Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Владимир Путин с един замах УНИЩОЖИ либералния капитализъм! Руската икономическа и военна МОЩ стига нечувани ВЪРХОВЕ! Истината е НЕВЕРОЯТНА!

Либералният капиталистически модел, прилаган от Вашингтон и Брюксел в страните от Източна Европа, само за няколко години, се провали напълно.

И не за друго, а защото той имаше едно катастрофално за всяка икономика изискване. Първо – стягане на коланите, второ – стягане на коланите, и трето – повторение на първото и второто. Така наречената „шокова терапия“ се основаваше на същото изискване. Тя принуждаваше страните максимално да увеличават цените на стоки и услуги, а в същото време, да задържат заплати и пенсии на колкото може по-ниско ниво.

Резултатът го видя целия свят. За съвсем кратко време, мощните икономики на държавите от Източна Европа се сринаха и доведоха народите до нечуван глад и мизерия. Нещо повече. И до ден днешен, нито ЕС, нито САЩ позволяват на страните от бившия социалистически блок да развият своя собствена икономика.

Наблюдавайки тези „европейски“ процеси, Владимир Путин и водещите руски икономисти, обединени около него, разбраха, че прилаганият и в Русия либерален икономически модел, просто няма бъдеще. И че той е насочен изключително към ликвидиране на държавите. А не към възраждане на тяхната икономическа мощ.

Ето защо, миналия вторник, на ежегодния форум „Русия зове“, харизматичният руски президент излезе с реч, посветена изцяло на развитието на руската икономика.  В своето изказване Владимир Путин подчерта нееднократно, че „руската икономика придобива ново качество, което изобщо не е съществувало само до преди година“.

Нека припомним, че това не е първата промяна, която Путин прави в икономиката на Русия. Още когато стана президент той поведе безкомпромисна война както с руските олигарси, така и със западните фирми, които използвайки безвластието на 90-те години на ХХ век, заграбиха почти цялата руска икономика. И тръгнаха да я унищожават, като използваха ресурсите й само за собствено обогатяване. Доста трудно и с много перипетии, но в крайна сметка руският лидер успя да ликвидира властта на олигарсите в държавата.

Ликвидиране на олигарсите, които убиваха Русия, бе първата крачка. След това президентът установи държавен контрол върху всички стратегически руски предприятия и ресурси. Природен газ, нефт, уран, злато – всичко бе върнато на държавата. Приватизацията, доколкото я имаше, се извършваше много постепенно и с абсолютно отчитане интересите на Русия и руския народ. Нито едно държавно предприятие не бе продадено на безценица, както това масово стана у нас.

Така стана възможно икономиката на Руската федерация да стане много по-социална от която и да било друга икономика на света. Заплатите и пенсиите на руснаците бяха увеличени над 20 пъти. Едновременно с това се възвръщаше и могъществото на руската армия и руските Въздушно-космически и ядрени сили. Русия отново върна статута си на велика държава, без която не може да бъде решен нито един световен проблем.

Но ако изключим жалките опити на САЩ и ЕС да унищожат Русия чрез финансовото и петролно „ембарго“, имаше още едно нещо, което пречеше на руската икономика да достигне небивали върхове. И това беше либералният капиталистически модел, който бе стиснал за гърлото страната и народа й. Защото първият и последен постулат на този „либерален“ модел бе прословутото „затягане на коланите“.

Затова Владимир Путин само с един замах, от трибуната на форума „Русия зове“, унищожи либералния капиталистически модел. Далновидният руски лидер свърза качествено новото развитие на икономиката с три изключително важни неща. Първо: Стимулиране и разширяване на вътрешното търсене на стоки и услуги. Това означава гражданите на РФ да имат все по-увеличаващи се заплати и пенсии. Да купуват повече и да си поставят все по-малко ограничения. Второто бе рязко увеличаване на държавните инвестиции в руската икономика. Защото никоя страна не може да развива своя мощна икономика, ако разчита само на частни инвестиции. По простата причина, че частникът търси възможно най-голямата печалба от своята инвестиция. И изобщо не се интересува от развитие на икономиката на страната, в която инвестира. И третото бе допускане на повече частни инвестиции в Русия. Но само при условията на руската държава. Тоест, само ако са полезни за развитието на икономиката на страната.

В резултат, икономиката на Русия не само ще съчетае пазарното начало със социалната справедливост. Руската икономика ще стигне до непознати върхове. Защото огромните природни и човешки ресурси на РФ, както и мощния, световно признат научно-технически потенциал на Русия, в съчетание с новия икономически модел, който залага на разширеното търсене и оттам бурно развитие на промишлеността и селското стопанство…Неминуемо ще доведат до нов и непознат в света икономически бум, който ще засенчи дори японското и китайското икономическо чудо.

А какво прави кабинета „Борисов 3“ в българската икономика, четете в следващата статия.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Владимир Путин с един замах УНИЩОЖИ либералния капитализъм! Руската икономическа и военна МОЩ стига нечувани ВЪРХОВЕ! Истината е НЕВЕРОЯТНА!

 1. Анонимен Отговор

  11.11.2017 в 19:48

  ПРИВЕТ БРАТУШКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СЕ РАДВАМЕ НА ВАШИТЕ ПОБЕДИ И УСПЕХИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ И ДА ВИ ПОМАГА ВИНАГИ ОБИЧАМЕ ВИ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ НЯМА СИЛА НА СВЕТА ДА НИ РАЗДЕЛИ ЧЕСТИТО

 2. Анонимен 1 Отговор

  12.11.2017 в 5:24

  Това е самата истина. Кризите и упадъка на капиталистическите страни се дължи на факта, че на тези които са заети в производството не се плаща достатъчно да изкупят това което се произвежда. Едно време в Щатите, продуктите които остават непродадени, вместо да им се смъкнат цените са били изхвърляни в морето. Сега с новата модерна изчислителна техника се знае предварително колко стока може да се продаде и не се произвежда повече. Така постепенно производството намалява и страните изпадат в икономическа криза. Така че, за да няма кризи, капиталистите не трябва да складират парите в банките, а да ги дават на населението, да изкупува това което се произвежда. Но алчността работи срещу самите алчни милиардери. Дано Путин успее в това което е започнал. Естествено, Европа и Америка ще се опитат да му попречат. Какво ни очаква в близко бъдеще предстои да видим.

 3. Мунчо Отговор

  12.11.2017 в 19:11

  Изявлението на Путин е по-скоро обявяване намерението на Русия да прилага по-съществено Китайския модел на икономическо развити. Но дали ще успеят като се знае, че той изисква строга дисциплина?!

 4. А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА? Отговор

  16.11.2017 в 8:49

  А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

 5. Анонимен Отговор

  16.11.2017 в 10:44

  ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ АКО СМЕ ЖИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *