НАПУК на Брюксел: Чехия подписва за 20 милиарда долара с Русия! Борисов още чака от ЕС 34 милиона за стобора…?!

Чешкият президент Милош Земан и президентът на Руската федерация Владимир Путин подписаха тринадесет споразумения на обща стойност  20 милиарда долара.

Нещо повече. Милош Земан, който е известен с това, че също като унгарския премиер Виктор Орбан, защитава твърдо интересите на своята държава, обяви, без да се стеснява от брюкселските бюрократи, че вече е време да се сложи край на антируските санкции. Защото, по негово мнение, от тези санкции, които Вашингтон и Брюксел налагат на Русия, страдат най-много обикновените хора в страните от ЕС.

Милош Земан ще бъде на посещение в  Русия от 20 ноември до 24 ноември. А това е изключително дълъг период като се има предвид, че такива срещи на най-високо ниво продължават не повече от ден – два максимум.  Само този факт потвърждава недвусмислено, че взаимното уважение и разбиране между Чехия и Русия е много високо. И то при положение, че чехите могат, ако искат, да се държат като обидени на Русия, заради събитията около „Пражката пролет“. Но те не го правят, защото ценят повече икономическите изгоди, които може да им донесе настоящето и не обръщат внимание на сенките от миналото.

Същото не може изобщо да се каже за правителството на Борисов, което се сили да подложи на съмнение дори неоспоримият факт, че без силата на руското оръжие и без саможертвата на стотици хиляди обикновени руски войници,  България нямаше да бъде освободена от петвековното турско робство. И нямаше да съществува като държава. А в най-добрия случай щеше да е някаква провинцийка под властта на Високата порта. А тези от нас, които евентуално биха оцелели щяха да носят фесове и фереджета.

Чешките и руските медии потвърждават и един друг факт. Че срещите между Владимир Путин и Милош Земан преминават не просто в обстановка на взаимно уважение. Те преминават в изключително приятелска обстановка. Двамата президенти се шегуват и очевидно се чувстват много добре, разговаряйки един с друг. Това означава само едно. Въпреки че Чехия е лоялен член на ЕС и НАТО, тя не е васал нито на Брюксел, нито на Вашингтон.

Докато нашите политици, и особено Борисов, се опитват непрекъснато да ни внушат, че ако те не изпълнят поредната убийствена за България брюкселска заповед, едва ли не в страната ще настъпи апокалипсис. Внушават ни, че, видите ли, ЕС и САЩ са много силни, а ние сме много малки и затова не ни остава нищо друго освен коленопреклонно да изпълняваме нарежданията им. По този начин те се опитват да оправдаят своята слугинска политика спрямо ЕС, САЩ, Турция и който още се сетите. Единствената държава, която нашите пишман политици ненавиждат е Русия.

В задачата, обаче, се пита защо Чехия и Унгария, които също са малки държави и при това с по-лоши природни условия от нашите…Защо те не се държат като васали? Защо със зъби и нокти защитават своите интереси?

Отговорът е един и твърде категоричен. Техните политици не са продажници. Те поставят на първо място своя народ и своята държава и се грижат за тях. Те имат смелост да се противопоставят на всякакъв натиск. И търсят приятели извън ЕС и НАТО, на които могат да се доверят. И на които могат да разчитат за помощ срещу световния хегемон САЩ. Като Русия!

Значи и ние можем да имаме самостоятелна политика! И ние можем да защитаваме своите интереси! И ние можем да имаме дружески политически и икономически отношения с нашите кръвни братя от Руската федерация!

Можем! Но ако го няма правителството на Борисов! Ако ги няма страхливите политици! Ако най-накрая и ние като народ проявим своята смелост и себеуважение!

Тогава ще имаме своя държава, която защитава българските интереси.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Чехите и Унгарците не граничат с Едроган, с когото Путин играе на иди ми, дойди ми. Те са сигурни, че Европа никога няма да позволи посегателство над тях. Това едно. Друго : Братушката е див и нецивилизован грубиян, с малки изключения, разбира се, а запъдът е носител и генератор на вековна кулура, каквито и грешки да е правил и прави и е винаги с едно стъпало напред пред тая сволоч, към която и ние сме се записали. Освободил ни е Руският цар, освободили са ни руски и други герои, на които сме благодарни, но те отдавна са мъртви и разни самозвани трапезни герои нямат право да се кичат с тяхната слава.

  2. Крайно време е ние българите като градим отношенията си с другите държави да гледаме преди всичко собствения си интерес като народ и държава а не интереса на другите ,И яко е в наш интерес да си сътрудничим с теви държави , с които имаме взаимен интерес – било то СЯЩ било Русия било страните от ЕС било Китай или Индия .

  3. ОСТАВКА на борисов и хунтата напред народе властта е наша на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  4. Как ми се иска начело на България да има някой като Путин. Да мисли САМО И ЕДИНСТВЕНО за НЕГОВИЯ НАРОД и да разкара всички боклуци в затвора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *