Москва: 125 хилядна украинска армия е дислоцирана на границата с Русия. Защо Западът не говори за нея?

Над 125 хил. украински военнослужещи са разположени близо до границата с Русия, което не помага за намаляване на напрежението в региона. Това заяви постоянният представител на Русия в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов в интервю за BBC. Той добави, че Москва се надява да разреши противоречията със Запада относно Украйна чрез дипломатически преговори.

Владимир Чижов

Отговаряйки на журналистически въпрос за концентрацията на руски войски на границата с Украйна, дипломатът обърна внимание на действията на властите в Киев. „Защо Западът не говори за действията на украинските войници? Армията им се състои от повече от четвърт милион души, повече от половината от които в момента са разположени в непосредствена близост до границата с Русия“, каза Чижов.

Постоянният представител на Русия в ЕС добави, че Москва се надява да разреши различията със Запада относно Украйна чрез дипломатически преговори. „Все още вярваме, че има място за дипломация. Русия подготвя официален отговор на отговорите, които получихме от САЩ и НАТО относно руските опасения за сигурността в Европа“, каза той. В същото време Чижов подчерта, че в контекста на текущите преговори със САЩ „е важно те да не се провокират Русия да промени мнението си“ относно готовността й за водене на диалог. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. …ако нямаше от другата страна руски войници,нямаше да има и украински…Елементарно и логично…

  2. Първо, откъде накъде САЩ и Европа (като послушно паленце след нея) ще се месят в отношенията на Русия с бивша част от нея? Второ, защо в Русия се обръща внимание на това нагло вмешателство? Плашат я със санкции. Много страшно. Що не я заплашват с обявяване на война заради подялбата на Полша както през 1939-та, а тогава благоразумно обявиха само на Германия и още по-благоразумно няколко месеца се спотайваха без военни действия, докато на Шикългрубер му писна и ги приключи? Защото за разлика от Хитлер не са луди, защото заедно с многото събирани и въоръжавани от тях бели армии и собствената им интервенция са яли са пердах по време на контрареволюцията и накрая историята категорично е доказала след Наполеон и Хитлер, че Русия е като държава е твърде голяма хапка за да се воюва с нея. Затова – провокациики, дразнене, бъзикане но от разстояние и не на сериозно.

  3. Това,че България е абсолютна колония с доказани подлоги, начело с президента, не подлежи на съмнение. По интересното е защо просветена Европа се остави в подобна васална ситуация да повтаря същата грешка каквато направи спрямо Хитлерова Германия.Не знаят ли тези хора, кой тласна Хитлер срещу Русия, забравиха ли милионите жертви, най-много дадени от същата тази Русия.Слепи и късопаметни ли са за всичките войни, които водят Щатите поне от последните 20 г.Не виждат ли, че отново Европа ще изгори в огъня, ако даже не се стигне до ядрен апокалипсис. Поведението на нашият президент, на неговото правителство са върха на позора, нескрит и за най-непросветените. Убиват ни икономически, а ние чакаме като малоумни. Настоящият парламент е демонстрация на малоумието, избран с непростимото бездействие на уплашеното и болно население.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *