отвън към пряка конфронтация с Русия: „Украйна беше използвана просто като разходен материал в борбата на едни сили срещу Русия“, заяви Владимир Путин.

Той отбеляза, че година след година Украйна методично и по предварително начертан план е била превръщана в „анти-Русия“. „А след това я доведоха до директен сблъсък, тласнаха Украйна към пряк сблъсък с Русия. Разполагаме с документи от военната доктрина на Киев, както и с такива, съдържащи заповеди на Генералния щаб на Украйна, в които ясно се посочват дати за атакуването и превземането на Крим и Донбас“, каза руският президент.

„Всички задачи на специалната военна операция, която провеждаме в Донбас и Украйна, започната на 24 февруари, ще бъдат изпълнени безусловно, за да се гарантира мира и сигурността за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цялата ни страна в историческа перспектива“, каза Владимир Путин по време на срещата си с членове на Съвета на законодателите.

Той отбеляза, че „силите, които исторически са провеждали и провеждат политика на сдържане на Русия, не се нуждаят от такава независима, голяма, даже огромна според техните мащаби страна“. „Те смятат, че Русия представлява опасност за тях просто заради самото си съществуване. Въпреки че това далеч не е така, те самите са опасност за целия свят“, заяви Путин.

Броят на чуждестранните наемници в Украйна расте с всеки изминал ден, Министерството на отбраната на Руската федерация скоро ще покаже на световната общественост част от задържаните, съобщи Владимир Путин. Той подчерта, че на „зверствата“, извършени от наемници, със сигурност ще бъде дадена адекватна юридическа оценка и ще им бъдат издадени съответстващи на деянията им присъди. „Но ние трябва да повдигнем всички тези въпроси сега на международно ниво, включително и на парламентарно“, добави Путин.

Припомняме, че в понеделник, в своя реч на разширено заседание на колегията на руската Главна прокуратура, Владимир Путин обърна внимание на многобройните нарушения на международното право от хиляди украински националисти и чуждестранни наемници. Става въпрос за масови избивания на цивилни и използване на хора, включително на деца, като жив щит, посочи руският президент.

Плановете на противниците на Русия да я задушат със санкции се провалиха, каза още Путин. Той отбеляза, че противниците от дълго време водят икономическа война срещу Русия и „стъпка по стъпка, използвайки всякакви абсурдни предлози, а понякога дори без каквато и да е изтъкната причина, въвеждаха все нови и нови санкционни ограничения“. По думите му, руската икономика в момента е в състояние с лекота да отблъсне въздействието на незаконните антируски санкции, които Западът смята за смазващи.

„Нашите решения са насочени към оказване на пряка помощ на най-уязвимите категории граждани, семейства с деца и хора от по-възрастното поколение. Оказва се и ще продължава да се оказва подкрепа на ключови сектори на икономиката, стратегически предприятия, малкия и среден бизнес. В резултат на това ние не просто предприемаме мерки, които, както току-що казах, смекчиха, а както вече бе казано, отблъснаха, блокираха първия, както смятат на Запад, съкрушителен удар от нелегитимни санкции срещу страната ни“, добави Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ВЕЛИК НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ВЛАДИМИР ПУТИН ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИМАШ ОБИЧТА НИ И ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ДЕРЗАЙ ВОЛОДЯ КАКТО И ДА ПОСТЪПИШ ВСЕ Е ПРАВИЛНО С ТЕБ СМЕ

  2. То добре, ама това го чуваме вече за втори път в разстояние на 2 месеца, а на практика и ЕС и САЩ се намесиха отдавна в ситуацията в Украйна и блицкрига който се предвиждаше в началото и който щеше да се получи ако не беше външната намеса зацикли и вече май никой не може да каже кога и как ще свърши всичко.

  3. крайно време е да потопите един самолетоносач, тия само от бой разбират, ще се смарангясат като бити пудели…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *